Tech Smart, Honeycomb vs. iOS 5 από το Getitnow.gr

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Getitnow.gr δοκιμάζει και συγκρίνει τα δύο δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα για tablets. Android Honeycomb μέσα από το Samsung Galaxy Tab εναντίον iOS 5 μέσα από το iPad 2. Η σύγκριση είναι σκληρή, αναλυτική και ουσιώδης. Ποιος νομίζετε κερδίζει στα σημεία. Μάθετε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

, Tech Smart, Honeycomb vs. iOS 5 από το Getitnow.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gino

Εγώ ξέρω ότι περιμένω να φτάσει η στάθμη της μπαταρίας στο 35% ενώ είναι συνδεδεμένο στην μπαταρία και στο 22% το htc flyer για να μπορέσω να κάνω το update. Στο iphone 3gs δεν χρειάστηκε να περιμένω….

Giorgos

5-4 δεν ειναι σοβαρη διαφορα , οποτε οτι προτιμαει ο καθενας! δεν ακουσα το βιντεο οποτε δεν ξερω που κερδιζε το καθενα!

@ gino > αυτο πιστευω δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα ! δεν κανεις 3 φορες τη μερα απντέιτ ! χαχα

Νιάνιος Ρωμανός

Τι εννόεις;

bakchr

Ναι, τον Billy από το Getitnow.gr και το τριών λεπτών βιντεάκι του περιμέναμε για να μάθουμε τις διαφορές των ios5 και honeycomb.

Έχουμε δει κι άλλα παρόμοια βιντεάκια εδώ, οπότε προφανώς το Getitnow.gr είναι sponsor του techblog. Αλλιώς, δεν εξηγείται η φράση <> όταν μιλάμε για ένα βίντεο διάρκειας λιγότερης των τριών λεπτών !!!

Φυσικά (και για να μην παρεξηγηθώ) δεν επικρίνω το techblog σε καμία περίπτωση. Εννοείται ότι χρειάζονται τα χρήματα από τις διαφημίσεις για ένα τέτοιο site.

Βογιατζής Ευάγγελος

Θα ηθελα να γραφει μεσα και για τα δυο πολυ δυνατα κομματια του HB που ειναι το built in SIP Client και την λειτουργια ως Wireless Access Point

Κώστας Βλαχάκης

bakchr, έτσι είναι. Μπορείς να το συμπεράνεις και από τα εξής: O συντάκτης είναι “Guest Post” και στο permalink αναφέρονται οι λέξεις “video-advertorial”. Δεν είναι sponsor όπως το κατάλαβες π.χ. όπως στις ποδοσφαιρικές ομάδες που φοράνε ολόκληρη τη σεζόν το λογότυπο στις φανέλες. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος διαφήμισης αντί π.χ. να βάλεις banner και με συγκεκριμένη και περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Άλλο ένα βίντεο έχεις δει (Motorola Atrix και lapdock) και θα ακολουθήσει ακόμα ένα από το Getitnow. Σύνολο 3 😉

gino

Εννοώ ότι δεν κατέβαζε (γιατί τώρα που φόρτισε το κάνει..) το update και έβγαζε μήνυμα ότι πρέπει να γίνει αργότερα γιατί η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή!!! Ενώ ήταν στο ρεύμα και φόρτιζε!!!!

fred

οτι προτιμαει ο καθενας.πολυ ωραια κ τα 2

ben ten

Απο τα χειρότερα συγκριτικά που έχω δει , κρίμα !

gino

Giorgos και vpn network δεν εγκαθιστούν πολλοί αλλά το θέμα είναι να συγκρίνουμε τα λειτουργικά συνολικά για τις δυνατότητές τους και όχι για το τι χρησιμοποιώ εγώ και εσύ. 🙂

Chris

απ τα λιγα συγκριτικα που ακουω για vpn και δεν γλυκοκοιταζουν το ipad!! Καλο σε γενικες γραμμες, θα ηθελα να ειναι λιγο μεγαλυτερο σε διαρκεια

Jason Matsoukas

Πω… η σύγκριση με το βίντεο ήταν λίγο κακή. Getitnow, άσε τα συγκριτικά για τον Βλαχάκη 🙂
-Παρεπιπτόντως, να πω ότι κύριε Βλαχάκη, είστε από τους πιό αντικειμενικούς blogger που έχω διαβάσει ποτέ (αν και θα προτιμούσα να είστε Android fan :P)-

2 σημεία που σιχάθηκα το review είναι: ο πόντος που πήρε για το iCloud το iOS, κάτι που γίνεται εδώ και πολύ καιρό στην google, αλλά και το ότι έβαλε στα + την δυνατότητα αναβάθμισης OTA… έλεος.. και αυτό αν υπάρχει χρόνια στο android. Και μην ξεχνάμε, δεν συγκρίνει μόνο tablets, αλλά λειτουργικά.

Δεν θέλω να πω πως είναι καλύτερο το honeycomb, απλά πως οι συγκρίσεις είναι κακές και λανθάνουσες. :/

Νιάνιος Ρωμανός

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εγώ από μεταπίδηση 2.3 σε 3.2 είδα ένα πολύ πιο σταθερό λειτουργικό.

Γιωργος

Εγω νομιζω δεν ειπε τιποτα για το Wi-Fi sync αρα ειναι 5-5 αρα ειναι ισοπαλια.! ΑΛΛΑ οτι θελει ο καθενας.! Εμενα το Wi-Fi sync με εχεις βολεψει πολυ διοτι εχω διο iDevice.

gino

Μόλις έκανα το update στο htc flyer και εγκατέστησα το honeycomb και μετά από 2 ώρες ψάξιμο μάλλον το μετάνιωσα…. Άσε που δεν λειτουργούν τα αφής κουμπιά της συσκευής!!!!

DarkPain

Καταρχας να συγχαρω και εγω την αντικειμενικοτητα και τα κοτσια του Κωστα!!! Μαρεσει που το παραδεχεται ευθεως και δεν το αρνειται ή να μην απαντησει καθολου που κανουν αρκετοι αλλοι!!! Στο θεμα μας τωρα,θα συμφωνησω με τον φιλο Jason Matsoukas πιο πανω! Το συγκεκριμενο το βιντεο το ειχα δει και δεν μαρεσε καθολου. Εχει 1-2 καλα σημεια αλλα απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα και το σωστο review,ποσο μαλλον συγκριση των 2 τιτανων στα tablets!! Δεν εχει σχεση ποιος θα κερδισει ή οχι για μενα, φτανει να με πεισεις με τα σωστα και αληθη επιχειρηματα!!! Κατι που αποτυγχανει ο φιλος ο Billy! Καλη προσπαθεια,ισως την επομενη φορα…. @gino Αυτο που λες δεν ειναι μειονεκτημα του λειτουργικου,δεν μπορεις να φταιξεις τον προγραμματιστη επειδη σκεφτεται ολα τα ενδεχομενα(σε περιπτωση update με χαμηλη μπαταρια μπορει να κανεις ζημια στο κινητο-tablet και να μην ξαναδουλεψει). Εξαλου μην ξεχνας οτι το Flyer,το εχει “περιποιηθει” η HTC και μπορει να αλλαξε μερικα πραγματα,αν και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ιδιο συμβαινει σε οποιδηποτε κινητο-tablet που εχει Android! Για μενα αυτο που κανει,να μην σε αφηνει να κανεις update με χαμηλη μπαταρια,ειναι πλεονεκτημα και οχι μειονεκτημα!! Σκεψου να σε αφηνε και να εσπαζε το tablet σου γιατι θα… Συνέχεια »

gino

DarkPain όπως γράφω παραπάνω η ταμπλέτα ήταν συνδεδεμένη με παροχή ρεύματος και είναι δουλειά του προγραμματιστή να σκεφτεί ότι όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα πρέπει να επιτρέπει update.
Όσο για το σχόλιό μου για το update του flyer σε 3,2 και την μη λειτουργία των κουμπιών αφής της ταμπλέτας, μόλις μου απάντησαν από την HTC ότι θα το λάβουν υπόψη σε επόμενη αναβάθμιση….

Manolis Tsagkarakis

Ξέχασε να αναφερθεί στη κατανάλωση της μπαταρίας από το κάθε λειτουργικό.. μήπως κερδίζει κι εδώ το iOS ή βελτιώθηκε το ρομποτάκι;;;

Γιώργος Μ.

Κατι δεν καταλαβε ο reviewer για το cloud στην Google… δεν πειραζει next time…

Χαράλαμπος

Η παρουσίαση δεν είναι αντικειμενική και, πλεονεκτήματα που έχει το ΙΟS είναι το face time, imassage, newsstand, appstore (καμία σύγκριση πόσα applications έχει αριθμητικά σε σύγκριση με το honeycomb), ibookstore, συγχρονισμός με itunes για επαφές μουσική, films, αγορά ή ενοικίασης για ότι δήποτε στο appstore, imovies, garageband, tweeter integration και notificationς. Το IOS είναι μακρά μπροστά, έξαλλου οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μου αρέσει να είμαι αντικειμενικός

Jason Matsoukas

@Χαράλαμπος, δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο συνολικά.. είναι άποψη. Αλλά αυτά που λες δεν στέκουν.

Η ενσωμάτωση του twitter στο iOS είναι απλά χαζή σε σχέση με του android που κάνει το ίδιο και καλύτερο intergration με το twitter, facebook, picasa, dropbox, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ εφαρμογές που χρησιμοποιούν το api της google. Το iMessage επίσης είναι λίγο ηλήθιο αν σκεφτείς ότι επικοινωνεί μόνο με iDevices, όταν υπάρχουν εφαρμογές όπως το whatsapp και το viber που επίσης κάνουν την ίδια δουλειά αλλά πολύ καλύτερα μιας και εποικοινωνούν σχεδόν με 500.000.000 συσκευές παραπάνω. Ή μήπως είναι παραπάνω ο αριθμός android+blkackberry και σε λίγο WP7 συσκευών;
Τι συγκρίνεις;

Για τον συγχρονισμό που λες, μια χαρά υπάρχουν όλα αυτά στο android εδώ και καιρό. Και για το facetime, πάλι υπάρχει ο περιορισμός με iDevices. Με το talk κάνω chat/video call με android συσκευές αλλά ΚΑΙ με pc που παίρνουν απλά browser.
Για άλλη μια φορά, τι συγκρίνεις;

Notifications; Seriously;
Δεν θέλω να τσακωθώ. Το iOS είναι τούμπανο σε πολλά σημεία, αλλά ήμαρτον όταν το υπερασπιζόμαστε, να ξέρουμε τι λέμε.

sql

Δεν είναι σοβαρό να συγκρίνεις ούτε notification bars, ούτε.. support στο vpn, ούτε αν κάνει ota update για την μία φορά που θα κάνεις update στο 6 μηνο (και ΑΝ), ούτε αν έχει ενσωματωση του twitter στο λειτουργικό..

Δεν συγκρίνονται έτσι τα λειτουργικά. (το android είναι σαφώς ανώτερο, όπως έχω απείρως αναλύσει), αλλά γενικά όλο το κομμάτι με το σκορ ήταν FAIL. No offense ε?

Petros V

τραγικό! δεν μίλησε καν για τις εφαρμογές

bec

Ψιλο βαρετο αλλα into the point για τις μάζες που δεν ξέρουν πολλά απο τεχνολογία.Παραληψη του για μένα ήταν ότι ενω το honeycomb έχει πλέον hardware acceleration και μπορει να γίνει το ίδιο ευχάριστο στο μάτι όσο και το iOS δεν αναφέρθηκε,όπως ότι απο την άλλη το iOS έχει ακόμα το συντριπτικά μεγαλύτερο εύρος optimized λογισμικού για τη συσκευή του,σε αντίθεση με το honeycomb που έχει θέμα με τόσες διαφορετικές εσωτερικά συσκευές που είναι εγκατεστημένο.

steven

Μέσα στις χαώδες τεχνικές ορολογίες που αν δεν γνωρίζεις νομίζεις ότι ζεις σε παράλληλο σύμπαν αλλά ακόμα και αν γνωρίζεις προσπαθείς να προλάβεις τις λέξεις για συνειδητοποιήσεις τις διαφορές,το μόνο που μένει είναι η κορυφαία ατάκα ”και οι χρήστες του ios θα παίζουν angry birds”!!! .-

Zach

Μου φαινεται οτι ο καθενας εδω, λεει το μακρυ του και το κοντο του. Δεν ειπε κατι τοσο λαθος το παιδι που σχολιαζει, και επισης, ειναι advertorial οπως ειπε και το techblog, αρα εχει συγκεκριμενο σκοπο.

Μπορεις να πιαστεις απο χιλιαδες στοιχεια και παραμετρους για τη συγκριση, αλλα τελικα, ειναι καποιο αισθητα καλυτερο απο το αλλο?

Εχω και Galaxy Tab και Xoom και Iphone(s) και Ipad(s). Με ολα κανω τα minimum, με κανενα δεν τα κανω ολα. Άρα τελικα έχει δίκιο ο reviewer οτι ειναι καθαρα στον καθενα να κρινει.

Αν τελικα ο σκοπος του getitnow ηταν να πετυχει σουσουρο, μου φαινεται το πετυχε 🙂

Eleni

Κλασσικα αγορακια. Φανατιζεστε. Να σας πω τι ΔΕΝ μου αρεσει στο καθενα?
Hc: δεν μου αρεσει οτι δεν μπορω να κανω vpn στο cisco firewall. Flash? Και τι εγινε…. ειναο τοσο αργο που δεν δουλευεται. Εφαρμογες για μικρα παιδια? Ελαχιστες. Μπαταρια? 6 ωρες στην καλυτερη. Ο exchange client(stock) δεν εχει search!!! Κλπ κλπ

IOS:torrents, τι ειναι αυτα? Πως, δεν μπορω να αντιγραψω αρχεια απο το pc μου, κσι να ριναι διαθεσιμα σε ολα τα apps… text editing…. εχετε προσπαθησει να μετακινγσετε τον κερσορα 1-1 χαρακτηρα? τι εγινε με το vlc?

Οποτε τελικα, οντως ολα ειναι υποκειμενικα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.