Popcorn Time: Έκλεισε και έρχεται το “νόμιμο” Butter

Τέλος εποχής για το δημοφιλέστατο Popcorn Time ή αλλιώς το “Netflix των πειρατών”. Από τις αρχές της εβδομάδας η υπηρεσία μπήκε σε περιπέτειες καθώς κάποια από τα μέλη της άρχισαν να αποχωρούν από την ομάδα λόγω νομικών και ηθικών φραγμών. Οι εναπομείναντες developers προσπάθησαν να μεταφέρουν την κυριότητα του domain, αλλά ο πάροχος που τους φιλοξενεί (Gandi) αρνείται να συνεργαστεί.

Μεγάλο πρόβλημα ήταν οι DNS επιθέσεις που δέχτηκε η υπηρεσία και η προσπάθειά της να επικοινωνήσει με το gandi.net που τους φιλοξενεί, να κάνει την πιστοποίηση και να το πείσει ότι θέλει να μείνει online, ήταν άκαρπη. Η απενεργοποίηση της υπηρεσίας έγινε από κάποιον developer ονόματι Wally, έκλεισε τους servers και διέγραψε θα μπορούσε να είναι επιβαρυντικό για άλλους developers. O ίδιος έγραψε: “I shutdown all the servers, there is nothing I can do anymore. I deleted any logs that can be harmful for any other dev”.

Ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα είναι να μεταφερθεί το website στην κυριότητα όσων μένουν ακόμη στην ομάδα. Οι διάφοροι κλώνοι υπάρχουν, αλλά η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα το Butter, το οποίο αναφέρει ότι θα είναι νόμιμο. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι μια έκδοση του Popcorn Time η οποία όμως κάνει τους χρήστες της λιγότερο επιφυλακτικούς.

Για την ακρίβεια το Butter δεν σκοπεύει να επιτρέπει το streaming παράνομων torrent files, έχει την βασική δομή του Popcorn Time, αλλά αφαιρεί κάποια στοιχεία για να μπορούν οι developers να πειραματιστούν πιο εύκολα. Στόχος του Butter είναι να είναι είναι ένα open source code, που θα επιτρέψει τη δημιουργία επιπλέον κλώνων-προγραμμάτων που δίνουν τη δυνατότητα να γίνεται streaming μέσω browser χωρίς το κατέβασμα torrent files.

Η ομάδα του Butter θα διαθέσει μια εφαρμογή η οποία θα κάνει stream video από Vodo.net και υλικό από Internet Archive, σκοπός είναι οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε υλικό που δεν είναι παράνομο και δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα.

Προς το παρόν και το Butter αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας, είναι διαθέσιμο στο GitHub και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να επιβιώσει. Πάντως το Popcorn Time αποτελεί παρελθόν.

Διαβάστε επίσης: Έκλεισε το Gamato, συνέλαβαν δυο διαχειριστές

Popcorn Time: Έκλεισε και έρχεται το "νόμιμο" Butter, Popcorn Time: Έκλεισε και έρχεται το “νόμιμο” Butter

Popcorn Time: Έκλεισε και έρχεται το "νόμιμο" Butter, Popcorn Time: Έκλεισε και έρχεται το “νόμιμο” Butter

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Και τωρα; Πως θα βλέπουμε ταινίες δωρεάν; Υπάρχει κατι αλλο;; Ξέρει κανεις;

Vas

Το pop-corn time δεν “έκλεισε” ακριβώς.
Οι μισοί developers αποχώρησαν (γιατί δεν τους άρεσε η ιδέα του να γίνει το popcorn-time κάτι σαν butter), έκαναν fork και το συνέχισαν.
Και το 1ο έκλεισε για xy λόγους.

Το άλλο εξακολουθεί να λειτουργεί:
https://popcorn-time.se/

albanti

@ Vasilis
φυσικά από kodi …πολύ καλύτερα από κάθε popcorn

kostas_falcon

Μου κάνει τρομερή εντύπωση που πολλοί έλληνες δεν ξέρετε το KODI…μεγαλύτερο διαμάντι απο Αυτό Δεν υπάρχει

Agnostos13

Το kodi ειναι ο βασιλιας στο αντικειμενο αρκει να ξερεις πως να το στησεις.
Εμενα με εχει δυσκολεψει αρκετα και στο θεμα των υποτιτλων βεβαια που ποτε δεν βρισκει συμβατους και πρεπει να τους συγχρονιζεις manual.

kostas_falcon

@ Agnostos13

Με μια βολτα στο youtube το εχεις στησει….GENESIS & HELLENIC TV είναι υπεραρκετα….οσον αφορα τους υποτιτλους ρυθμίζεις το KODI σε OPENSUBTITLE.ORG μονο! σε περιπτωση που είναι ασυχρινιστοι υπαρχει και η μετατοπιση. Αν δεν γνωριζει καποιος αγγλικα για να μπορεσει να κανει τον συχρονισμο όταν κριθει απαριατητος τοτε υπαρχουν ελληνικα πολύ αξιολογα site με ενναλακτικούς συχρονισμενους που τα περνας ως εξωτερικούς στο KODI….
Δινω λιμκ από ισως το καλυτερο ελληνικο βιντεακι για στησιμο του KODI χωρις πολλα πολλα https://www.youtube.com/watch?v=A09ljKIKA0Y

Vasilis

Πως λειτουργεί το kodi? σε Mac τρέχει;

kostas_falcon

Agnostos13

Με μια βολτα στο youtube το εχεις στησει….GENESIS & HELLENIC TV είναι υπεραρκετα….οσον αφορα τους υποτιτλους ρυθμίζεις το KODI σε OPENSUBTITLE.ORG μονο! σε περιπτωση που είναι ασυχρινιστοι υπαρχει και η μετατοπιση. Αν δεν γνωριζει καποιος αγγλικα για να μπορεσει να κανει τον συχρονισμο όταν κριθει απαριατητος τοτε υπαρχουν ελληνικα πολύ αξιολογα site με ενναλακτικούς συχρονισμενους που τα περνας ως εξωτερικούς στο KODI….

Δινω λιμκ από ισως το καλυτερο ελληνικο βιντεακι για στησιμο του KODI χωρις πολλα πολλα https://www.youtube.com/watch?v=A09ljKIKA0Y

vasilis

πωπω τι κριμα;; και ειχα αφησει τοσες σειρες στην μεση.. παντως το προγραματακι ανοιγει κανονικα απλα δεν εχει πλεον ταινιες σειρες κτλ γιατι ολα αυτα καταιβεναν απο το yts.to που το εκλεισαν και αυτο..αν και μπορεις μανουαλ να στριμαρεις οποιο τορρεντ θελεις απο οτι ειδα.. απλα ιδιετερα στης τηλεοπτικες σειρες ηταν ευκολο γιατι ηταν ολα τακτοποιημενα. παντως μονο το popcorntime.io μου αρεσε. τα αλλα ηταν πολυ μουφα. αυτο το kodi ρε παιδια οσες φορες το δοκιμασα δεν καταλαβα τιποτα.. δεν μπορεσα να κανω τιποτα.. εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν κανουν κατι οπως το netflix .. ευχαριστως θα εδινα 10 ευρω.. οπως το spotify .. απο τοτε που βγηκε σταμτησα να κατεβαζω mp3 .. αχ τι να πω ;;;;

kokostas_falcon

Ρε συ Βασίλη….ολόκληρο κατεβατό έγραψα…..βαρέθηκες να το διαβάσεις ? Μπες στο λινκ που δίνω και σεταρε πανεύκολα το KODI να βρεις την υγειά σου….

spirios1992

Αφηστε που εκτος των αλλων το original popcorntime streamαρε ταινιες yify τις οποιες μπορουσες να κατεβασεις απο torrent εξ αρχης

vasilis

@kokostas_falcon ναι το ειδα …. και σε ευχαριστω .. προσπαθω τωρα να κανω κατι … εκει με την διευθυνση που βαζει δεν το πολυκαταλαβαινω αλλα οκ θα το βρω …

vasilis

@kokostas_falcon ναι το ειδα …. και σε ευχαριστω.. προσπαθω να κανω κατι και θα δουμε

Ακης

Ανακριβές … Δεν αποτελεί παρελθόν καθότι “τρέχει” κανονικά στην 5.4 έκδοση για pc. Όπως και να έχει το moviebox (iOS) η showbox ( android) οι ίδιοι Κινέζοι είναι , δεν έχει αντίπαλο! Τρέχει και σε pc με Bluestacks . Το kodi καλό είναι αλλά θέλει σωστή παραμετροποίηση για να πετάξει . Αν δεν την πετύχεις εκνευρίζεσαι

Γιάννης

Άντε βρε καρμίρηδες δώστε 2 ευρώ να νοικιάσετε και κανένα dvd….

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Ωπα ρε “έμιρη” Γιάννη…μια ταινία την εβδομάδα βλέπεις και δίνεις μόνο 2Ε ?
Εγω βλέπω 1 την ημέρα ( ταινία ή σειρά)…Δεν βλέπω ΤV…
Aρα θα ήθελα 2Ε επί 7μέρες 14Ε την εβδομάδα…δηλ…περίπου 56Ε (άντε 50) τον μήνα!
Προτιμώ KODI και ας με λες καρμίρη!!!

Γιάννης

Μανώλη μου, θες μήπως μαζί με τις ταινιούλες σου να σου φέρνουν και τζάμπα τσιγάρα ? μήπως καμιά τζάμπα μπύρα ?

Εφόσον όπως λες είσαι ταινιόφιλος, ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, δώσε 50 γαμημένα € τον μήνα για κάτι που τόσο πολύ γουστάρεις….. Τουλάχιστον τότε δεν θα θεώρησε ο κλασικός Ελληνάρας που τα θέλει όλα free…

zan

https://www.strem.io/ και καθάρισες

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Γιάννη μου….Αν τα είχα περίσσια θα τα έδινα τα γ@μ..α!
Αν μπορώ να έχω κάτι ¨free” , δεν θα το πληρώσω.
Η υποκρισία καλή είναι, αλλά ΟΛΟΙ είμαστε Ελληνάρες.
Σε ΟΛΟΥΣ αν τους δωθεί η ευκαιρία εκμεταλλεύονται τα πάντα.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα….ΟΛΟΙ κάτι “κλέβουν” λίγο ή πολύ…το ζύγι, την εφορία, τον πελάτη κτλ.

Γιάννης

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι αν υπήρχε ένα περίπτερο στην γειτονιά σου που ήξερες ότι μένει ξεκλείδωτο κάθε βράδυ, θα πήγαινες να κλέψεις τσιγάρα ? κάθε βράδυ ? επειδή είναι τζάμπα ?

Λοιπόν θα σου πω μια ιστορία που διάβασα πρόσφατα… Είσαι που λες ένας ζητιάνος και κάνεις πιάτσα σε μία πλατεία.. Κάθε μέρα στις 12 το πρωί περνάει ένας τύπος και σου δίνει 10€… Δευτέρα..10€……περνάει την Τρίτη σου δίνει 10€… περνάει Τετάρτη σου δίνει 10€..περνάει Πέμπτη σου δίνει 10€…Περνάει Παρασκευή και σου λέει: φίλε σήμερα θα σου δώσω μόνο 5€ γιατί έχω να πάρω γάλα για το παιδί μου…..ε γυρνάς και του λες: ρε φίλε..το παιδί σου εγώ θα το μεγαλώσω ???

κάπως έτσι θα περιέγραφα την κατάσταση με τα site αυτά.. μας δίνουν κάτι, παρανόμως, τζάμπα και το θεωρούμε αυτονόητο ότι “πρέπει” για πάντα να το κάνουν..

Γιαυτό έκανα και το πρώτο σχόλιό μου…. δηλαδή δώσε ρε φίλε 2€ για ένα dvd…και σε ξαναρωτάω : αν υπήρχε ένα περίπτερο στην γειτονιά σου που ήξερες ότι μένει ξεκλείδωτο κάθε βράδυ, θα πήγαινες να κλέψεις τσιγάρα ? κάθε βράδυ ?

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Ακραιο παραδειγμα χωρις νοημα. Αν δεν εχεις βιντεο κλαμπ δεν ξερω γιατι σε πειραζει το Κοdi, popcorn time κτλ. ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Γιάννης

Με ενοχλεί αυτή η νοοτροπία και ειδικά όταν τα ακούω αυτά από 36-37 χρονών μαντράχαλο.. anyway αυτό είναι το internet και όλες οι γνώμες πρέπει να ακούγονται…. κούρασε όντως 🙂

παπαροκάς tiamat

Xaxa!!! βλεπω southpark απο kodi και τρολλιαζω τις μπαταριες μου ασχημα!!!!, νασαι καλα κωστας φαλκον!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Βλέπω το επίπεδό σου Γιάννη με τους χαρακτηρισμού σου και έχω ενοχληθεί περισσότερο!

Γιάννης

Βλέπεις, στο ιντερνετ δεν μπορείς μόνο να δεις τζάμπα ταινίες,,,, αλλά ανώνυμα να λες ο,τι πιστεύεις….

ΜΑΝΩΛΗΣ79
Tsiman

Τα εχει πει αλλος πιο μπροστα https://www.youtube.com/watch?v=eQPnHlm6bEU

Petros

“Κλέβω γιατί μπορώ”. Ωραία νοοτροπία έχεις νεοέλληνα. Καλά λοιπόν σου κάνουν κι αυτοί που σε @#%* Σήμερα, γιατί απλά “μπορούν”… Απόλαυσε το λοιπόν.

Χρηστος

Ουαλού!!! Όλοι οι ηθικολόγοι και νομοταγείς πολίτες εδώ είναι σήμερα μαζεμένοι !!!!!!!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Πνεύμα και ηθική 😂. ΌΛΟΙ στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Kostas

Ρε παιδια, πως εκλεισε? Στο ταμπλετ μου η εφαρμογη λειτουργει κανονικα και βλεπω ταινιες!

Nick

Ρε παιδιά σ’ εμένα στο ΚΟDI δεν βγάζει το opensubtitles.org εκεί που βγαίνουν οι υποτιτλοι. Βγάζει το subtitles.gr απ’ το οποίο όμως δεν φορτώνει κανέναν υπότιτλο. Μπορεί να βοηθήσει κανείς; Ευχαριστώ

chris

ας αφησουμε τα ακραια παραδειγματα η λυση βρισκεται καπου στη μεση…
ειναι λαθος να τα θελουμε ολα τσαμπα αλλα ειναι και υπερβολη να σκας 50-100 ευρω το μηνα στα videoclub ασε που την εχουμε πατησει απειρες φορες και εχουμε ξεχασει να επιστρεψουμε dvd και πληρωνουμε κερατιατικα χωρις λογο…
λογο του τσαμπα ομως πολλες σειρες πηραν hype και τους ξερει ολος ο πλανητης και εχουν κερδισει εκκατομυρια…
η καλυτερη λυση ειναι η συνδρομη…
δηλαδη αν υπηρχε ενα popcorntime τυπου spotify με 10-15 ευρω θα χαλαγε κανεναν?

Techfan

porneia, paidofilia, apagoges, biasmoi, narkotika se olo ton kosmo einai sto zenith tous, kai oloi oi malakes theoroun simantiki tin “katapolemisi tis peiratias sto internet”….

costas80

@Nick

Βάλε πρώτα το superrepo και απο εκει θα βρεις το opensubtitles.org. Μην τα θες όλα έτοιμα google is your friend

peggy

Το gamato ειναι ανοιχτο παιδια στο gamatotv.me.Δευτερον το ποπκορν ταιμ official εχει κλεισει μονο,αν θελετε το ποπκορν ταιμ στα ελληνικα θα το βρειτε εδω:www.popcorntime.ws και τελος το butter project ειναι ακομα υπο κατασκευη παιδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.