Google αφαιρεί Google Play εκδόσεις, κάνει χώρο για το Android Silver;

Η Google φαίνεται ότι κάτι ετοιμάζει και η εξαφάνιση κάποιων συσκευών από το Store έρχεται να ενισχύσει τις φήμες. Το HTC One M7, τo Samsung Galaxy S4, τo Sony Xperia Z Ultra και το LG G Pad 8.3, ενώ φαινόταν ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για αρκετό καιρό στο Store.

Ξαφνικά η Google αποφάσισε 3 από αυτά να τα διαγράψει ως επιλογές, αφήνοντας το μόνο το Samsung Galaxy S4.

Η απάντηση σε αυτό φαίνεται να είναι το Android Silver και για αυτό το λόγο η Google αποφάσισε να κάνει λίγο χώρο στο Store. Το Android Silver είναι η πρωτοβουλία της Google να δημιουργήσει Android Smartphones με premium specifications και για αυτό τον λόγο φαίνεται να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες.

Αν οι φήμες είναι αληθινές ότι το Android Silver θα κυκλοφορήσει το 2015, ίσως είναι λίγο νωρίς για μια τέτοια κίνηση. Από την άλλη αναμένουμε φέτος μια νέα Nexus συσκευή και ίσως ένα Galaxy S5 Google Edition το οποίο έχει αργήσει αρκετά. Όπως και να έχει αναμένουμε με αρκετό ενδιαφέρον τις κινήσεις της Google.
google αφαιρεί google play edition συσκευές, Google αφαιρεί Google Play εκδόσεις, κάνει χώρο για το Android Silver;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Η περίπτωση να έρχονται νέες nexus συσκευές, γιατί αποκλείεται;;

Samsung_not

Ρε John έλεος. Διάβασε καλά το άρθρο. ‘Από την άλλη αναμένουμε φέτος μια νέα Nexus συσκευή’. Πιο ευκολο είναι να σχολιασεις αρνητικά απο το να διαβάσεις σωστά;;!

John

Αντίθετα αγαπητέ , φαίνεται ότι εσύ δεν διαβάζεις. Έγραψα νέες και όχι νέα, λαμβάνοντας υπόψη ότι έρχεται ανανέωση σε όλη την σειρά nexus. Όμως επίσης και νέες συσκευές moto. Το πρόγραμμα silver πρακτικα υφίσταται εδώ και 1 χρόνο χωρίς να έχει όνομα ή μάλλον το έλεγαν gpe

BraveNewWorld

@John Get a life και σταματα να τρολαρεις το συμπαν.

BraveNewWorld

Μιλαει για το android silver και γενικα για κινητες συσκευες οποτε εννοεί Nexus Smartphone. Ελεος με τους Grammar Nazi

Nexusas

@John Ξεκολλα Κατακουζηνε! Παντως μακαρι το Android Silver να μας εκπληξει ευχάριστα και να εχουμε μια επιπλεον premium επιλογη απο την Google

AntiAntiDarth

Ξερει κανενας παιδια ποτε αναμενουμε το Nexus 6. Ψηνομαι να κανω update σε συσκευη και ισως αξιζε να περιμενω. @Johnara trololololololo (Dont feed the troll)

eddy

Εγω παντως θα ηθελα να υπαρχει η επιλογη του καθε smartphone με το UI τις καθε εταιρειας,οπως touchwiz,sense κ.λ.π…αλλα και η απλη εκδοση με το γνησιο android….
Πιστευω πως το s4π.χ θα ηταν πολυ ποιο γρηγορο χωρις το touchwiz..

nikos

@eddy πολλοί θέλουμε κάτι τέτοιο όμως οι εταιρείες δεν ακούνε…Όχι απλά δεν σου δίνουν επιλογή άλλα αν πας να το περάσεις μόνος σου ή βάλεις costume rom τότε χάνεις την εγγύηση!

Αντώνης Μαρίνος

@nikos: μαζί με την costume rom δίνουν και τα αξεσουάρ, π.χ. παπούτσια, γραββάτα και μανικετόκουμπα ? 😀 Πλάκα κάνω….

Η μοναδική εταιρεία που “δηλώνει” κάτι τέτοιο είναι η Samsung λόγω knox, όλες οι υπόλοιπες είτε ενθαρρύνουν τον πειραματισμό, είτε απλά δεν ασχολούνται και σε αφήνουν να κάνεις ότι θέλεις. Μιλάω από προσωπική εμπειρία από LG, Sony και HTC.

Τέλος, δεν έχετε καταλάβει ότι ίσως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τομέας που διαφοροποιούνται πλέον οι εταιρείες στα android smartphones είναι ακριβώς το δικό τους περιβάλλον χρήσης (ή UI). Οι διαφορές στη σχεδίαση και τα υλικά υπαρκτές μεν, αλλά όλοι οι μεγάλοι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν κυρίως στο κομμάτι του software (UI + apps). Και αυτό γιατί στο κομμάτι των specs αλλά και της τιμής, οι ανερχόμενοι κινέζοι έχουν κάνει ΠΟΛΥ δύσκολο το παιχνίδι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.