Sony Xperia Z5 Compact: Προβλήματα υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810

Θα λήξει ποτέ το πρόβλημα υπερθέρμανσης του Snapdragon 810 που μας έχει απασχολήσει περισσότερο απ΄ότι περιμέναμε; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική αν σκεφτούμε ότι το επόμενο στη λίστα smartphone που αναφέρεται ότι θερμαίνεται πάνω από το κανονικό, είναι το Sony Xperia Z5 Compact.

Σύμφωνα με αναφορές από την Κίνα οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία και όταν συμβαίνει αυτό η οθόνη δεν ανταποκρίνεται σωστά στο άγγιγμα. Μάλιστα κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι δεν αναγνωρίζει καθόλου το touch και ξεκινά να λειτουργεί πάλι μετά το κλείδωμα/ξεκλείδωμα. Άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι το πρόβλημα δεν διορθώνεται πάντα με το rebooting.

Σε πρόσφατο άρθρο είχαμε δει το teardown του Sony Xperia Z5 Premium και φάνηκε ότι η Sony προσπάθησε να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση τοποθετώντας dual cooling heat-pipe system (στην πάνω πλευρά). Επιπλέον, έχει τοποθετήσει ένα στρώμα από θερμική πάστα για να φροντίσει να διατηρεί την σωστή θερμοκρασία.

Το ερώτημα είναι όμως αν έχει κάνει το ίδιο και στο Sony Xperia Z5 Compact. Αν έχει κάνει τις ίδιες προσθήκες τότε φαίνεται ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι αρκετές και ότι ο Snapdragon 810 θα συνεχίσει να την “ταλαιπωρεί”. Υπάρχει όμως πιθανότητα το dual cooling heat-pipe system και η θερμική πάστα να μην έχουν τοποθετηθεί στο Z5 Compact.

Διάφοροι κατασκευαστές μεταξύ των οποίων και η LG φέτος αποφάσισαν να κινηθούν με τον εξαπύρηνο Snapdragon 808 και Adreno 418 GPU, ακόμη και στο πρόσφατο LG V10 κάτι που φαίνεται της βγαίνει σε καλό.

Εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα δηλώσει η Sony από την πλευρά της.

Sony Xperia Z5 Compact: Προβλήματα υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810, Sony Xperia Z5 Compact: Προβλήματα υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

Είχα κάνει το λάθος και αγόρασα το Z3 Compact. Με θήκη και tampered glass, πτώση από μισό μετρο.ΕΣΠΑΣΕ το γυαλί της οθόνης. Επιδιόρθωση από το Sony Experience Center της Σουηδίας: κόστος 2200 κορώνες, περίπου 250Ε. Άντε γεια…
Τραγική είναι η Sony και δε βάζει μυαλό με τίποτα. Είναι κρίμα που απορρόφησε την Ericsson στο mobile τμήμα. Τουλάχιστον η Ericsson δε θα έβγαζε ποτέ συσκευές ευαίσθητες ή ψηστήρια.

LeoG4

Αναμενόμενα τα προβλήματα μιας και μιλάμε για Sony που την υπερθέρμανση την έχει ψωμοτύρι. Αλλά σε 1-2 μήνες θα βγάλει το επόμενο μοντέλο όπως κάνει συνήθως για να ξεχαστεί το θέμα.

tech21man

Κανενας δεν διερωταται (οχι μονο για τη sony) μεχρι που μπορουν να πανε σε σμικρυνση και αποδοση πριν χρειαστουν…υδροψυξη?

Φυσικα και προχωραει η τεχνολογια αλλα φαινεται να χτυπανε πλεον ενα φραγμα σε αυτο το θεμα.

Αν μπορουνε να σμικρυνουν δυναμη παλιου pc σε ενα οκταφυλλο pcb και μετα να το σφραγισουν σε παχος 8mm με το κελυφος, μπραβο τους. Αλλα φετος ειναι η εποχη του καυσωνα σε αυτα. Αλλιως θα πρεπει να βρουν τροπο να διοχετευουν τη θερμοτητα σε καποιο τμημα της συσκευης που δεν ακουμπα ο χρηστης.

Να δω το SAR που θα φτασει και αν επηρεαζεται.

anwnymous

Κάθε φορά διαβάζω ότι λύθηκε το πρόβλημα με τον 810 & κάθε φορά υπάρχει θέμα.
Ο 810 είναι καμένο(μεταφορικά & κυριολεκτικά) χαρτί και πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να φύγει από την αγορά, αρκετές συσκευές κατέστρεψε.

Μ’αρέσει που στο lg v10 σας χάλασε που η lg δεν το κατέστρεψε και έβαλε τον 808.

wrangler10

υπερθέρμανση ο 810?Έλα..πρώτη φορά το ξανακούω. Μονο στο z4 tablet δουλεύει απροβλημάτιστα ο 810.

Sotiris

Προπαγάνδα της Samsung και αυτό. Για το πόσο μούφα-συγκριτικά με τα χαρακτηριστικά του- θα είναι ο 810 μας είχε προειδοποιήσει ένας Έλληνας που εργάζεται στην Qualcomm σε σχόλιο εδώ ή σε κάποιο forum. Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει αλλά όσοι σερφάρετε σε ελληνικά τεχνολογικά sites θα το θυμάστε.

Gino

Ξεφτυλιστηκε παλι η σονι …μονο lg και motorola φετος βγαλαν σωστο κινητο …
Η σονι παλι στον πατο της λιμνης μαζι με την htc τουλαχιστον εκει δε θα ζεστενονται

mixtri

Και ο Exynos μούφα singal processor έχει αλλά πουθενά κράξιμο… γενικά φέτος μόνο η Huawei με τους Kirin έδωσε ένα καλό μάθημα στα SoC.

One

Η προπαγάνδα της Samsung παει σύννεφο και το techblog ανεβάζει μια ειδηση χωρις πηγές και χωρις συγκριτικά. Τα λογια είναι περιττά…

JohnWave

O τίτλος πρέπει να αλλάξει. Δεν υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης αλλά πρόβλημα στο touch που δεν έχει επιβεβαιωθεί σε τι οφείλεται. Γράψτε στο youtube “Z5 compact touch screen problem” για να δείτε τι συμβαίνει.

Όπως και να έχει για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε τα τελευταία χρόνια. Πριν πάρετε ένα Sony, περιμένετε, πάρτε feedback χρήσης από τους πρώτους κατόχους, και μετά αν όλα είναι ok , προχωρήστε στην αγορά. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μια εταιρία λανσάρει ένα κινητό χωρίς πρώτα να το έχει τεστάρει διεξοδικά. Και αν το πρόβλημα αφορά συγκεκριμένη παρτίδα, τι σόι έλεγχος γίνεται στο Χ εργοστάσιο;

One

Sony Xperia Z5 Compact vs Samsung Galaxy S6 Edge+ – 4k Simple Heat Video Test
https://youtu.be/t-_FpTsERZ0

Δειτε πιο από τα 2 υπερθερμαίνεται περισσότερο και αμα είσαστε στραβοι πηγαίνετε στον οφθαλμιατρο…

Αληθινο τεστ όχι ράδιο αρβύλα της Samsung…

Sotiris

Και οι ίδιες οι εταιρίες που βγάζουν updates για τθς υπερθερμανσεις ειναι μέσα στην προπαγάνδα της Samsung. Και τα γράφετε στα σοβαρά και τα πιστεύετε.

Γιώργος

Καλά ο One με τον Ioannis jb πρέπει να βάζουν τα κλάματα κάθε που διαβάζουν τέτοιες ειδήσεις για την αγαπημένη τους εταιρεία. Μιλάμε για τραγική κατάσταση. Και να ήταν και με καμιά Apple ή Samsung να το καταλάβω , αλλά με την Sony??? Σαν να είναι κάποιος φανατικός του ΟΦΗ που παίζει Γ’ Εθνική.

παπαροκάς tiamat

Σε καθε νεο sony τα ιδια και τα ιδια …Sony go kill yourself !

Bloodmaster

@One
Με τα ματια μου το ειδα καλα θα κανετε να το δειτε και εσεις το βιντεο. Το techblog τι κερδος εχει και το αναπαραγει?

Ekimolaos

Αρχίσαμε…

vasilist

Εδώ όλες οι εταιρείες έχουν παραδεχτεί την υπερθέρμανση και υποχρονίζουν τους επεξεργαστές για να μην καούν τα χέρια μας και φτιάχνουν ψύκτρες ειδικά για τον 810 και βγαίνουν μερικοί και λένε για την προπαγάνδα της samsung.
Να μην μπώ στο κόπο να σας ρωτήσω ποιος φταίει για την οικονομική κρίση? ε? μάλλον η samsung θα φταίει και είναι και προπαγάνδα χαχαχα.

Ιωάννης jb

Καλα ρε διαβάζετε το αρθρο??
Εδω λέει για αναφορές απο κινέζους οτι το z5 compact ζεσταίνεται..
Ολες οι συσκευες ζεσταίνονται!!!!!!!! Μιλάνε τώρα και οι Κινέζοι που οι Κινεζιές είναι ικανές να πάρουν φωτιά?? Και κρίνουν την sony καλά είναι δυνατον σοβαρός ανθρωπος να δώσει βάση σε τέτοιο αρθρο με αυτά που λέει??

Γιώργος.. Τι παρομοίωση εχεις κάνει ρε μεγάλε μιλάμε δε παίζεσαι!! μήπως είσαι λίγο υπερβολικός??
Μήπως έπρεπε να πεις οτι παίζει β τοπικό ρεθύμνου και είναι και χωριό 100 κατοίκων για να είσαι πιο ακριβείς???
Και σε λίγο λόγο τις κρίσης των τοικών πρωταθληματων, θα αποβληθει γιατί δε θα έχει χρήματα?? σε αυτό το τελευταίο ο tiamat σίγουρα θα συμφωνει διότι μας λέει εδω και χρόνια οτι θα κλείσει-πουληθεί..

One

@Ιωάννης jb Δεν είναι οι Κινέζοι και δεν υπαρχει κανενα τεστ να επιβεβαιώνει το άρθρο σε αντιθεση με το βιντεο που ανέβασα. Όταν οι Κορεατες δεν θελουν να παραδεχτούν κατι τα ρίχνουν στους Κινέζους.

Απλα κάποιους τους τσουζει που η Sony τους ξεπερασε στη φωτογραφία και το βίντεο, εχει μεγαλύτερη διαρκεια μπαταρίας, εβαλε 4Κ ανάλυση στα multimedia στο Ζ5 Premium και αφου δεν μπορούν να την ανταγωνιστούν αρχίσαν την προπαγάνδα.

Αρκετά ασχολούμαστε με γκεμπελισκους.

Φωτης

Το προβλημα υπαρχει οντως εκανα πριν μερικες μερες hard test σε καταστημα στην Σιγκαπουρη. Κ το Z3+ που ειχα μια απο τα ιδια κ χειροτερα κ εκανα αμαν να το πουλησω… Εχω αλλαξει τοσα τηλεφωνα τετοιο πραγμα να ψηνεις αυγο δεν το χω ξαναδει. Κριμα γιατι αντικειμενικα ειναι κομψα κ σχεδον χωρις bloatware

Σπυρος

Καλησπέρα,έχω το ζ5 και τώρα τελευταία όταν τραβάω βίντεο στα δέκα δευτερόλεπτα σταματάει και μου λέει ότι ζεστάθηκε η συσκευή,ξέρει κανείς τι φταίει? ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.