Digea Ψηφιακή Τηλεόραση στην πόλη της Ρόδου από το Monte Smith

Από σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2011, η πόλη της Ρόδου βλέπει πλέον ψηφιακά. Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Monte Smith, φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 80.000 κατοίκους της πόλης της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής.

, Digea Ψηφιακή Τηλεόραση στην πόλη της Ρόδου από το Monte Smith

Για να λάβουν οι τηλεθεατές της περιοχής το ψηφιακό σήμα της Digea χρειάζεται:
– Να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση MPEG4.
– Να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 27 (522MHz) ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 38 (610 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.
Συνιστάται, επίσης, ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής Monte Smith.
Σημειώνεται ότι το αναλογικό σήμα διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Monte Smith», σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Όπως δήλωσε ο CEO της DIGEA κ. Γιώργος Μαθιός: «Η DIGEA καλύπτει σήμερα με ψηφιακό σήμα πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας και εξυπηρετεί ήδη 19 τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως σε κάθε περιοχή όπου πραγματοποιείται η μετάβαση, έτσι και στην περίπτωση της Ρόδου, η DIGEA έδωσε προτεραιότητα στην ενημέρωση του κοινού, των τεχνικών και της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές αρχές, υλοποιώντας με επιτυχία σημαντικές ενέργειες, όπως η ενημέρωση στα ΚΑΠΗ, στους τεχνικούς, αλλά και στα σχολεία της περιοχής. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον σε θέση να απολαύσουν τα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Είμαστε, επιπλέον, ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς συνεχίζουμε χωρίς αποκλίσεις το έργο της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σύμφωνα με τις επιταγές της ΚΥΑ, θωρακίζοντας τα ελληνικά σύνορα απέναντι στους γείτονές μας με ελληνικό περιεχόμενο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη τηλεοπτική εμπειρία στους Έλληνες τηλεθεατές».

Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της. Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, έχει αναλάβει και την ψηφιακή εκπομπή 12 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6 TV, ATTICA TV, BLUE SKY, CHANNEL 9, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, KONTRA CHANNEL, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON, SPORT TV και ΤΗΛΕΑΣΤΥ, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jivaras123

Ξέρετε άν τα MAD και MTV GREECE θα έρθουν και στη Θεσσαλονίκη?

Κώστας Βλαχάκης

jivaras123, Και εμείς ενημερωνόμαστε από τις ανακοινώσεις της Digea. Δεν γνωρίζω κάτι για αυτό που με ρωτάς, ούτε έχω ακούσει κάτι…

Μάριος

Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με ποια λογική σειρά επιλέγουν τις πόλεις στις οποίες πάνε;
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι πληθυσμιακό το κριτήριο; Η Πελοπόννησος, η Κρήτη έχουν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ρόδο ή από την Θράκη που ήταν η προηγούμενη περιοχή. Ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις;

Κώστας Βλαχάκης

Έχω ακούσει να λέει ο κ. Μαθιός CEO της Digea σε δηλώσεις του στην τηλεόραση (το είπε και εχθές) ότι Θράκη και Ρόδος επιλέχθηκαν για να “καπαρώσουμε” πρώτοι το φάσμα εκπομπής από την γειτονική Τουρκία. Στην περίπτωση της Αττικής θέλανε πρώτα να ξεκινήσουν από μικρότερες πληθυσμιακά περιοχές για να λύσουν τυχόν προβλήματα πριν έρθουν Αθήνα. Γιαυτό ξεκίνησαν από Κόρινθο και μετά ακολούθησε η Θεσσαλονίκη.

Σε ότι αφορά τα μελλοντικά τους σχέδια, δεν έχουν ενημερώσει. Εδώ θα βρεις παλαιότερο άρθρο του Techblog με τις περιοχές εκπομπής ψηφιακού σήματος έως το 2012 όπως αυτές έχουν αποφασιστεί από την Digea https://techblog.gr/smallnews/digea-dvb-t-2011-greece-5991 Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η σειρά. Όλα τα άρθρα μας για τη Digea μπορείτε να τα δείτε συγκεντρωμένα εδώ https://techblog.gr/tag/Digea

Alan

Εμείς κοντά στην Πάρνηθα είμαστε πιο μάγκες. Έχουμε και ψηφιακό από Υμμητό και αναλογικό από Πάρνηθα 😛

victor

ατσα! πιανη και η τουρκια digea??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.