Sony: Ετοιμάζει ρομπότ που δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς

Η Sony αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ένα νέο ρομπότ, το οποίο μπορεί να δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με τους αθρώπους. Η αποκάλυψη έγινε από τον Sony CEO Kazuo Hirai, κατά τη διάρκεια τη διάρκεια συνάντησης για τη στρατηγική της εταιρείας.

Ο Hirai επεσήμανε ότι από τον Απρίλιο, η Sony έχει δημιουργήσει έναν νέο οργανισμό στην εταιρεία, ο οποίος επικεντρώνεται στη ρομποτική.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το robot, αλλά η Sony αναφέρει ότι στόχος της είναι να “προσπαθήσει να προτείνει νέα επιχειρηματικά μοντέλα που ενσωματώνουν hardware και υπηρεσίες έτσι ώστε να παρέχουν εμπειρία η οποία εμπεριέχει το συναίσθημα”.

Η δημιουργία ρομπότ δεν είναι κάτι καινούριο για τη Sony, τα AIBO “σκυλάκια” μπορούσαν ως κάποιο βαθμό να δημιουργήσουν συναισθηματική σύνδεση με τους ανθρώπους-ιδιοκτήτες τους. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι είναι ακριβώς αυτό που ετοιμάζει η Sony, αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε.

sony emotional robot, Sony: Ετοιμάζει ρομπότ που δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Αυτά είναι τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Η Sony παρουσίασε τα δύο πρώτα της smartphone για το 2024, τα Xperia 1 VI και Xperia 10 VI και τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα promo βίντεό τους.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 10

Sony Xperia 10 VI: Διατηρεί την οθόνη 21:9 και παίρνει το chipset SD 6 Gen 1

Το Xperia 10 VI είναι εδώ για να συνεχίσει την τάση των ψηλών και στενών τηλεφώνων της Sony, φέρνοντας, ωστόσο, μερικές βασικές αλλαγές σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Έφτασε με SD 8 Gen 3, καλύτερο ζουμ και πιο συμβατική οθόνη

Το Sony Xperia 1 VI έγινε επίσημο και βελτιώνει τη φόρμουλα του Xperia 1 V, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να είναι η απομάκρυνση από την ανάλυση 4K OLED.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Teaser υποδηλώνει νέα αναλογία διαστάσεων

Η Sony ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Xperia 1 VI, την Τετάρτη 15 Μαΐου και το τελευταίο teaser επικεντρώνεται στην οθόνη του smartphone.