Η Vodafone εξαγοράζει τη WIND;

Πολύ κοντά στην εξαγορά της WIND βρίσκεται η VODAFONE σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσιέυτηκαν πριν λίγο στις ιστοσελίδες Protothema.gr και Capital.gr. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους ενώ θα υπάρξει και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου περίπου 1.000 εργαζόμενων. Το νέο σχήμα θα ελέγχει μερίδια άνω του 50% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

update από το Γραφείο Τύπου της Vodafone:
“To Vodafone Group επιβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Largo Limited για τη διερεύνηση πιθανής επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Vodafone Ελλάδας και WIND Ελλάς. Παρ’ όλα αυτά, η αναφορά που γίνεται σε δημοσιεύματα ότι το Vodafone Group συζητά να εξαγοράσει τη WIND Ελλάς έναντι μετρητών δεν είναι αληθής. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό επίπεδο και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία.”

update από τη WIND:
“Σε συνέχεια σχετικών αναφορών από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η WIND Ελλάς ενημερώνει ότι οι μέτοχοι της βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Όμιλο Vodafone, που ενδέχεται ή όχι να οδηγήσουν σε έναν επιχειρηματικό συνδυασμό μεταξύ των εταιριών WIND Ελλάς και Vodafone Ελλάδος. Σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν οι εν λόγω συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία. Περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει εφόσον υπάρξει σαφές αποτέλεσμα των συζητήσεων.”

, Η Vodafone εξαγοράζει τη WIND;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mάριος

Πλάκα με κάνεις! Τι βόμβα ήταν αυτή; 😛

Mάριος

Και η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται… πολύ κρίμα που θα χάσουν πάλι άνθρωποι τις δουλειές τους.. το καρτέλ δεν αλλάζει, υπάρχει έτσι κι αλλιώς..

GeeZe JackSon

Σοβαρά; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται αυτό αλλά ποιος ξέρει… Πάντος αν γίνει αυτό θα είναι πολύ καλό!

Thanos

Κρίμα…. το ολιγοπώλιο δεν είναι ποτέ ευεργετικό για μία αγορά.

Όσο πάει και γίνεται πιο ασφυκτικό το καρτέλ….

Ίδωμεν.

alexis

σιγα σιγα γινεται αυτο που φοβομαστε……θα κυριαρχουν λιγες εταιριες χωρις ανταγωνισμο

Ανδρέας

Έχετε δίκιο για το ολιγοπώλιο, με την διαφορά ότι οι δύο εταιρίες τα είχαν βρει για τα καλά και ουσιαστικά δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ τους. Έτσι μάλλον καλό θα είναι που μπορεί να συγχωνευθούν.

Και πολύ άργησαν για την συνενωση..
πολύ καλάθα κάνουν… Απλά απορώ γιατί δεν βάζουν και την cosmote να είναι όλες μαζί σαν μια…
Αφού το ΚΑΡΤΈΛ καλα κρατάει ιδιες τιμές ίδια πακέτα ίδια δελτία τύπου(με διαφορά στην ώρα ανακοίνωσης τους) ίδιοι προμηθευτές… οπότε τι μου λέτε για ολιγοπωλια κτλ.

Ιωάννης Π.

Δεν ξέρω με ποιούς όρους έγινε η συγχώνευση αλλά στο περιοδικό “Ραδιοτηλεπικοινωνιες” διάβασα ότι υπήρχε κίνδυνος να μήν δώσουν άδεια για παροχή υπηρεσιών στην WIND και ο διευθύντης της τα “‘εχωνε” σε OTE και Vodafone.
Στο τελευταίο τεύχος νομίζω.

fred

Θα υπαρχει τρομερος ανταγωνισμος τωρα….!

leathernecks

Σίγουρα το πιο δυσάρεστο είναι που χάνουν τόσοι άνθρωποι την δουλειά τους, γιατί δεν νομίζω να είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι υπήρχε υγιής ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τριών εταιριών προς όφελος του καταναλωτή !!!

Marios1508

τι βόμβα μεγατόνων είναι αυτή ρε Κώστα?

Aléssio

@2All : Eδώ και πολύ καιρό είναι στα σκαριά & είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα!

kostas

αυτο συζητιεται εδω και καιρο ισως 2 χρονια και η cosmote το σκεφτωταν καποτε… θα δουμε..

Γιώργος

Πολύ κακό αν συμβεί αυτό για εμάς τους καταναλωτες.Τώρα υπάρχει ανταγωνισμός και ποικιλία με 3 “παίχτες” στην αγορά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Κ ομως τωρα ειναι που θα αυξηθει ο ανταγωνισμος……….Καρτελ ειχαμε ως τωρα…
Αμα γινει αυτο το deal θα εχουμε δυο μεγαλες αντυπαλες (ευελπιστω) δυναμεις στις τηλεπικοινωνίας. Cosmote και το νεο σχημα Vodafone-Wind..
Πιστευω θα εχει ενδιαφερον , εκτος κιαν τα βρουν μεταξυ τους και μεινουμε στο ιδιο επιπεδο που ειμαστε τωρα , αλλα δεν νομιζω..

pablo

1000 οικογενειες στο δρομο..

constantine

Και λίγες λες φίλε pablo. 1000 εργαζομένους έδιωξε η Cosmote πέρυσι για πλάκα. Ο μόνος που ωφελείται φυσικά είναι ο κολοσσός Vodafone… Κρίμα

pablo

το φοβερο φιλε Constantine ειναι οτι μερικοι νομιζουν οτι θα ειναι καλυτερα τα πραγματα τωρα.Η ιστορια ομως εχει δειξει οτι παντα ειναι υπερ τους. Πραγματικα προτμω να παρω ενα κινητο η μια επιδοτηση 399 αντι 419 ευρω. κτλ.. παρα να χασουν τη δουλεια τους τοσοι ανθρωποι.. γιατι για τετοια ποσα μιλαμε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.