Xbox Series X: Θα είναι είναι πιο φθηνό από το PlayStation 5;

Xbox Series X, Xbox Series X: Θα είναι είναι πιο φθηνό από το PlayStation 5;

Μέχρι τώρα, η Microsoft κινείται με πιο γρήγορους ρυθμούς όσον αφορά την αποκάλυψη στοιχείων και την προώθηση του Xbox Series X, σε σύγκριση με τη Sony και το PlayStation 5. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει δημοσιεύσει σχεδόν τα πάντα για την επερχόμενη κονσόλα, ακόμη δεν αποκάλυψε την τιμή της.

Αλλαγή στρατηγικής

Πριν πολύ καιρό είχαν κυκλοφορήσει αναφορές που έλεγαν ότι η Sony περιμένει τη Microsoft να ανακοινώσει την τιμή του Xbox Series X, ώστε να μπορέσει να προσφέρει χαμηλότερη τιμολόγηση στο PlayStation 5. Τώρα, όμως δημοσιεύτηκαν νέα στοιχεία που δείχνουν αντιστροφή στη στρατηγική των εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές Michael Pachter και Peter Moore αποκάλυψαν ότι η Microsoft περιμένει τη Sony να ανακοινώσει την τιμή του PlayStation 5 και στη συνέχεια θα πουλήσει το Xbox Series X 100 δολάρια Αμερικής φθηνότερο.

Ο Michael Pachter ανέφερε ότι η Sony σχεδιάζει να διαθέσει το PlayStation 5 στην τιμή των 500 δολαρίων Αμερικής, και συμπληρώνει ότι η Microsoft θα μπορέσει να πουλήσει τα 10 πρώτα εκατομμύρια Xbox Series X στα 400 δολάρια Αμερικής, χωρίς να έχει ζημία.

Από την άλλη, ο Peter Moore δήλωσε ότι η Microsoft απλώς αναλύει τα δεδομένα ώστε να δει μέχρι ποιο σημείο μπορεί να καλύψει το μειωμένο κέρδος που θα έχει αν πουλήσει φθηνά το Series X, ώστε να χτίσει γερά θεμέλια στο ξεκίνημα της νέας γενιάς κονσολών.

Η τακτική των δύο εταιρειών

Πέρα από τις δηλώσεις των αναλυτών, η Microsoft έχει χειριστεί καλύτερα την όλη κατάσταση. Αρχικά, ετοιμάζει την κυκλοφορία δύο εκδόσεων, εκ των οποίων η μία θα είναι σχετικά οικονομική.

Επιπλέον, ο Phil Spencer είχε πει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει “ευέλικτες” τις τιμές του Xbox Series X, λόγω της οικονομικής αστάθειας που επικρατεί, οπότε ίσως όντως στην αρχή πουλάει φθηνότερη την κονσόλα.

Στον αντίποδα, έχουμε τη Sony η οποία δεν έχει πολλά περιθώρια όσον αφορά τη μείωση της τιμής του PlayStation 5, κυρίως διότι τα εξαρτήματα του είναι πιο ακριβά, για διάφορους λόγους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Από τότε που θυμάμαι την συνηπαρξη τους το xbox (πλην του One με kinect) ήταν ποιο φθηνό. Θυμάμαι το 2003 Γενάρη που το πούλαγαν 200€ με δύο παιχνίδια δώρο, ενώ το PlayStation την ίδια στιγμή κόστιζε 250 χωρίς παιχνίδια και κάρτα μνήμης (αναγκαίο κακό τότε) και στην γενιά του 360/3 ήταν στα 100-150 ανάλογα το κατάστημα και τον δίσκο που επέλεγε κάποιος για το μηχάνημα. Όπως έχω τονίσει ξανά η Μαικρο θέλει να τα πάρει από game pass ultimate και να τα μεταφέρει όλα στο cloud. Συνεπώς δεν νομίζω να την νοιάζει τόσο πολύ η τιμή. Τσίμα να βγει η φασολάδα που λέμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να δούμε καλές κονσόλες και όχι τις γκάφες που είδαμε με 360/3 με κόκκινα και πορτοκαλί φωτάκια που διορθώθηκαν στην πορεία.

Constantine

Μιας και ειπες για γκαφες…ενας ψιλοντορος εγινε για τα 30 FPS στο νεο Valhala…αν ακομα δεν αρχισε η νεα γενια μιλαμε για 30 FPS (αφου βεβαια μας ζαλισαν και οι μεν και οι δεν, για 4Κ 60 FPS, αναφερθηκαν και στα 8Κ, τρομαρας τους) , εκει να δεις γκαφα ολικης

Αλέξανδρος

Καλημέρα φίλε. Δεν νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση φταίει η Μάικρο ή η Σονυ, αλλά η εταιρεία που βγάζει το παιχνίδι. Όπως τόνισε και το techblog ε άλλο άρθρο ούτε σε ισχυρά gaming PC δεν έπιανε τα 60fps σταθερά κανένα AC οπότε νομίζω ότι κάτι είναι με την εταιρεία εδώ. Αλλά προσωπική μου άποψη στο θέμα είναι είτε με 30 FPS είτε με 60 το ίδιο παιχνίδι θα έχω παίξει και θα έχω τερματίσει οπότε λύση σημασία θα έχει πραγματικά αυτό. Μην ξεχνάμε ότι μεγαλώσαμε με παιχνίδια από κασέτες και δισκέτες οπότε αυτό που έχουμε τώρα είναι μεγάλη πολυτέλεια 😂

Constantine

Στο πρώτο σκέλος θα συμφωνήσω, ότι τα AC είναι ανεκαθεν κακογραμμένα, στο δεύτερο όμως διαφωνώ… Όταν η κάθε MS και Sony σου μαρκεταρει για 4k 60 fps, (το είχε ξανακάνει άλλωστε με το full HD 60 fps, και έπαιζαν τα παιδιά στα 900p 30 fps σε αρκετούς τίτλους) Αν δεν μπορουν λοιπόν οι εταιρείες καντο από την αρχή 2Κ 60 fps να τα πιάσουν σίγουρα. Το ότι μεγαλώσαμε με κασέτες και 8 bit κονσόλες δεν πάει να πει ότι είναι πολυτέλεια να απαιτούμε αυτό που λένε ότι θα μας δώσουν και αυτό που πληρώνουμε στην τελική 😉

Nickolas

Ένα δίκιο το έχεις, είναι όμως πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο. Σε αυτή τη γενιά πολλοί πιστεύουν οτι το Ray tracing θα είναι αυτό που θα οφείλεται για τα “χαμηλά” fps. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θέλει αρκετή ισχύ, οπότε πολύ πιθανό αρκετές εταιρείες να προτιμήσουν να κρατήσουν χαμηλά fps, παρά να έχουν δυναμική ανάλυση, ειδικά σε παιχνίδια που δεν έχουν και μεγάλη ανάγκη το υψηλό framerate.

Constantine

Δινω ενα ελαφρυντικο οτι ειναι μια νεα αρχιτεκτονικη για τα studios (αν και τοσο νεα δεν ειναι εξαλλου για pc hardware, μιλαμε, αλλα εστω μεχρι να βρουν τα κουμπια της), οποτε ας περιμενουμε μετα απο ενα χρονο κυκλοφοριας που θα εχουν εξοικειωθει. Οχι τιποτα αλλο να ξερουμε σε 2 χρονια τι να κανουμε , αναβαθμιση Pc η αγορα ps5/xbox sx

Nickolas

Θα ήταν πολύ καλό για τους καταναλωτές αν κατάφερναν να ρίξουν την τιμή τόσο πολύ, αλλά σε γενικές γραμμές οι προβλέψεις του Michael Pachter σε τέτοια ζητήματα είναι 50-50.
Οπότε, έστω οτι το series x κοστίζει 400 ευρώ, η φθηνότερη κονσόλα που φημολογείται, θα πρέπει να κυκλοφορήσει σε χαμηλότερη τιμή από 300 ευρώ γιατί δε νομίζω να την επιλέξουν και πολλοί με μόνο 100 ευρώ διαφορά.
Επίσης αν υποθέσουμε οτι οι δυο εταιρείες μπαίνουν μέσα έτσι κι αλλιώς στα 500 ευρώ, στα πρώτα δέκα εκατομμύρια κομμάτια που θα πωληθούν μιλάμε για ένα δις χασούρα, δεν το λες και στραγάλια.
Όπως και να χει σε λίγο καιρό θα γνωρίζουμε, μακάρι οι τιμές να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.