Sony: Κέρδισε τέσσερα βραβεία για το design των συσκευών της

Αν και η ίδια δεν αποκλείει την έξοδό της από την αγορά των smartphones λόγω των μη αναμενόμενων κερδών, από θέμα σχεδιασμού όμως τα πηγαίνει πολύ καλά. Η Sony κέρδισε 4 βραβεία στα IF Design Awards 2015. Το Sony Xperia Z2 Tablet αναδείχθηκε για τις στρογγυλεμένες γωνίες και το ελαφρύ βάρος του που το κάνει εύκολο στο κράτημα. Οι κριτές εκτίμησαν τον μικρό αριθμό εξαρτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Επιπλέον, εκτιμήθηκε και η αντοχή σε νερό και σκόνη. Το Sony Xperia Z2 Tablet πήρε το βραβείο Discipline Product – Gold.

“It is particularly difficult to stand out with a product like a tablet – but exactly this was achieved with the extremely flat Xperia Z2. The rounded edges and the ultra-light weight (only 439 grams) make the Z2 particularly easy to handle. The amount of components has been reduced to a minimum; details such as the connection of frame and back are excellently executed – furthermore, the Z2 is water and dust proof. The result is an honest, outstanding device”, ήτα η ανακοίνωση των κριτών.

Επιπλέον βραβεύτηκε το Sony Xperia Z3 με τον τίτλο Discipline Product και το Sony Smartband/SmartWatch 3. Το Sony LifeLog app που είναι εφαρμογή που συλλέγει δεδομένα σχετικά με το fitness, πήρε επίσης βραβείο στα IF Design Awards 2015.

Πέρσι η Sony είχε βραβευτεί για τα Sony Xperia Z Ultra phablet, Sony Xperia Z1 Compact, Sony Xperia C, Sony SmartWatch 2 και Bluetooth Handset SBH52.

sony design awards, Sony: Κέρδισε τέσσερα βραβεία για το design των συσκευών της

sony design awards, Sony: Κέρδισε τέσσερα βραβεία για το design των συσκευών της

sony design awards, Sony: Κέρδισε τέσσερα βραβεία για το design των συσκευών της
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Και καλά κανουν και βραβεύουν τα Sony. Για εμένα είναι μακράν η καλύτερη εταιρία κινητών.
Πηστευω δεν μπορείς πλεον να βρεις συσκευές με τέτοια ποιότητα κατασκευής, τόσο ωραίαι design και ταυτόχρονα προστασία απο νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP68.
Απο κάμερες δεν υπάρχει ανταγωνισμός, μιας και πλέον (σχεδόν) όλες οι εταιρίες χρησημοποιουν αισθητήρες της Sony, δεν πιστεύω να βάζει κάμερες κατώτερης ποιότητας στα flagship της.
Απο μπαταρία παλι μπράβο, σε ενα Body με 7.3mm χωρεσαν μια 3100mAb μπαταρία, σε ενα μικρο μέγεθος σχετικα.
Και ενα δυνατό σημείο είναι η οθόνη που κανένας δεν μιλαει για αυτήν. Για IPS είναι πολύ φωτεινή και τα χρώματα πολύ καλά. Δεν έχω λογια.
Για εμένα ηταν η καλύτερη επιλογή σησκευης που εκανα ποτε.
Λίγο το Software να προσεξει και θα παει πολύ μπροστά. Αν και υποστηριζει πολύ την κοινοτητα τον developers, και υπαρχουν πολλές ρομσ μπορείς να βάλεις επάνω. Εγώ έχω βάλει στο Xperia Z3 μου την CM11.2 και ρολαρει τέλεια χωρίς

Telis

H Samsung κέρδισε 48 βραβεία , επίσης βραβείο κέρδισε η Asus για το Zenfone 2.

Nick

@inblx, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, εγώ έχω το Z2 tablet και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, το δε design είναι καταπληκτικό, γενικώς οι Ιάπωνες το χουν στο θέμα ττης όλης καλαισθησίας των προϊόντων τους, πόσο μάλλον στα πιο premium. Λίγο άσχετο αλλά σε τι χρώμα έχεις το Z3 σου; Σκέφτομαι να “αναβαθμιστώ” και γω κάποια στιγμή από το T που έχω 1.5 χρόνο τώρα (παρόλο που κρατάει σούπερ ακόμα) και ενώ δεν είμαι του λευκού στα κινητά γενικά, το Z3 που το χω πιάσει σε λευκό στο πλαίσιο το ερωτευτηκα, κουκλί.

Γιώργος

Αφού βραβεύτηκε και το Z2 tablet που έχει περιθώρια μεγαλύτερα από την οθόνη καλύτερα να πάνε οι κριτές στο σπίτι τους.

Nick

@Γιώργος, Καλό όλο αυτό το trend των τελευταίων ετών με τα bezels και την όλη μανία συρρίκνωσής τους, και σε ένα βαθμό να το δεχτώ όσον αφορά τα smartphones λόγω της συνεχούς τάσης να μεγαλώνουν οι οθόνες τους, αλλά να συνεχίζεται η συζήτηση αυτή και για τα tablets – και μάλιστα τα 10ιντσα – είναι απλά αστείο. Έλεος πια με όλα τα bezelfreaks & bezeltards. Δεν λέω απαραίτητα ότι είσαι και συ ένας από αυτούς, το μήνυμα σου όμως αυτό υποδηλώνει. Κατ’εμέ, όχι απλά δεν είναι άσχημα αλλά επιβάλλεται να υπάρχουν περιθώρια σαν του Z2 στα 10ιντσα tablets. Αλλιώς βάζεις κόλλα στα χέρια και το κρατάς από την πλάτη του 😛
Εγώ ξέρω ότι πολύ θα ήθελαν οι υπόλοιπες φιρμες να έχουν προϊόντα με την μισή έστω ομορφιά και φινέτσα των Xperia μοντέλων.

Nikolas

Οι haters παρακαλω αλλου.Οταν λεμε κατι για την sony λεμε κατι για την sony οταν λεμε κατι για την samsung λεμε κατι για την samsung δεν πεταγομαστε ποτε σε πραγματα που αφορουν την sony η οποια αλλη ετερεια να πουμε την μαλακια μας επειδη την μισουμε η πιστευουμε οτι τα πραγματα μιας αλλης εταιρειας ειναι καλυτερα ( η οντως μπορει να ειναι).

Panos7GR

Η Sony έχει μεγάλη παράδοση στα IF Design βραβεία. Να πω την αλήθεια δεν τους αδικώ. Μιλάμε για πολύ κομψά και ποιοτικά μοντέλα. Οσο για τα περιθώρια του tablet, απλά το θεωρώ ηλήθιο να κολλάς εκεί. Δε μιλάμε για συσκευή που την έχεις στη τσέπη σου ή τη χειρίζεσαι με το ένα χέρι, οπότε τι σε νοιάζει; Εξάλλου βοηθάνε στο κράτημα καθώς μιλάμε για 10ιντση οθόνη, αλλά και στο να διατηρηθεί εξαιρετικά λεπτή η συσκευή. Καλώς πήρε βραβείο το Z2 Tablet λοιπόν και όποιος μου βρει άλλο 10ιντσο tablet τόσο ελαφρύ, τον παραδέχομαι!

inblx

@Nick, αν και το χρωμα δεν μου αρέσει, το έχω σε καφέ, γιατί στο κινητό αυτό συγκεκριμένα φαίνεται πολύ ωραίο. @Γιώργο, κοιτά, στα κινητά καλά κάνουν και μικρύνουν τα bezel γιατί όσο να’ναι το κινητό πρεπει να χωράει στην τσέπη και στην παλάμη. Όμως στα tablets δεν υπάρχει λογος να τα κανουν μικρότερα, μιας και το tablet δεν θα το βάλεις στην τσέπη σου ποτέ ουτε θα το χρησιμοποιείσεις με ενα χερι. Όταν αγοράζει κάποιος ενα τέτοιο tablet και επιλέγει να πάρει ενα 10ιντσο, δεν απαιτεί να έχει μικρα bezels. Αντίθετα σε ενα tablet οι απαιτήσεις ειναι διαφορετικές. Το βαρος, η μπαταρία, το πάχος και τα λοιπά features είναι τα standards σε ενα tablet. Το καταπληκτικό είναι πως ακόμα και τώρα που είναι μεγαλύτερο λογο bezels αλλά περιπου στο ίδιο πάχος με τα tablet της Samsung, τα Galaxy Tab S, είναι ελαφρύτερο. Για iPad δεν το συζητώ. Επείσης μου αρέσουν πολύ τα Sony γιατί δεν βάζου πολλά πολλά επανω στις σησκευες. Heart rate monitor, Fingerprint scanner, laser, και drones που πετάγονται απο πίσω. Βάζει τα απαραίτητα όπως τα ηχεία μπροστά, ενα NFC και microSD slot + οτι υποστηρίζει πλήρως το OTG. Όπως είπα και στο προηγούμενο μου σχόλιο, λίγο το… Συνέχεια »

Αποστόλης Ρόδος

Και εγώ έχω πάρει το Z2 tablet…. Και είμαι υπερευχαριστημενος.
Απλά τα σπάει…. Και έδωσα στον μικρό το iPad 2 να παίζει παιχνιδάκια 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.