Raspberry Pi 2: Απενεργοποιείται όταν φωτογραφίζεται!

Μια περίεργη Αχίλλειο πτέρνα φαίνεται να έχει το νέο Mini-PC Raspberry Pi 2. Μπορεί να είναι οικονομικό, μικροσκοπικό και ταυτόχρονα δυνατό, αλλά έχει μια ασυνήθιστη ευαισθησία· τα φλας των φωτογραφικών μηχανών! Την βδομάδα που μας πέρασε, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι τα Rapsberry Pi 2 τους έκλειναν την ώρα που τα φωτογράφιζαν.

Όταν η ηγεσία της Raspberry Pi διερεύνησε το πρόβλημα, διαπίστωσε ότι δημιουργείται πτώση τάσης στο επεξεργαστή καθώς ο ρυθμιστής τάσης επηρεάζεται σημαντικά από τον δυνατό φωτισμό των φλας, κάνοντας το Pi 2 να απενεργοποιηθεί.

Η εκπρόσωπος της Rapsberry Pi, Liz Upton, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τα φώτα υψηλής έντασης και μεγάλου μήκους κύματος, όπως τα λέιζερ ή τα φλας τύπου Xenon των φωτογραφικών μηχανών, προκαλούν “σύγχυση” στον ρυθμιστή τάσης του επεξεργαστή.” Η Upton εξήγησε ότι το υλικό του ημιαγωγού του ρυθμιστή τάσης υπόκειται σε κάποιο φωτοηλεκτρικό φαινόμενο όταν έρχεται σε επαφή με το υψηλό φως, και όταν το χτυπάει περισσότερο φως από αυτό που πρέπει, τότε ο ρυθμιστής υπολειτουργεί και προκαλεί την απενεργοποίησή της συσκευής.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η αδυναμία σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί βλάβες στο Rapsberry Pi 2, καθώς η εκπρόσωπος επισημαίνει ότι υπάρχουν μόνο απενεργοποιήσεις, και αυτές σε κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις. Η Upton δήλωσε επίσης: “Σημαντικό να αναφέρουμε ότι ΜΟΝΟ το μεγάλης έκθεσης φως όπως τα Xenon φλας ή τα λέιζερ θα προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα”.

Φωτογραφίζοντας το Pi 2 με φωτογραφικές μηχανές που έχουν άλλου τύπου φλας, ή τοποθετώντας την συσκευή κοντά σε φως, δεν θα επηρεάσουν την συσκευή.

Για αποφυγή οποιουδήποτε φόβου από τους καταναλωτές, η Rapsberry Pi προτείνει ένα αυτοσχέδιο κόλπο για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Απλά καλύψτε το τσιπ!

, Raspberry Pi 2: Απενεργοποιείται όταν φωτογραφίζεται!

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Λογικά θα ντρέπεται μωρέ. Δεν αντέχει τα φώτα της δημοσιότητας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Raspberry Pi Raspberry Pi 2

Raspberry Pi: Ρεκόρ με 5 εκατομμύρια πωλήσεις

Τελικά η αγορά των do-it-yourself υπολογιστών μοιάζει να είναι μεγαλύτερη απ΄ότι φανταζόμασταν καθώς το ίδρυμα Raspberry Pi αποκάλυψε μέσω του Twitter ότι κατάφερε να πουλήσει 5 εκατομμύρια μικροσκοπικούς υπολογιστές. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν σκεφτούμε το μόλις 1.75 εκατομμύριο πωλήσεις τον Οκτώβριο του 2013. Βεβαίως αν συγκριθεί με άλλα ονόματα οι αριθμοί των πωλήσεων δεν […]

News Microsoft Raspberry Pi 2 Windows 10

Microsoft: Θα υποστηρίξει το Raspberry Pi 2 με δωρεάν έκδοση των Windows 10

Το Raspberry Pi έκανε την εμφάνισή του το 2012 τώρα το νέο Raspberry Pi 2 έχει ενσωματώσει έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή και έχει διπλασιάσει την RAM του και η Microsoft δήλωσε πως θα προσφέρει μια δωρεάν έκδοση των Windows 10 που θα το υποστηρίζει χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι αυτή.

Gear Raspberry Pi 2

Raspberry Pi 2 Model B: Με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 1GB RAM

Την ανακοίνωση του νέου μοντέλου Raspberry Pi διέρρευσε η βρετανική ιστοσελίδα The Register. Το νέο μοντέλο, με όνομα Raspberry Pi 2 Model B, φαίνεται πανομοιότυπο εξωτερικά με τον προκάτοχό του, το Raspberry Pi Model B+, καθώς διατηρεί το form factor και τις θύρες του, αλλά ο νέος του επεξεργαστής το καθιστά εξαιρετικά ισχυρότερο.