Νέα Υόρκη: Κατασχέθηκαν πλαστά Apple και Samsung smartphones αξίας 7 εκατ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατάσχεσε smartphones αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ήταν απομιμήσεις μοντέλων της Apple και Samsung. Οι απομιμήσεις αυτές βρίσκονταν σε αποθήκες στο Brooklyn.

Όταν μιλάμε για πολύ ισχυρά brand names, όπως της Apple και Samsung, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν τα προϊόντα τους, αλλά συνήθως το κόστος των high-end συσκευών τους είναι απαγορευτικό. Για αυτόν τον λόγο, πολλές εταιρείες από την Κίνα έχουν δημιουργήσει απομιμήσεις των ναυαρχίδων τους, οι οποίες κοστίζουν μερικές δεκάδες δολάρια.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία συνεργαζόταν με τους εκτελωνιστές του αεροδρομίου JFK, είχε παρατηρήσει ύποπτες συσκευασίες να έρχονται στην χώρα, τους τελευταίους 9 μήνες. Αφού μάζεψαν τις απαραίτητες πληροφορίες έκαναν επιδρομές σε συγκεκριμένες αποθήκες, με αποτέλεσμα να κατασχέσουν 31.000 απομιμήσεις smartphones, καθώς και 71.000 δολάρια σε μετρητά.

Παρόλο που αυτή η επιδρομή φαίνεται ότι ωφέλησε μόνο την Samsung και την Apple, είναι πολλοί οι ανυποψίαστοι που την “πατάνε”, αφού οι λίγες γνώσεις τους για τα smartphones παράλληλα με την δελεαστική τιμή, τους κάνει εύκολα θύματα εξαπάτησης.

Τέλος, αν σκεφτεί κανείς ότι το να χρησιμοποιείς ένα brand name άλλης εταιρείας είναι παράνομο, αυτές οι συσκευές πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί αν είναι ασφαλείς για τους καταναλωτές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannisanag

αν και κολλημενος με τα note θα το πω:
αυτο το “αυτές οι συσκευές πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί αν είναι ασφαλείς για τους καταναλωτές.” τι το θελατε;

Γιωργος Μπλάτσαρας

Σωστοοοοοοοος!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Διέρρευσαν οι πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες και προδιαγραφές

Η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6 τους επόμενους μήνες, με διαρροές να έχουν ήδη αποκαλύψει πολλά.