Games

Xbox for Windows: Θα ενημερώνει εάν τα παιχνίδια παίζουν καλά στον υπολογιστή σας πριν τα κατεβάσετε

Η Microsoft προσθέτει μια απλή ετικέτα στην εφαρμογή της Xbox για Windows, η οποία επιτρέπει στους παίκτες PC να γνωρίζουν εάν ένας τίτλος τρέχει καλά στον υπολογιστή τους προτού προχωρήσουν και τον κατεβάσουν. Η δυνατότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και περιορίζεται σε ορισμένα παιχνίδια προτού διατεθεί σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής Xbox.

Ενώ οι απαιτήσεις συστήματος αναγράφονται πάντα στην εφαρμογή Xbox, αυτή η απλή ετικέτα θα διευκολύνει τους κατόχους υπολογιστών να καταλάβουν εάν ένα παιχνίδι μπορεί να εκτελεστεί στο σύστημά τους. Η Microsoft εκτελεί έλεγχο απόδοσης σε μια ποικιλία παιχνιδιών υπολογιστή για τη δημιουργία αυτής της ετικέτας.

Υπάρχει ένας αριθμός παιχνιδιών που δεν έχουν ακόμη την ετικέτα και απλώς εμφανίζουν “ο έλεγχος απόδοσης δεν είναι ακόμη διαθέσιμος”, κάτι που υποδηλώνει ότι η εφαρμογή Xbox δεν ελέγχει απλώς τις απαιτήσεις του συστήματος του υπολογιστή σας. Φαίνεται ότι η Microsoft χτίζει τη δική της βάση δεδομένων για το πόσο καλά τρέχουν τα παιχνίδια PC.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη αναλύσει επίσημα αυτόν τον νέο έλεγχο απόδοσης, επομένως δεν είναι σαφές εάν η ετικέτα βασίζεται στις ελάχιστες προδιαγραφές για ένα παιχνίδι, στις προτεινόμενες ή άλλες πληροφορίες συστήματος.

Εάν οι αξιολογήσεις είναι αξιόπιστες, θα μπορούσε να είναι μια εύκολη εναλλακτική στη χρήση εργαλείων τρίτων και ιστοτόπων όπως το Can You Run It. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε αυτήν τη νέα ετικέτα ή ακόμα και τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε παιχνίδια για υπολογιστή πιο ελεύθερα, η Microsoft επιτρέπει σε όλους να δοκιμάσουν αυτήν τη νέα έκδοση της εφαρμογής Xbox. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Xbox Insider και να επιλέξετε την προεπισκόπηση παιχνιδιών των Windows.

Επεξεργάστηκε την 6 Δεκεμβρίου 2021 18:14

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Μένια Ράπτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.