Πέμπτη
30/04/2009

WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα άρθρα όταν ο editor κάνει Save Draft, Preview ή Publish ένα άρθρο.

yarp-3-0-2

Αν μελετήσουμε προσεκτικά τη βάση δεδομένων θα παρατηρήσουμε ότι τα autosaves από ajax functions διατηρούν το encoding των ελληνικών στη βάση. Επίσης το commenting (σχολιασμός) των χρηστών συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά οπότε οι επισκέπτες του site δεν παρατηρούν προβλήματα στο blog.

Επίλυση προβλήματος σε WordPress με εγκατεστημένο το plugin YARPP (Yet Another Related Posts Plugin).
Η απενεργοποίηση του συγκεκριμένου plugin από το μενού Plugins στο wp-admin του WordPress επαναφέρει την κανονική λειτουργικότητα στην καταχώρηση και επεξεργασία άρθρων.

Στην περίπτωση που η χρήση του συγκεκριμένου plugin είναι αναγκαία (π.χ. αν χρησιμοποιείται από άλλα plugin ή το template σας) προτείνεται το downgrade στην έκδοση 2.1 με την αντικατάσταση του φακέλου yet-another-related-posts-plugin στο directory yoursite/wp-content/plugins με την παλαιότερη έκδοση έχοντας απενεργοποιήσει το συγκεκριμένο plugin. Με την επανενεργοποίηση του plugin της έκδοσης 2.1 η λειτουργία του δεν προκαλεί τα προβλήματα που προαναφέραμε.

Επικοινωνήσαμε με τον δημιουργό του plugin Michael Yoshitaka Erlewine (site: http://mitcho.com), ο οποίος δήλωσε ότι εργάζεται για να επιλύσει το πρόβλημα στην έκδοση 3.0.3, η οποία θα εκδοθεί σύντομα και θα εμφανιστεί ως upgrade στο http://wordpress.org και στη διαχείριση του blog σας.

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.