Samsung Wave II με Bada OS και οθόνη SLCD 3,7 ιντσών

Ανακοινώθηκε το νέο Samsung Wave II που είναι και το τρίτο smartphone με το λειτουργικό σύστημα Bada OS της Samsung. Αυτό φοράει οθόνη αφής 3.7 ιντσών τεχνολογίας SLCD, επεξεργαστή 1GHz και κάμερα 5 Megapixel με LED flash και δυνατότητα λήψης βίντεο 720p. Ενσωματώνει Wi-Fi n και Bluetooth 3.0.

, Samsung Wave II με Bada OS και οθόνη SLCD 3,7 ιντσών

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Samsung Apps με εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα Bada, έχει αυτή τη στιγμή 1000 εφαρμογές εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι δωρεάν.

Το Samsung Wave II S8530 αναμένεται τον Νοέμβριο στην Ευρωπαϊκή αγορά με τιμή 400-450 ευρώ.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nightmare

Υποτάχθηκε και η ίδια η Samsung στις SLCD?? ελπίζω να μην ξεπεραστούν οι SuperAMOLED γιατί εῖμαι πολύ φτιαγμένος με τις εν λόγω οθόνες…

Ισίδωρος

Ίσως είναι για χαμηλότερη τιμή. :/

alexg

Εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι τις αγόρασε από την Samsung για όλο 2011, όλες η Apple…δεν ξέρω αν είναι ράδιο αρβύλα και ότι δεν θα βγουν φέτος κινητά με S-AMOLED από καμία εταιρία παρά μόνο από την Apple. Ευτυχώς που έχω προλάβει το desire με amoled..

Alan

Μπορεί κάποιος να μου πεί την διαφορά του από το Samsung Wave;; (το 1ο δηλαδή)

Fadasma

@Nightmare στην αγορά υπάρχει έλλειψη στις Amoled οθόνες, το γνωρίζουμε από το desire. θα ήταν χαζή κίνηση να βγάλει κινητό στην αγορά με ένα εξάρτημα που είναι ήδη σε έλλειψη.

Miniks

Alan…αυτό έχει οθόνη 3,7″ και όχι SuperAMOLED αλλά SLCD.Κατά τα άλλα,τα ίδια! Τώρα δεν ξέρω πόσο ορατή μπορεί να είναι η διαφορά μιας SAmoled και μιας SLCD…θα δείξει!

konstantinos

οταν βλεπω και επαναλαμβανουν ονοματα στα κινητα … :@

stelios GR

χμμμμμμμ….απο την μια σκεφτομαι οτι η ιδια η samsung παραγει τις amoled, γιατι δεν αυξανει με καποιο τροπο την παραγωγη??? και μεχρι στιγμης δεν εμφανισαν καποιο προβλημα για να πεις οτι στραφηκε στις slcd..(και το δικο μου κινητο amoled εχει και ειμαι πολυ ευχαριστημενος εδω και 9 μηνες που το εχω)…μηπως απλα οσες παραγει τις διοχετευει στο galaxy s για λογους μαρκετιγκ, και φυσικα πρεπει να καλυψει και την nokia (αν δεν κανω λαθος στο n8 amoled ειναι η οθονη, και ειναι και ενα κινητο που πιθανοτατα θα εχει αυξημενη παραγωγη) και πραγματικα δεν προλαβαινει…

stelios GR

@alexg οι οθονες του iphone δεν ειναι s.amoled,ουτε amoled….ειναι “απλες” led και τις φτιαχνει η LG. κι αυτες ομως ειναι εξαιρετικες!

m@ser

δεν ξερω τι κανει η σαμυ!!! αλα το κυμα!!! που το εχω τα σπαει!!!!! δεν εχει κατι που να του λειπει!!!!και αμα αρχισουν καποιοι για εφαρμογες!!! εχει απλα ειναι σε σταδιο ελενχου απο το επισημο φορουμ εχει της δεκαπλασιες εφαρμογες εκει η σαμυ κανει χαζομαρες!!! οπως και το kies ειναι πολυ πισω!!!!

Κωνσταντίνος Κ

Κώστα, μαζί με το Wave II βγήκε η έκδοση 1.2 του Bada OS 😉
η οποία θα προσφαίρει κάποια bug fixes, Over-the-Air αναβάθμιση, Swype και μερικές ακόμα αναβαθμίσεις!
επίσης εμένα δε μου άρεσε το γεγονός ότι δεν έχει Super Amoled! εγώ έχω σχέδια για το Wave οπότε δε θα πάρω το Wave II! προτειμώ μικρότερη οθόνη και Super Amoled!

m@ser

εγω εχω το wave με 1,2 dada os!!!kai mporω να πω πως κανουν πολυ δουλεια σε καθε update!!!Over-the-Air αναβάθμιση εχει απο την 1,0,2!!!!!!

stelios GR

εισαι ευχαριστημενος m@ser απο το bada???? ειναι σταθερο λειτουργικο, η κολλαει? κι απο εφαρμογες εχουν αρχισει να βαζουν τιποτα στο sam.apps??

Este

L0L oloi gai tin o8oni sxoliazoune gia to Banda OS den milaei kaneis? Edw einai to problem k oxi stin SLCD Screen

nerty5

nai to bada os einai apo ta pio olokliromena o.s. …. !! asxetos apo tis efarmoges pou den krinoun to logismiko einai para poli kalo…

m@ser

κολληματα δεν εχει καθολου εκτος απο κατι πολυ μικρα που μετα το update εφιγαν!!!
εχοντας δοκιμασει και simpian kai win mobile το θεωρω καλυτερο για εφαρμογες εχει αλλα εξαρταται τι θες για μενα οτι ηθελα το βρεικα!!!οπως winrar γενικα αρχεια συμπιεσμενα εχει app!!!office εχει net το καλυτερο δοκιμασα κ opera αλλα ειναι καλητερος ο δικος του!!τωρα πες μου τι θες και θα σου πω αμα το εχει!!! και κατι που δεν το εχω δει πουθενα αλλου!!!!!ταχυτατα κανουν τις διορθοσεις!!!

Thanasis

το BADA 1.2 θα εφοδιάζει και το wave 1. Οι πολλές διορθώσεις του 1.2 είναι στην λειτουργικότητα, στο τι μπορούν να κάνουν οι developers (πολλά νέα OSP…api) και φυσικά το swype
Δεν μπήκε super amoled καθώς υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή και στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση συσκευών. Οι επόμενες top notch συσκευές τις samsung θα είναι super amoled από Μάρτιο και μετά.

δημητρης

Bada με 1000…!!!εγω το εχω 4 Μηνες σχεδον κ καθε μερα με εκπλησσει το κινητο!!καποια προβληματα με αναβαθμισεις στην αρχη αλλα τωρα λυθηκαν!!το πιο κορυφαιο ομως στο κινητο η οθονη του!!4μηνες κ δν εχει ουτε μια γρατζουνια κ τελεια αισθηση αφης oπως κ αποκριση!κριμα θα ειναι αν τις σταματησουν τις amoled!!

George

Έχω και εγώ το wave…
Το bada είναι πολύ σταθερό και εύκολο os και με πολλές λειτουργίες out of the box που δεν χρειάζονται third-party εφαρμογή για να παίξουν…Αυτή τη στιγμή έχω την έκδοση 1.0.2 περασμένη και από bugs αντιμετόπισα μόνο ένα εδώ και 1+ μήνα που την έχω περασμένη,όταν εγκατέστησα ένα θέμα που είχα κατεβάσει και δεν με έβγαζε στο κεντρικό μενού και χρειάστηκε να κάνω μια επανεκίνηση κ όλα ήταν οκευ μετά…Μιλάμε για τρομερή σταθερότητα δηλαδή…ένα μήνα τώρα ένα restart χρειάστηκε να κάνω όλο κ όλο…
Από θέμα οθόνης το wave σκίζει και τουλάχιστον για εμένα είναι πολύ ξεκούραστη η samoled σε σχέση με tft/lcd οθόνες….βλέπω ταινία κανονικά στο κινητό χωρίς να νιώσω την παραμικρή ενόχλιση στα μάτια…
Παρ όλα αυτά το wave υστερεί σε εφαρμογές ακόμα και η υποστήριξη για ελλάδα στις εφαρμογές είναι λίγο χάλια…Αλλά και πάλι δεν το αλλάζω με τίποτα…

Το οτί η samsung σταμάτησε την παραγωγή του wave και θα αρχίσε το wave 2 δεν πάει να πει οτί θα σταματήσει το wave να έχει υποστήριξη και οτί είναι ξεπερασμένο μοντέλο…πάει να πει όμως οτί οι samoled στέρεψαν οπότε η sammy θα βάλει slcd λίγο μεγαλύτερη για να μας χρυσωσει το χάπι…

Fadasma

Στο Bada τα ελληνικά sms υποστηρίζουν 160 χαρακτήρες ή μόνο 70.
Υπάρχει αναφορά παράδοσης;

thanasis

εννοείται πως έχει 160 χαρ και αναφορά παράδοσης.
γενικά το bada είναι ένα πολύ σταθερό λειτουργικό με πολλά θετικά . θέλει λίγο δουλειά στις εφαρμογές αλλά είναι τρομερή η προσπάθεια της samsung. σίγουρα είναι πιο ολοκληρωμένο από τις πρώτες εκδόσεις του android και ελπίζω να γίνει ακόμα καλύτερο

stelios gr

μμμμμμμμμμμμ……..αν βρω σε καλη τιμη το wave θα το σκεφτω σοβαρα…με ενδιαφερει να ειναι σταθερο το λειτουργικο…βασικα ειναι το πρωταρχικο για μενα….

Dimitra

re paidia to wave 2 8a kukloforhsei edw?k an kserete na m peite pote…

Giannis

Θα μπορεί να πάρει αναβάθμιση στο Bada OS 2.0 ?

Manos

παιδιά είμαι σε μεγάλο δίλημμα το κινητό μου μπήκε στο πλυντήριο και ψάχνω να το αντικαταστήσω και είμαι ανάμεσα στο wave και στο Galaxy Ace ξέρω οτι το wave είναι καλύτερο σε hardware αλλά θα προτιμούσα android από bada εσείς τι λέτε?

tomas

παιδια,τι μου προτεινετε το htc trophy 7 η το wave 2???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.