Samsung, Νέες γρήγορες μνήμες RAM LPDDR3 για τα επόμενα smartphones και tablets

Η Samsung είναι γνωστό ότι μεταξύ άλλων κατασκευάζει επεξεργαστές και μνήμες για κινητά. Μέσα στο έτος θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα smartphones με μνήμη RAM επόμενης γενιάς LP (Low Power) DDR3 που προσφέρουν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τη σημερινή τεχνολογία LPDDR2 ενώ θα συνεχίσουν να κατακαλώνουν την ίδια ενέργεια. Τετραπύρηνα με διπλάσια σε ταχύτητα μνήμη! Yay!

, Samsung, Νέες γρήγορες μνήμες RAM LPDDR3 για τα επόμενα smartphones και tablets

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

Προσωπικά δεν νομίζω ότι ddr3 τύπου μνήμες ραμ είναι απαραίτητο. 1 gb ραμ σημερινής τεχνολογίας είναι υπεραρκετή.

Στο τέλος θα έχουμε triple channel και SLI (nvidia), λέγοντας ότι από της μετρήσεις η επίδοση στα κινητά θα βελτιωθεί τοσο και τόσο.

Εμένα γενικά δεν μου αρέσει αυτή η φιλοσοφία στα κινητά, γιατί προσπαθούν να μιμηθούν τους επιτραπέζιους υπολογιστές…. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως το λειτουργικό σύστημα σε pc μπορεί να αλλάξει εύκολα, χωρίς να αγοραστεί άλλος υπολογιστής…. Μπορείτε να πείτε όμως το ίδιο με σιγουριά και για τα κινητά (… εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά δεν μονοπολούν).

Εγώ είχα pc με windows 98 με pentium 3 στα 500 mhz , RAM 64 mb και κάρτα γραφικών στην motherboard που αποδέσμευε 1 mb από την ram ΓΙΑ 6 χρόνια. ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ WINDOWS XP και δούλευε κανονικότατα…

Συνοψίζοντας, γιατί να αγοράζουμε κινητά 600 ευρώ που στην πλειοψηφία τους δεν θα αναβαθμίζονται τόσο συχνά ώστε να αξιοποιούν το hardware στα μετέπειτα χρόνια?

Αλλάξτε κριτήρια αγοράς κινητών, όχι τρόπο ζωής για να τα αποκτήσετε.

Αυτοί που έχουν τον μπαμπά και την μαμά τους να τους τα παίρνουν, σύντομα δεν θα λένε ναι σε όλες τις απαιτήσεις του κανακάρη τους….

Αύγουστος

Techfan μαζί σου σε οτι λες!!! ειδικά στις τρεις τελευταίες σου σειρές RESPECT!!!

Nikos

I Love SAMSUNG … Samsung for ever … Μακαρι το GS3 να εχει τις ddr3 και τετραπύρηνο … Samsung For EVER !!!

Nikos

@Techfan δεν νομιζω να εισαι FAAAAANNNNNNN αμα λες αυτα τα πραγματα …!!! :):):)

FJ

@ Techfan Δεν τα κατασκευάζουν επειδή τα χρειαζόμαστε και μόνο. Αλλά επειδή μπορούν. Εκείνοι που λένε πως πρέπει να αλλάξουμε τα κριτήρια των επιλογών μας για τα προιόντα πολύ υψηλής τεχνολογίας (όπως το παραπάνω) φαινομενικά έχουν μια λογική, αφου στη δεδομένη στιγμή όντως δεν βλέπουμε πρακτικά μεγάλη διαφορά, αγοράζοντας ενα τέτοιο προιόν. Στην πραγματικότητα όμως έτσι πάει μπροστά η τεχνολογία και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Στο μέλλον εκείνα τα super-duper smartphone των 600 ευρώ που αναφέρεις θα κοστίζουν 150 ευρώ, οπότε γιατι να σε απασχολεί τόσο; Απλά συμβιβάσου με κάτι που σε καλύπτει στις τωρινές ανάγκες. Και να είστε σίγουροι πως στο πολύ άμεσο μέλλον θα χρειαζόμαστε και με το παραπάνω όλη αυτη την επεξεργαστική ισχύ και τεχνολογία. Ο λόγος είναι απλός : οι παλίες ανάγκες αλλάζουν και νέες γεννιούνται. Δείτε για παράδειγμα το project “ubuntu for Android” που βγήκε στην επιφάνεια πολύ πρόσφατα.

nektarios

FJ πολυ ωραιος και εραψες στοματα βαση λογικης με το γαντι! !
Λατρευω την Samsung και ας με στεναχωρει καποιες στιγμες! !

Ιωάννης Π.

FJ σωστός,Nikos του τo’χα πει και εγώ παλιότερα 🙂
Ότι είναι over-the-top τώρα θα είναι το mainstream που θα μπορεί να αγοράσει οποιοσδήποτε αύριο, αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει πρώτα να παραχθεί το κάτι περισσότερο.
Πάντα οι φουσκωμένες τσέπες απολάμβαναν την τεχνολογία πρώτοι, αυτό σημαίνει πρέπει να σταματήσει η πρόοδος της τεχνολογίας επειδή είμαστε ευχαριστημένοι με το κινητό ή pc που έχουμε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.