Galaxy S5 vs LG G2 vs Galaxy S4 vs Note 3 vs Xperia Z1

Το Samsung Galaxy S5 είναι επίσημα εδώ με οθόνη 5.1 ίντσες Full HD, ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπομάτων, αισθητήρα καρδιακών παλμών και βίντεο 4K. Ο ανταγωνισμός αν και “περσινός” είναι πολύ σκληρός. Συγκρίναμε το Galaxy S5 στο μέγεθος με τα LG G2, Xperia Z1, Galaxy S4 και Galaxy Note 3. Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Samsung Galaxy S5 hands-on video

, Galaxy S5 vs LG G2 vs Galaxy S4 vs Note 3 vs Xperia Z1

, Galaxy S5 vs LG G2 vs Galaxy S4 vs Note 3 vs Xperia Z1

, Galaxy S5 vs LG G2 vs Galaxy S4 vs Note 3 vs Xperia Z1

, Galaxy S5 vs LG G2 vs Galaxy S4 vs Note 3 vs Xperia Z1

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
johnny13

Συγκριτικο με z2 αν γινεται Κωστα.Παντως εγω το note 3 μου δεν το αλλαζω με τιποτα.

GiannisMix

Με τραβάει το G2 αλλα θέλω καλή κάμερα οπότε αναμεσα σε αυτα θα κατέληγα σε Z1 νομίζω…

Αντώνης Μαρίνος

Εγώ που έχω το G2 τι λέτε, να πάω να το πάρω ? :p

Μιλάμε ότι πιο epic fail δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στην MWC…

τασος

Πες ότι είναι το z2 αμελητεα η διαφορα τους.Μπηκε κ το s5 στο club της κουμουτσας.Αμα μεγαλωσει ιντζες κ το g3 προβλεπω το ιδιο σκηνικο.Αντε να δουμε κ το htc…

fanis

ηρθαν οι νεες παντοφλες…g2 με κλειστα τα ματια…360-370Ε στα skrouzομαγαζα!!!

Χρηστος Σαμ

G2 forever…το s5 δεν θα πρεπε καν να υπάρχει. Με περσινό ανταγωνισμό και παλι τα βρισκει σκουρα ισως κ απο το ιδιο το s4 απο θεμα εμφανισης και δεν έχουν κ χαος τεχνικών χαρακτηριστικων. Αίσχος.

Nio

G2 με κλειστα ματια…. Ειδικα σε αυτην την τιμη…..!!!
Αν ηθελα κατι πιο καινουριο Z2…..

Χρηστος

Θα διάλεγα το Z2 μου έκανε πολύ καλή εντύπωση από το hands on χθες..

kostas-Doha

G2….THE END

dimicedon

@ johnny13
Συμφωνω απολυτα!
Γενικα S5 too late …Ζ2 μεχρι στιγμης το κινητο της MWC και αναμονη για τις 25/3 στο event της HTC.Το μονο που μου αρεσε στο S5 ειναι η διαφοροποιηση του UI.
Eλπιζω να την δουμε και στο note καποια στιγμη.

kostas

LG G2 με διαφορά…
Βest value for money, μικρά bezels, πίσω πλήκτρα, 800άρι snapdragon, κ.α…
Απ’ τα καινούργια Ζ2 (αχ αυτά τα bezels να μην είχε!!!) και περιμένουμε G3!!!

Dimos

Epic Fail( πρωην κατοχος Galaxy s,s2,s3,s4). Λατρευω ακομα περισσοτερο το G2 μου!!

dimitris

LG G2!!!!!!

Ευθυμης

Δυο G2 στην τιμη του S5

Τελις

Ασχημα κ πλαστικα κ γενικως κακογουστα. Ζ2 ΜΟΝΟ..περι ορεξεως όμως..

iordanis

G2 ευκολα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ 32

iphone 5s και μόνο..

χρηστος

Δεν υπαρχει ρε παιδιά το g2 g2 g2 forever!!!!!!!!!!!!!

thodoris

θελω να δω ποσοι από ολους αυτους που κραζουν θα το παρουν ? εγω πιστευω ότι θα είναι παρα πολύ . πρεπει να καταλάβουμε κατι , ότι η sammy εχει φτασει στο σημειο να πουλαει μονο με το ονομα για αυτόν τον λογο παρουσιαζει πανομοιότυπες συσκευες τα τελευταια χρονια . επεισης η ονομασια galaxy εχει περασει σε συσκευες από 80 ευρω μεχρι 700 ευρω μεγαλο παιχνιδι του μάρκετινγκ και αυτό . κλεινωντας πιστευω ότι και αυτό το galaxy θα κανει μεγαλες πωλήσεις . εγω παντως θα μεινω με το s3 μεχρι να τελειωσουν η αναβαθμισης του .

mpampis13

lg g2 ανετα!!!

Prototype

Τι λές βρε βεβηλε που θα αλλάξεις το note 3 με ένα κινητό που δεν έχει ταυτότητα… Τρελός είσαι. Κάτσε στα αυγά σου.

Aris

G2 και σε κανα χρονο το δινω και παιρνω g3!!! Πιστευω θα ειναι τουμπανο! Η χαρα της lg ειναι το s5

thanos

Η καλυτερη αγορα αυτη τη στιγμη ειναι το g2.

kavlaboy

Ξυπνηστε ρεεεεεε…..LG G2…..μεχρι το G3…!!

Darth

G2 32 gb και μετά το z1 αυτό το πράγμα που εβγαλε η samsung ούτε στους εφιάλτες

sosimple

Δεν ξερω τι συμβαινει αλλα απο οταν βγηκε το s5 ,το g2 μου, μου φαινεται ποιο ομορφο.. καπως σαν να ομορφηνε σε ενα βραδυ.. 🙂 Εχει γουστο να ανεβει η τιμη του g2 στα σκρουτζομαγαζα.. Μη γελατε. Εχω διαβασει σε 2-3 φορουμ τουλαχιστον 100 φορες παω για το g2.. Η ζητηση θα ανεβει σιγουρα..

greg

για οσους λενε για την καμερα του z1 θελω να πω οτι στο zoom δεν τα παει καθολου καλα αντιθετος το s4 στα 13mp ειναι ποιο καθαρα και ποιο ζωντανα τα πραγματα κατοχος του z1 οσο για το g2 εαν η lg ειχε φερει το 32g με κλειστα τα ματια ας δουμε το g3 τωρα ελπιιζοντας να μην κανει καμια πατατα η lg!!!

JohnWave

G2 χωρίς 2η σκέψη.

Θανάσης Α.

Έχω το LG G2 σε μαύρο χρώμα και το βρίσκω 2 φορές πιο όμορφο και μάλιστα στη μισή τιμή. Είμαι χαρούμενος για την αγορά μου.

sosimple

Και η lg με το g3 πατατα προβλεπω να κανει. Αφου δεν εχει σοβαρο ανταγωνισμο, γιατι να βγαλει κατι πραγματικα πολυ καλυτερο? Η πικρη αληθεια αυτη ειναι.

jacob5396

Δεν ακουσα Sammy-sheep? ειπατε κατι καποτε για μεγεθη?
Αντε ας παει τωρα το κοινo σε Ζ2,Ζ1,G2 αφου αναγνωρισατε οσα λεμε (εστω και λιγοι εδω μεσα) εδω και καιρο!
Οι πιστοι ακολουθoι, πατε παρτε το χρυσο S5 βαλτε βραχιολια και δαχτυλιδια, μπειτε στο καμπριολε και βαλτε τερλενκα στη διαπασον! Αμα πια….
😀

MANOS

Βλαχάκη το S5 φοράει τον 801 ενώ το Z2 τον 800(2ης γενιάς) άσχετα αν η Sony τον ονομάζει 801, όχι πως έχουν σημασία όλα αυτά απλά έτσι για τα τυπικά :p

https://blog.gsmarena.com/mystery-solved-what-is-snapdragon-801-and-is-it-powering-the-samsung-galaxy-s5/

mitsos 789

Χτες βγηκαν δυο απο τις πιο ασχημες κ τεραστιες ναυαρχιδες. Το αχρωμο κ αοσμο s5 και το τετραγωνο κουτι με τα κενα z2.

GiannisMix

Ειναι η μεγάλη ευκαιρία της LG αυτη τη σαιζόν! Τράβηξε όλα τα βλέμματα με το G2 και εχει την τεράστια ευκαιρία να πάρει όλο το κόσμο με το μέρος της μετά απ αυτο το ασχημο/τεραστιο/με σχέδια παλιάς ταπετσαρίας αυτοκινητων SGS5.
εχει τα nexus. Έτσι πάρει τα πάνω της και στη σειρά G τότε μετά ποιος την πιάνει!

Ανδρεας

Εγω ως χρηστης Samsung απο παλια θα επελεγα το Note 3.Τρελο κινητο-φαμπλετακι!!!
Υ.Γ.ΤΟ S5 EAN HMOYNA ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ S4 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΖΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!ΕΛΕΟΣ!!

Theo

Ειλικρινά έβγαλε το s5 με μεγαλύτερα περιθώρια από το S4 ; Πώς το έκανε αυτό ; Και πιο άσχημο είναι. Ας σταματήσει πλέον ο πόλεμος με τις ίντσες, Ε Λ Ε Ο Σ. Έπρεπε ννα το πάει σε 5,1 ; Γιατί ; Γιατί ; Είναι κακάσχημο κι εύχομαι να μην κάνει ούτε 10 εκκατομύρια πωλήσεις για να μάθει ότι όταν ονομάζεις ένα κινητό σου ως ναυαρχίδα δεν πρέπει να μοιάζει με το φθηνότερο κινητό σου ούτε να είναι από πλαστικό. Ξανά έλεος. Πλήρης απογοήτευση.

Akn

εγωω προτιμωω το σ5 παρα το g2
νομιζω οτι ειναι καλο κινητο για να κανεις ολα
ο SAMSUNG βαζει καινουρια οταν προκειται να παρουσιασει νεο κινητο
ενω δεν κανει κατι τετοιο η lg

Lefteris

Να τέτοιες βλακειες κάνει η σαμμυ και βγάζουν γλώσσα οι φαν της σονυ!!! Ποιας της σονυ, tragic! Το γιατί το λέω είναι απλό… Παρτε το χαμπάρι με αυτά τα bezel που έχει το z1 και z2 καλύτερα όσοι θέλουν να το αγοράσουν να πάνε σε note που είναι σαφώς πολύ καλύτερο, όσο για εμάς που θέλουμε 5 ίντσες σε λογικό μέγεθος καλύτερα να περιμένουμε την htc ή την lg!
Πάντως και εγώ πιστεύω ότι θα πουλήσει το galaxy λόγω ονόματος αλλά δεν θα κάνει σε καμία περίπτωση της πωλήσεις των προηγούμενων κινητών! Τεσπα θα δειξει!

Αποστόλης Ρόδος

Εμένα μάρέσει που έλεγε ο αντιτουριστικός σχιστομάτης χθες… πως ακούνε τους πελάτες τους και φτιάχνουν κινητά. Αλλοι πάνε να βάλουν spaphire glass στο αλουμίνιο … και αυτοί μας μιλάνε για σένσορες καρδιοκών παλμών στην πλαστικούρα. Άλλοι κάνουν καταδύσεις με τα κινητά τους και αυτοί μας μιλάνε πως είναι ασφαλής η συσκευή αν πεσει λίγο νεράκι πάνω… ΑΛΛΑ ΜΗ ΤΟ ΒΟΥΤΗΞΕΤΕ άλλο waterproof άλλο water resistant. Tο ιδιο design κλωνοποιημένο με φτηνό πλαστικό από πίσω που αλλάζει μόνο η υφή του από το s3 στο s4 και τώρα στο s5. Ίδιος επεξεργαστής με τοn τελευταίο “κλώνο” του s4 (με τον 800άρη Snapdragon) ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΩ ΠΟΥ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ S5 ΜΕ ΤΟΝ 801 SNAPDRAGON? Εκεί όμως που έχασα το φως μου με την εξέλιξη της τεχνολογίας … είναι το δαχτυλικό αποτύπωμα. Πραγματικά ρε SΑMY το κόμπλεξ σου να μη ξεφύγει σε κάτι η Apple σε κάνει να χάνεις τους ουσιαστικούς ανταγωνιστές σου που γελάνε με αυτα που παρουσίασες χθες. Ενα γερό σκαμπήλι από SONY & HTC δεν ξέρω αν σε πείσει… γιατί θα έχεις το μυαλό σου μετά στο Saphire Glass και πως θα το παντρέψεις αυτό με τα ΘΕΪΚΑ πλαστικά σου, που θα περηφανεύονται πως έχουν μεσα τους… Συνέχεια »

30filla

Η Samsung κατάφερε να ανταγωνίζεται στα bezels το Ζ1 προσφέροντας και μικρότερη μπαταρία. Εντυπωσιακό! Εξέλιξη προς τα πίσω

stamatis21

Εγω προσωπικα δεν γουσταρω να πανε κ ναγοραζουν ολοι lg.μαρεσει που εχει σταθερους κ λιγους φιλους.ολοι οι αλλοι απλα δεν ξερουν τι να παρουν παιρνουν οτι ειναι καλο στην αγορα.δεν κολανε κ μετα να πανε αλλου.οπως ο sosimpleπου πηρε ενα απλο κινητο οπως κ το g2 μεχρι να βγει το s5 κ αμα ηταν καλο θα το αλλαζε τοσο απλα.τετοιους δεν θελει η lg.η γουσταρεις lg η οχι.τους πελατες που αλλαζουν συνεχεια μονο κακο κανουν.κ επισης θελω να δω γιατι βλεπω πολυ ανεση ρε παιδι μου εδω μεσα.υπαρχουν τοσα λεφτα που μπορειτε καθε χρονο να δινετε απο 500 ευρω για κινητο;μπραβο πεταμα κ ξοδεμα χρηματων;δηλ το g2 δεν θα σας κανει για να πατε σε αλλο;.τι ανωμαλια ειναι αυτη.δεν εχετε πουθενα αλλου να πεταξετε τοσα λεφτα;ρε καλα κανει ο στουρναρας κ πληρωνουμε φορους.κ μαλλον ειναι λιγοι κ χρειαζομαστε κ πιο πολλους.αφου λεφτ για πεταμα εχουμε γιατι να μην δωσουμε κ στο κρατος ε;

Mike GTi

….Το πιο συμαντικό απο τα νέα του χαρακτηριστικά δεν το διαδημίζουν καθόλου και ασχολούνται με καρδιογράφιμα. Το καλύτερο νέο στο S5 είναι οτι έχει και αυτό σαν το galaxy note 3 4K video recording αλλα και 1080P στα 60fps…..

jacob5396

@Lefteris, γελαω… για αστειο τα λες ετσι?
Δεν γινεται ο ένας να δινει: 20,7 mpx με g lens, αδιαβροχο, γυαλι+αλουμινιο, 5,2” οθονη, 3200mha
Ο άλλος: 16 mpx, ανθεκτικο στις πιτσιλιες, πλαστικο, 5,1” οθονη, 2800mha και να καταληγει να μεγαλώνει δραματικα…
Ποια bezel ρε φουκαρα?

Νίκος Τσαχουρίδης

Το S5 μου έκανε πολύ καλή εντύπωση μέσα απο τα βίντεο που ανέβηκαν συνολικά στο διαδίκτυο. Θα το προτιμούσα, ειδικά τώρα με τα καινούρια παιχνιδιάρικα χαρακτηριστικά του (fingerprint scanner & μετρητής καρδιακού παλμού κτλ.) ,αλλά τιμή δεν ξέρουμε ακόμα οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν αξίζει ή όχι τα λεφτά του. Ένα είναι όμως το σίγουρο, πως με τα χρήματα που διαθέτω το G2 φαίνεται η καλύτερη λύση, στο σύντομο μέλλον.

Lefteris

Έλα ντε τι να πω ο φουκαράς δε φτάνουν τα bezel της σονυ, μήπως να μιλήσω για τον ωφέλιμο χώρο που χάνεται από τα on screen πλήκτρα ή για το τραγικό ui της σονυ… και δε το συγκρίνω το z2 με το s5 αλλά με το note… α ναι και κάτι ακόμα για να καταλάβετε τι λεω το s5 έφτασε σε μέγεθος το z1, τώρα που δεν μειωσε τα bezel και αύξησε την οθόνη του, το z2 είναι πιο μεγάλο απο το s5, αν δεν το θεωρείς αυτό τραγικό παω πασο!

grhgorhs

749 euro φιλε @Νικος τον απριλιο

Takis

Z2 το καλύτερο κινητό της MWC
Αν κάνουμε μια παραχώρηση στα bezel

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΛ

note 3 κατα τη γνωμη μου (δεν με πειραζει το λιγο μεγαλυτερο μεγεθος χαλαλι θα βλεπουμε και ανετα καμια ταινια) αλλα ρε samsung βγαλε ενα galaxy εστω μια φορα με γυαλι,αλουμινιο κτλ χρεωσε το αλλα 50 και παρτους το skulp να τελειωνουμε!

Solon

To S4 i9506 με τον 800άρι είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε smartphone.
To Note 3 είναι παντόφλα.
Το Z1 έχει τεράστιο περιθώριο και ξεφεύγει στο μέγεθος.
Το S5 επίσης είναι μεγάλο και δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα παραπάνω από το S4 i9506.
Το G2 δεν κάνει για απαιτητικούς χρήστες από την στιγμή που δεν έχει επέκταση μνήμης.
Και επιπλέον το S4 ι9506 είναι κτήνος σε επεξεργαστική ισχύ.
Και δια του λόγου το αληθές οι παρακάτω οθονιές:
https://tinypic.com/view.php?pic=29dw7zr&s=8#.UwyM9Pl_tnk
https://tinypic.com/view.php?pic=2ynrot3&s=8#.UwyNbPl_tnk

Tony Cool

Απο τη στιγμή που χαροπαλευει τόσο για να ξεχωρίσει σε σχέση με τα περσινά μοντέλα, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν βγουν κάτι lg g3,oppo find 7,htc one 2,sony z2 κλπ κλπ.
Είναι κρίμα για την εταιρεία που με τα δυο πρώτα Galaxy s έδειξε σε όλους τι θα πει ναυαρχίδα να έχει τόσο άσχημη και καθοδικη πορεία (δε μιλάω για πωλήσεις φυσικά, αυτές μια χαρά θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα).

tiamat

μαπα το Ζ2 ,αλλα και απαραδεκτο το S5 !!

το s5 εχει το ιδιο μεγεθος με το z2 παρολο που εχει μικροτερη οθονη και το τραγικο με αυτα τα δυο ειναι οτι βρισκονται περιπου στο ιδιο σε μεγεθος με το νοτε 3 !!!! παρολο που ειναι 0,5 και 0,6 ιντσες λιγοτερα σε οθονη!!!!

nikos

πήραν το s4 και το κάνανε σχεδόν αδιάβροχο..απαράδεκτο.g2 σίγουρα..

Vagelis

lg g2 πολύ μπροστα και σε πολυ καλη τιμη!

Διαμαντής

ψηφίζω note 3

Μαριος

Το G2 για μένα,πιο όμορφο,οθοναρα,δυνατο και σούπερ τιμη.Κινηταρα

Δημήτρης

Αυτή τη βδομάδα θα πάρω τηλέφωνο και είμαι μεταξύ LG G2, NOTE 3, S5. Αρχικά έτεινα να προτιμώ το g2 για την τιμή και τα χαρακτηριστικά του αλλά με απογοήτευσε το glossy πίσω μέρος και η έλλειψη επέκτασης μνήμης, παράλληλα με προβληματίζει η έλλειψη συχνών αναβαθμίσεων αφού μόνο μια υπήρξε. Όμως με εντυπωσίασε και το note 3 για τα ισχυρότατα χαρακτηριστικά, τη μνήμη και τη κάμερα του. Το απογοητευτικό είναι το μεγάλο μέγεθος (5,7″). Έτσι στράφηκα και στο s5 που είναι μικρότερο και βελτιωμένο από το s4 επεξεργαστής και κάμερα αλλά το αποτύπωμα μούφα είναι εκεί απλά για να υπάρχει καμία σχέση με την ποιότητα και λειτουργία του αποτυπωματος του 5s και ο μετρητής παλμών σχετικά αχρειάστος και έτσι η τιμή είναι στα ύψη. Τι λέτε πιο να πάρω το note 3, το g2 ή να περιμένω το g3 ή μάλλον το s5?

tsetinis

Πήγαινα για g2. Μόλις όμως είδα ότι ήρθε το s4 9506 το τσίμπησα αμέσως στα 360 ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε σαν δείγμα. Απίστευτα γρήγορο καλή οθόνη και κάμερα μηδέν κολλήματα τρομερά εύχρηστο σαν μέγεθος. Αν εξαιρέσεις την καλύτερη αυτονομία του g2 δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει κάτι από το lg. Βάλτε και τη Microsd που το lg δεν διαθέτει. Αν το βρείτε πάρτε το με κλειστά μάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Smartphones featured LG LG Android Smartphones

LG G2: Φέρνοντας την LG στο προσκήνιο [Throwback]

Σήμερα θα μιλήσουμε για το LG G2, μία συσκευή που κατάφερε να φέρει την LG στο προσκήνιο και να κάνει τη Samsung να νιώσει ανταγωνισμό.

Smartphones Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4: Αποζημίωση 10 δολάρια θα λάβουν οι κάτοχοι για τα fake benchmark

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια οφείλει στους κατόχους Samsung Galaxy S4 αποζημίωση για τα ψεύτικα benchmarks που είχε παρουσιάσει το 2013.

News Samsung Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5: Ξεκίνησε το update σε Marshmallow και εκτός Κορέας

Την περασμένη εβδομάδα οι κάτοχοι του Samsung Galaxy S5 στη Ν. Κορέα ήταν οι πρώτοι που είδαν τις συσκευές τους να αναβαθμίζονται σε Android 6.0.1 Marshmallow. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα και για το Galaxy S5 (SM-G900M) να πάρει το update εκτός Κορέας.