Pixel vs iPhone 7 Plus: Speed test video

Με την ανακοίνωση των Pixel και Pixel XL, η Google έδωσε την αίσθηση ότι ακολουθεί τα βήματα της Apple. Κυκλοφορεί δυο high-end smartphones (σε τιμή και specs), στα οποία για πρώτη φορά η ίδια έχει τον απόλυτο έλεγχο σε hardware και software.

H Google είναι σαφές ότι θέλει να σταθεί απέναντι σε μεγάλα ονόματα όπως Apple, Samsung και όχι μόνο, χτίζοντας ένα νέο brand που θα της δώσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στα smartphones. Πως τα πηγαίνουν όμως τα Pixel smartphones σε θέμα απόδοσης απέναντι στο iPhone 7;

Ο Βρετανός youtuber Super Saf, πραγματοποίησε speed tests βάζοντας απέναντι iPhone 7 Plus και Pixel smartphones. Το πρώτο είναι speed test που μετρά την απόδοσή τους, δείχνει τα αποτελέσματα benchmark μεταξύ των δυο συσκευών και την ικανότητά τους να ανοίγουν και να επαναφέρουν apps στη μνήμη.

Το Pixel τείνει να φορτώνει τα παιχνίδια πιο αργά από το iPhone 7 Plus και δυσκολεύεται να συμβαδίσει, κατά τα άλλα καταφέρνει να σταθεί απέναντι στο iPhone αρκετά καλά. Τα λιγότερο απαιτητικά apps όπως αριθμομηχανή και browser είναι στο ίδιο επίπεδο με το iPhone 7, ενώ το camera app είναι ελαφρώς πιο γρήγορο από του iPhone.

Στο δεύτερο video γίνεται σύγκριση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων όπου ο νικητής είναι το Pixel XL. Στο iPhone 7 Plus απενεργοποιήθηκαν τα animations, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάζουν την ταχύτητα, αλλά τα αποτελέσματα παρέμειναν ίδια.

pixel vs iphone 7, Pixel vs iPhone 7 Plus: Speed test video

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=TMMVYJ3B6TE
Snapdragon 821…γενικά οι Snap βαριά καράβια. Μόνο ο exynos χτυπάει τον Α10.
Bάλε 8890 στο google pixel με 1080p ανάλυση που έχει και με android 7 και το Iphone θα μας αφήσει χρόνους…γενικά το Iphone στις εφαρμογές είναι πίσω παρά το διπλάσιο σκόρ στο single score και παίρνει κεφάλι μόνο στο άνοιγμα των Games λόγω γνωστού optimize.
Multitasking άψογο απο την google. Γρήγορο fingerprint scanner…καλύτερη κάμερα κλπ.
Συνεπώς καλό το Iphone για να ανοίγεις μερικά seconds πιό γρήγορα τα games:)

Γιώργος Καπ.

Τω όντι οι περισσότερες εφαρμογές ανοίγουν πιο γρήγορα στο pixel. Έχουν κάνει πολύ καλό πάντρεμα hardware με software. Στα παιχνίδια δε ο καθαρός νικητής είναι το iPhone.

Chris_BMW

Ανοίγματα εφαρμογών κ παιχνιδιών.. Για βάλτε τα να κάνουν απο μια επεξεργασία 4Κ video να δεις τι πάει να πει δύναμη στο I phone . Αλλα ξέχασα τα I phone δεν ειναι επαγγελματικά εργαλεία …

Αργύρης

ο,τι πιο γρήγορο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.Ουτε exynos ούτε τίποτα δε το πιάνει.Ειναι κτήνος.Εδω ο A9 και σκοτώνει ακόμα και τα φετινά μοντέλα όλων των εταιριών.Πιστευω ακόμα και τα μοντέλα του 2017-2018 θα τα έχει χαλαρά.Δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά την ταχύτητα.Παντως και το pixel είναι πολύ ωραία συσκευή και με τέλεια κάμερα.Αν μου άρεσε το λογισμικό της google θα το αγόραζα.

vasilist

Και τα δύο πολύ γρήγορα είναι και πολύ καλά τηλέφωνα, πολύ ακριβά όμως.
Αυτό που με εκπλήσσει είναι το ποσό πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία στα soc για το Android όπου ξεπέρασε το iPhone που τρέχει με native προγραμματισμό ενώ το Android με vm δηλαδή λειτουργικό μέσα στο λειτουργικό γιαυτό και θέλουν διπλάσια ισχύ τα Android για να ανταγωνιστούν το ios.
Φαντάσου τι θα έκανε o sd 821 με ios θα έβγαζε 4000 Single core και 12000 multi core. Ότι δηλαδή και ένας τετραπύρινος A11.

gkoutsos

Οντως το παντρεμα hardware με software στο pixel ειναι εντυπωσιακο. Ανυπομονω να δω σε 2-3 χρονια, που πιθανως θα εχει φτιαξει δικους της επεξεργαστες η google, σε τι σημειο θα εχουμε φτασει, αφου θα εχει τον 100% απολυτο ελεγχο πανω στο hardware, οπως εχει η apple.

Επισης, αλλη μια φορα που αποδεικνυεται οτι τα benchmarks δεν αντικατοπτριζουν σε καμια περιπτωση την ταχυτητα στην καθημερινη χρηση (για οσους συνεχιζουν να το πιστευουν εν ετη 2016)… Με τοση διαφορα στα σκορ και οι δυο συσκευες ειναι στο ιδιο επιπεδο (με εξαιρεση τα παιχνιδια στα οποια φαινεται καθαρα η διαφορα). Με ιδιο hardware συσκευες υπαρχουν πολλες… Ομως αυτη με το καλυτερο software optimization θα ξεχωρισει στην καθημερινη χρηση.

thanoik

Πολύ καλό το pixel ίσως το μόνο που ανταγωνίζεται το iPhone σε όλο το πακέτο

JohnWave

Χαίρομαι πάρα πολύ που το Techblog ξεκίνησε να παραπέμπει στον SuperSaf. O άνθρωπος είναι αντικειμενικότατος και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στα συγκριτικά και ιδίως στα συγκριτικά κάμερας. ( στο συγκριτικό κάμερας το Pixel βγήκε ανώτερο σε φωτό με φως ημέρας αλλά κατώτερο σε φωτό χαμηλού φωτισμού σε σχέση με το iphone )

Τώρα όσο αφορά το συγκριτικό ταχύτητας, τα έχουμε ξαναπεί , είναι ο μόνος τομέας που υπερτερεί το iphone σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό για μένα δεν είναι αρκετό. Υστερεί σε οθόνη και σε κάμερα ενώ παράλληλα δεν διαθέτει γρήγορη φόρτιση, ένα άκρως πρακτικό για τη καθημερινότητα feature.

James

Να και ένα πράγμα στο οποίο είναι καλύτερο το iPhone: το άνοιγμα παιχνιδιών. Κάτι είναι και αυτό

Γιώργος

Πάρτε κινητά να παιζεται παιχνιδια!!!!!

Theo

Είναι γνωστό ότι οι developers γράφουν πρώτα τα παιχνίδια τους για το IOS και απλά τα μεταφέρουν στο αντροιντ. Εκτός από αυτό το IOS μπαίνει σε 5 συσκευές της ίδιας εταιρίας ενώ το αντρόιντ σε δεκάδες. Οπότε περί ταχύτητας των παιχνιδιών δεν μου λέει κάτι. Κανείς σχεδόν δεν ανοίγει στην καθημερινότητά του παιχνίδια αλλά εφαρμογές του κινητού.

Chris1984

Επειδη γραφτηκαν διαφορα για τις τιμες οτι ειναι υψηλες
Iphone 7 plus 940
pixel 650

bezilys

@Theo χαχαχα δεν υσχει αυτό εγώ ασπουμε κάθε μέρα ανοίγω στο κινητό παιχνίδια!

Panoslast

@theo ενα δίκιο το έχεις κανείς δεν ανοίγει παιχνίδια, ούτε κάμερα ούτε τίποτα το έχουν απλα στην άκρη.

Gvirginia

@Chris1984
Τι ακριβώς συγκρίνεις? (νόμισμα / χωρητικότητα / κτλ)

tech21man

Γιατι εγω βλεπω οτι το pixel του ριχνει εστω και λιγο σε ολα εκτος απο τα παιχνιδια?

Αν σκεφτεις οτι το android ειναι μια μ23$@#α σε σχεση με το ποσο “αποτελεσματικα” τρεχει το ios στο hardware της apple τοτε ο snapdragon μου φαινεται οτι κανει καλυτερη δουλεια συγκριτικα πρωτον και οτι το geekbench single core test ειναι φυσικα ως ενα σημειο αληθοφανες αλλα ευνοει με καποιον τροπο το apple soc και δεν το μεταφραζει σε “συντριπτικο” πλεονεκτημα στην καθημερινοτητα.

Οντως ομως στο loading των παιχνιδιων ειναι καλυτερο το apple. Μνημες?

κΩστας

Εντάξει πιστεύω τα ιφονε είναι τα πιο δυνατά γενικά αλλά πλέον και τα Android δν έχουν κάτι να τους ζηλεψουν πλέον απόδειξη το mate 9 με τον kirin 960 που θα είναι πιστεύω το πιο ολοκληρωμένο κινητό της αγοράς

Darth

iphone καλά κάνει και έχει θηρίο gpu (πραγματικά θηρίο) γιατί για εκεί που προορίζεται πιανει τόπο και μάλιστα για τα καλά
εγω προσωπικά θεωρώ gaming στο κινητό μέγιστη ξεφτίλα ειδικά κάτι μεγάλα άτομα που καίγονται….

GS

Δεν χρειάζονται συγκρίσεις ο A10 είναι αιώνες μπροστά από οποιοδήποτε πυρήνα.Πρόσφατα είδα βίντεο σύγκρισης iphone 7 με τον καινούργιο Xiaomi Mi5s Plus που έχει Snapdragon 821 και κυριολεκτικά έφαγε ξύλο.Το σκορ έληξε γύρω στο 10-3 (αν θυμάμαι καλά) υπέρ του iphone.Δεν υπάρχει επεξεργαστής που να τον κοντράρει.

Αλέξανδρος
D.K.N

Πάντως το pixel αισθητικά στο πίσω μέρος είναι άθλιο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.