Ξεκίνησε η μετάδοση του ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής “Πλάκα” Αλεξανδρούπολης

Από σήμερα 19 Νοεμβρίου η ακριτική Θράκη βλέπει πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» Αλεξανδρούπολης, φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 200.000 κατοίκους της Νότιας Θράκης.

Σημειώνεται ότι το αναλογικό σήμα διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα», σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

, Ξεκίνησε η μετάδοση του ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής “Πλάκα” Αλεξανδρούπολης

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των νοτίων τμημάτων του Ν. Έβρου και Ν. Ροδόπης, του νοτιοανατολικού τμήματος του Ν. Ξάνθης καθώς και του βορείου τμήματος της Σαμοθράκης, και πόλεων όπως η Αλεξανδρούπολη, η Τραϊανούπολη, οι Φέρες, η Κομοτηνή, η Ξάνθη κ.α., μπορούν να απολαύσουν πλέον την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η οποία φέρνει σταθερή ποιότητα εικόνας, χωρίς “χιόνα” και “είδωλα” και δυνατότητα πρόσβασης σε διαδραστικές υπηρεσίες, όπως είναι ο Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος (EPG).

Για να λάβουν το ψηφιακό σήμα της DIGEA οι τηλεθεατές χρειάζεται:
– Να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4.
– Να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 24 (498 MHz) και 32 (562 MHz).
– Συνιστάται, επίσης, ο προσανατολισμός της κεραίας προς το κέντρο εκπομπής “Πλάκα”.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioannis

Για άλλη μια φορά θα εκφράσω την δυσαρέσκειά μου για την εν λόγω εταιρία. Είχαν κάνει λόγο για μετάδοση ψηφιακού σήματος στην Πάτρα μέσα στο 2010 και κοντεύουμε στο τέλος του έτους χωρίς καμία αναφορά για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Προσπαθούν να “κερδίσουν” το παιχνίδι δίνοντας περισσότερη έμφαση στο marketing και όχι στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Και φυσικά να μην κάνω λόγο για την εκνευριστική τους τηλεοπτική διαφήμιση με την οποία μόνο εντυπώσεις προσπαθούν να κερδίσουν.

Panagiotis

Ελπιζώ καποιά στιγμή να δούμε και εδώ στον Βόλο ψηφιακά αν και δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα. Πήγε η ΕΡΤ να ξεκινήσει και την σταμάτησαν οι άλλοι. Ξεφτίλα.

giwrgos_petra

για μυτιληνη γνωριζεται ποτε θα ερθει?

giorgosK

Ποια Μυτιλήνη, φίλε μου; Εδώ δεν αναφέρουν τίποτα για Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα..
Ένα σύντομο ανέκδοτο: “ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.