Full HD 3D Glasses Initiative, Πρόγραμμα πιστοποίησης για να βλέπουμε όλοι με τα ίδια 3D γυαλιά

Τέσσερις κορυφαίες εταιρείες από το χώρο του home cinema οι Samsung Electronics, Panasonic Corporation, Sony Corporation και X6D Limited (XPAND 3D), ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος Full HD 3D Glasses Initiative που αφορά στην ανάπτυξη ενός κοινού τεχνολογικού προτύπου για 3D γυαλιά ενεργού κλείστρου (τεχνολογία Active Shutter).

, Full HD 3D Glasses Initiative, Πρόγραμμα πιστοποίησης για να βλέπουμε όλοι με τα ίδια 3D γυαλιά

Το πρόγραμμα Full HD 3D Glasses Initiative πιστοποιεί την τεχνολογία των 3D active shutter γυαλιών με ενσωματωμένες δυνατότητες υπέρυθρων ακτίνων (Infrared-IR) και Bluetooth, οι οποίες ενεργοποιούνται από το σύστημα ραδιοσυχνότητας (RF).

Αξίζει να σημειωθεί πως, στις 8 Αυγούστου 2011, οι τέσσερις εταιρείες Samsung, Panasonic, Sony και XPAND 3D ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν, προκειμένου να αναπτύξουν το πρότυπο των συστημάτων RF και IR για εφαρμογή σε καταναλωτικά αγαθά, όπως 3D active shutter γυαλιά και 3D οθόνες, τηλεοράσεις, οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, προβολείς, καθώς επίσης και 3D οθόνες κινηματογραφικών αιθουσών. Δώδεκα εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι Changhong Electric Co., Ltd., FUNAI Electric Co., Ltd., Hisense Electric Co., Ltd., Hitachi Consumer Electronics Co., Ltd., Mitsubishi Electric Corporation, Royal Philips Electronics, Seiko Epson Corporation, Sharp Corporation, SIM2 Multimedia S.p.A., TCL Corporation, Toshiba Corporation και ViewSonic Corporation, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην κοινή πρωτοβουλία.

Παράλληλα, με την επιτυχημένη έναρξη του προγράμματος πιστοποίησης Full HD 3D Glasses Initiative, ένα Κέντρο Δοκιμών αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του Νοεμβρίου 2011, που θα πιστοποιεί τα προϊόντα που πληρούν τις προδιαγραφές του νέου προγράμματος Full HD 3D Glasses Initiative.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
leathernecks

Έχοντας δοκιμάσει και τις δύο τεχνολογίες (active και passive) θεωρώ πως η passive τεχνολογία είναι πολύ πιο ικανοποιητική όσο αναφορά την εμπειρία χρήσης, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους (ποιότητα 3D αλλά και ευκολία χρήσης).
Προσωπική μου άποψη πάντα !

Kostantinos9

Πολυ αργα το σκεφτηκανε.Σε κανα χρονο απο τωρα ολοι θα αναμενουμε τις glass-free tv.

Κυριάκος Σβάρτς

χωρις γυαλια λεμεεε… 🙁

tasos

και εγω συμφωνω!η σειρα της lg cinema 3d ειναι φοβερη!

kokour

Η LG είναι μία κατηγορία μόνη της….!!!
Με 7 euro έχει γυαλιά passive.

Npapanikolaou

Το τμημα εξυπηρετησης της SAMSUNG ειναι απαραδεκτο
εχω παρει την 3D LED UE40D6510 και μου βγηκε ελατωματικη
και ενω απο την δευτερη ημερα επικοινωνησα μαζι τους
με στελνουν απο τον ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑϊΦΑ που θα μπορουσαν
κανουν αμεσα την αντικασταση γιατι δεν εχουν περασει 7 μερες
απο την αγορα της τηλεορασης.. απλα καθηστερουν
για να περασουν 7 μερες! θεωρο σηνυπευθυνους και την INFO-QUEST
που εχουν τα καταστηματα U.GR!

Μακραν η καλητερη αιτερια η LG..
συμφωνω με τα παιδια που ποσταραν ποιο πανω.
πως εκανα το λαθος? που αν επερνα μια LG που ειχα βαλει στο ματι
θα επερνα και 5 3D γυλια δωρο……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Home Cinema 3D TV Philips Samsung

Phillips και Samsung: Τέλος οι 3D τηλεοράσεις από φέτος

Οι 3D ταινίες μπορεί να έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό στο σινεμά, όμως το 3D στο σπίτι, μοιάζει να μην έχει πολλούς fans. Σήμερα η Samsung και λίγο νωρίτερα η Philips, επιβεβαίωσαν επίσημα ότι η σειρά τηλεοράσεων του 2016 δεν θα περιλαμβάνει 3D οθόνες.

Home Cinema Apple Home cinema Sharp

Sharp 32” 4K monitor, Με 4.000 ευρώ από την Apple στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η διάθεση από τη Sharp, οθόνης 32 ιντσων τεχνολογίας LED με ανάλυση 4K (Ultra HD 3840×2160 pixels) μέσω των online καταστημάτων της Apple στην Ευρώπη. Μια κίνηση που δείχνει πως πλησιάζει η κυκλοφορία των ανανεωμένων Mac Pro και η Apple διαθέτει προς πώληση τις συγκεκριμένες οθόνες, έτσι ώστε οι υποψήφιοι κάτοχοι των Mac Pro […]

Home Cinema Home cinema

EPSON, Τα φωτεινότερα χρώματα στους προβολείς LCD

Η Epson παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιατί οι προβολείς της έχουν τρεις φορές φωτεινότερα χρώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους προβολείς της αγοράς. Εκπρόσωποι Τύπου και πελάτες της Epson παρακολούθησαν τα οφέλη της ομοιόμορφης απόδοσης λευκού και έγχρωμου φωτισμού των προβολέων (Color Light Output), χάρη στην τεχνολογία 3LCD που αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες.