Ίντερνετ kiosk στο Ελ. Βενιζέλος, μόνο για φιγούρα

Το ξέρατε ότι στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (AIA) σε κάποιους χώρους αναμονής, υπάρχουν σταντ που μπορεί οποιοσδήποτε να πλοηγηθεί δωρεάν στο ίντερνετ; Εγώ προσωπικά δεν το ήξερα αν και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκομαι συχνά πυκνά στο Ελ. Βενιζέλος. Τα σταντ αυτά με την επιγραφή Internet Access Point περιλαμβάνουν οθόνη LCD 15 ιντσών και μεταλλικό πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο trackball.

Κάθε 10 λεπτά η σύνδεση διακόπτεται για να μην ξεχνιόμαστε και χάσουμε την πτήση μας (έχουν συμβεί και αυτά). Όλα ωραία και καλά λοιπόν με το free internet, χάρηκα και εγώ που τo ανακάλυψα και είπα να περάσω λίγο την ώρα μου πριν επιβιβαστώ σε πτήση για τη Νέα Υόρκη με αφορμή την παρουσίαση της νέας σειράς desktop και laptop της HP. Έλα όμως που δεν λειτουργούσε… Αρχικά πληκτρολόγησα www.techblog.gr, μετά techblog.gr (είπα μπας και το μηχάνημα δεν έχει «ξυπνήσει» ακόμα…) τίποτα όμως. Περίμενα βλέποντας της μπάρα «φορτώματος» να έχει συμπληρώσει το 100%, πάνω από 4 λεπτά. Μέχρι και google και cnn πληκτρολόγησα, τίποτα… Το «δωρεάν» ίντερνετ των Σπάτων με προέτρεπε να αγοράσω χρονοκάρτα και να χρησιμοποιήσω με το laptop μου το ασύρματο δίκτυο WiFi.

Εκείνη την ώρα έτυχε να συναντήσω μια γνωστή μου που εργάζεται στο αεροδρόμιο για λογαριασμό εταιρείας που διενεργεί έρευνες με ερωτηματολόγια και μου είπε ότι αρκετοί της έχουν παραπονεθεί ότι η σύνδεση σε αυτά τα κιόσκια είναι πολύ αργή και ότι πρόσφατα είχαν αναβαθμιστεί οι γραμμές… Εμένα πάντως δε λειτούργησε καθόλου… ίσως αυτός να ήταν τελικά ο λόγος που το βρήκα άδειο και όχι η καλή μου τύχη μου όπως σκέφτηκα αρχικά.

Επεξεργάστηκε την 5 Σεπτεμβρίου 2007 8:05

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.