Games

Xbox Adaptive Controller: Νέο χειριστήριο για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα

Η Microsoft ανακοίνωσε το νέο τηλεχειριστήριο Xbox Adaptive Controller, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με αναπηρία και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε χρήστη που θέλει να ζήσει την εμπειρία του Xbox gaming.

Η αμερικάνικη εταιρεία ανέπτυξε το Xbox Adaptive Controller ύστερα από στενή συνεργασία με οργανισμούς και ιδρύματα από όλο τον κόσμο για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, όπως το φιλανθρωπικό ίδρυμα AbleGamers, το ίδρυμα εγκεφαλικής παράλυσης Cerebral Palsy Foundation, το Craig Hospital, το SpecialEffect και άλλα.

Το προσαρμόσιμο τηλεχειριστήριο έχει ενσωματωμένα δύο μεγάλα κουμπιά, τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να εκτελούν οποιαδήποτε λειτουργία από το κλασικό τηλεχειριστήριο της εταιρείας μέσω της εφαρμογής Xbox Accessories.

Η Microsoft έχει επίσης συνεργαστεί με άλλες εταιρείας με σκοπό την προσαρμογή αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών για το Xbox One, τα οποία θα μπορούν να συνδεθούν στο νέο τηλεχειριστήριο, όπως το One-Handed Joystick από την PDP για το Xbox Adaptive Controller, το Joystick Extreme 3D Pro της Logitech, κ.α.

To Xbox Adaptive Controller για Xbox One και Windows 10 gamers αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2018. Θα κυκλοφορήσει από το Microsoft Store σε τιμή $99.99.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Μαΐου 2018 16:57

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ντίνα Καβαλλάρη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.