NFC παντού, Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εγκρίνουν τις νέες κάρτες SIM με NFC

Οι 45 από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας του κόσμου με κοινή τους ανακοίνωση δεσμέυτηκαν να υποστηρίξουν της νέες κάρτες SIM που θα ενσωματώνουν(;) την ασύρματη τεχνολογία NFC (Near Field Communications). Η ανακοίνωση προήλθε μέσα από την ένωση τους GSMA και κάποιες από τις εταιρείες είναι οι AT&T, Deutsche Telekom, Vodafone, Telecom Italia.

update: Οι εν λόγο κάρτες SIM θα συνεργάζονται με τα NFC chip των smartphones;
Μαλλον βιάστηκα να ονειρευτώ ένα πιο σύντομο μέλλον!…

Η τεχνολογία NFC είναι ιδανική για μικροπληρωμές με τη χρήση του κινητού μας.

, NFC παντού, Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εγκρίνουν τις νέες κάρτες SIM με NFC

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

χρησιμο αυτο! ..για να δουλεψει αυτο το NFC στις sim πρεπει και η συσκευη να χει πομπο NFC ε?

o gadgetakias

Αρα και να μην εχει το κινητο NFC δεν θα τρεχει και κατι αφου θα το ενσοματωσουν στη ΣΙΜ.
Τα νεα κινητα ομως εχουν Τσιπ NFC….τσαμπα το εχουν ?

teodore88

και γω στην αρχη αυτο καταλαβα, οτι δεν χρειαζεται NFC στην συσκευη, αλλα κολησα σ αυτη την προταση “These handset and SIM specifications will enable the development and global deployment of secure, interoperable and ubiquitous SIM-based mobile NFC services.” (πρωτη παραγραφο, τελευταια σειρα) ..και μετα εψαξα στο λινκ που δινουν για περισσοτερες πληροφοριες. Εκει εχουν διαφορα pdf’s και ενα με ονομα ‘GSMA NFC Handset APIs Requirement Specification – November 2011’ ..σ αυτο λοιπον, σε διαφορες σελιδες γραφουν οτι η συσκευη πρεπει να υποστηριζει το NFC ή να χει προυποθεσεις NFC, αλλ δεν το ξεκαθαριζουν.. επισης μεσα σ αυτο το pdf βρηκα το ονομα της Vodafone Greece μεσα στις εταιριες υποστηριξης (σελιδα 24) 😉

Αντώνης M.

Στο επερχόμενο galaxy nexus, είδα οτι το NFC chip θα είναι στο πίσω καπάκι. Αν αληθεύει, σίγουρα θα υπάρχει καποιο πρόβλημα αν βάλει καποιος NFC καρτα sim στο κινητό. Είδωμεν…

Ben

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες εδώ:
https://www.gsmworld.com/our-work/mobile_lifestyle/mobile_money/news_and_resources.htm
(στην ενότητα “White Papers”)

teodore88

λοιπόν μετά απο ψάξιμο σε σελίδες και φόρουμ συμπλερανα ότι οι 45 πάροχοι συμφωνούν με την διαδικασία της ταυτοποίησης των στοιχείων κάθε χρήστη μέσω της κάρτας SIM, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται με ασφάλεια συναλλαγές μέσω NFC! και τπτ άλλο.. και φυσικά η συσκευή πρέπει να χει πομπό NFC!..

dimiko

Πρόσφατα αγόρασα το ΝΟΚΙΑ 701 το οποιο υποστηρίζει εκ κατασκευής το σύστημα NFC το οποίο και δοκίμασα επιτυχως.Εχει καρτα SIM 3,5G όπως εμφανίζεται στη πάνω σειρά της οθόνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία ATM NFC

Η.Π.Α.: Μέσω NFC και χωρίς κάρτα οι συναλλαγές σε ΑΤΜ

Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και σκοπός της είναι να κάνει τη ζωή ευκολότερη στους χρήστες και τις καθημερινές τους συναλλαγές. Η δική μας γενιά, καθώς και οι επόμενες έχουν αντιληφθεί ότι το απτό χρήμα μάλλον είναι περιττό και η ψηφιακή εποχή είναι πιο κοντά από ό,τι περιμέναμε.

Gear Gadgets LG NFC

LG NFC φορητός εκτυπωτής

Αυτά είναι ωραία gadgetάκια, φορητός εκτυπωτής με επαμαφορτιζόμενη μπαταρία και υποστήριξη NFC για να εκτυπώνουμε ασύρματα μικρές φωτογραφίες μεγέθους 2×3 ιντσών. Το βάρος του είναι 212 γρ. και για τις έγχρωμες εκτυπώσεις δεν χρησιμοποιεί μελάνι μιας και η τεχνολογία του είναι ZINK (zero ink). Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία και ένα smartphone με NFC. […]

Gear gadget Gadgets NFC

Έξυπνες κάλτσες με NFC! [video]

Το δημιούργησαν και αυτό! Έξυπνες κάλτσες με ετικέτες NFC που επιτρέπουν στον χρήστη να τις ελέγχει και να τις κατηγοριοποιεί (γέλια). Κάνοντας χρήση ενός scanner αλλά και του απαραίτητου application για iPhone (γιατι δεν το έβγαζε πρώτα σε Android;) ο νοικοκύρης ή η νοικοκυρά τσεκάρει την προέλευση της κάλτσας, πόσες φορές αυτή έχει πλυθεί αλλά […]

Business Mastercard NFC

Eurobank, Ανέπαφες πληρωμές με τεχνολογία MasterCard PayPass

Τη σειρά νέων καρτών MasterCard PayPass οι οποίες ενσωματώνουν την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών και έχουν αρχίσει να διατίθενται από την Eurobank, παρουσίασαν η MasterCard και η Eurobank στο πλαίσιο της νέας τους συνεργασίας με θέμα το λανσάρισμα των ανέπαφων συναλλαγών. Οι νέες κάρτες γίνονται αποδεκτές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.