Τετάρτη
24/06/2009

DIGEA, Ξεκινά η διαδικασία της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της εταιρίας DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε. H DIGEA αποτελεί το όχημα για το φιλόδοξο εγχείρημα των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ, για την μετάβαση της τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή. Το όνομα της DIGEA προέρχεται από τον συγκερασμό των λέξεων digital (ψηφιακή) και Γαία (Γή) και συμβολίζει την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα.

update: Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, Όλες οι περιοχές που θα έχουν σήμα από το 2010

Digea logo

Κύρια δραστηριότητα της DIGEA είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας, τόσο στους προαναφερόμενους μετόχους, όσο και σε όποιον νομιμοποιείται και θα επιλέξει τις υπηρεσίες της. Πρόκειται για ένα σύνθετο τεχνικό, οικονομικό και επικοινωνιακό εγχείρημα υψηλού επενδυτικού κόστους, το οποίο θα εξελιχθεί σταδιακά και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Με την ίδρυση και λειτουργία της νέας εταιρίας και τις παράλληλες ενέργειες της ΕΡΤ, σηματοδοτείται η αρχή της μετάβασης στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης για την Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές του 2010 το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα μπορεί να καλύπτει το 60% περίπου του πληθυσμού. Τα κανάλια, τα οποία θα μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ. Η ψηφιακή εκπομπή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού από το Καμάρι Ξυλοκάστρου, ενώ σχεδιάζεται η εκπομπή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από τα μέσα του Φθινοπώρου και σε Πάτρα και Λάρισα μέχρι τις αρχές του 2010, εφόσον η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχει ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων. Όπως ανακοινώθηκε η DIGEA θα προχωρήσει σε εκπομπή με το σύστημα κωδικοποίησης MPEG4/H.264/AVC.

Ο Πρόεδρος της DIGEA, Κώστας Κιμπουρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης, που σήμερα ξεκινάμε, είναι κατεξοχήν ένα έργο μεγάλης δημόσιας ωφέλειας. Το έργο αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τήρηση και εκ μέρους της Πολιτείας μιας σειράς προϋποθέσεων, όπως είναι η ολοκλήρωση της κατάρτισης του τελικού ψηφιακού χάρτη με όλες τις αναγκαίες προβλέψεις και τη θέσπιση ευέλικτων αποτελεσματικών διαδικασιών, η προκήρυξη των ψηφιακών αδειών και η έμπρακτη υποστήριξη απέναντι σε όλους εκείνους που υλοποιούν το εθνικό πλάνο ψηφιοποίησης της τηλεόρασης σε οικονομικές συνθήκες ιδιαίτερα σκληρές. Αναμένουμε από την Πολιτεία να επιδείξει διαχρονικά συνέπεια και συνέχεια στην υποστήριξη του έργου αυτού, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις άλλες χώρες, διεθνώς, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση».

Η διείσδυση της επίγειας αναλογικής τηλεόρασης στην Ελλάδα σήμερα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αγγίζοντας το 95%. Τα άμεσα οφέλη για το κοινό από την ψηφιακή εκπομπή κατά την περίοδο της μετάβασης είναι η καλύτερη και σταθερότερη ποιότητα εικόνας, η πληρέστερη κάλυψη καθώς και η ύπαρξη ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος. Η ψηφιακή τηλεόραση αναμένεται να λύσει το θέμα της λήψης σε προβληματικές περιοχές. Σημειώνεται ότι η μετάβαση σχεδιάζεται να γίνει παράλληλα με την ΕΡΤ για την ελαχιστοποίηση πιθανής σύγχυσης του κοινού.

Εκτός των άλλων η Εταιρία σκοπεύει να αναλάβει ενεργό ρόλο για την υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση του κοινού, αλλά και τον συντονισμό της αγοράς. Ήδη η DIGEA ετοιμάζει ενημερωτική διαφημιστική καμπάνια, η οποία αναμένεται να n ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αναπτύσσεται και σχετική ιστοσελίδα στο www.digea.org.

Την δημιουργία της μάρκας “Digea” επιμελήθηκε η διαφημιστική εταιρεία Brandexcel, την ενημερωτική καμπάνια επιμελείται η D’Arcy, τις Below the Line ενέργειες επιμελείται η Ashley and Holms, ενώ σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων είναι η Palladian.

Ο CEO της DIGEA, Γιώργος Μαθιός, δήλωσε: «Φιλοδοξούμε η DIGEA να παρέχει πραγματικά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Έλληνες τηλεθεατές, να ανοίξει νέους ορίζοντες στην τηλεοπτική εμπειρία και κυρίως να είναι εκεί να βοηθήσει, να εξηγήσει και να καθοδηγήσει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκείνους που αντιμετωπίζουν την τεχνολογία με κάποιο δισταγμό. Μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης, η Ψηφιακή Τηλεόραση θα μπορέσει να δείξει τις πραγματικές εντυπωσιακές δυνατότητές της ανοίγοντας τον δρόμο για τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας, περισσότερες επιλογές με θεματικά κανάλια και συνδρομητικές υπηρεσίες, και φυσικά υπηρεσίες αμφίδρομης τηλεόρασης, που θα επανακαθορίσουν την τηλεοπτική εμπειρία. Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση σαν πλατφόρμα, συνδυάζει τη μαζικότητα της τηλεόρασης αλλά με εξαιρετικά αναβαθμισμένη ποιότητα, την δυνατότητα προσωποποίησης του κινητού τηλεφώνου και το βάθος πληροφορίας του Ιντερνέτ. Μπορεί να γίνει το ψηφιακό παράθυρο του κάθε Έλληνα στον κόσμο.»

Συντάκτης: cVlachakis.

220 Σχόλια

  1. Έπρεπε να το ονομάζουν Ψηgea μου φαίνεται…

  2. [i]..εφόσον η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχει ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων.[/i]

    Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό στην χώρα που έχει εθνικό σύνθημα την φράση: «‘Οτι μπορείς να αφήσεις για αύριο, άστο για μεθαύριο..»

    Δηλαδή τί σημαίνει αγορά εφοδιασμένη με κατάλληλο εξοπλισμό; Θα κάνετε ψηφιακή τηλεόραση; Ναί ή Όχι; Άμα δηλαδή η κυρία-Μαρία και ο κυρ-Μήτσος δεν έχουν μηχανάκι, δεν θα έχουμε το Φθινόπωρο εκπομπή; Με αυτό τον τρόπο σκοπεύετε να τηρήσετε τα χρονοδιαγράμματά σας;

  3. Ας μην είμαστε τόσο πεσιμιστές ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Φυσικά και χρειάζεται κάποιου είδους αποκωδικοποίησης (μηχανάκι) αν και οι όλες οι τελευταίου τύπου τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο!

    Σε κάθε περίπτωση η γενικότερη ψηφιακή σύγκλιση -αν και με τεράστια καθυστέρηση- έχει ήδη ξεκινήσει και σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τηλεματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και όχι μόνο για διασκέδαση.

  4. Αμήν και πότε!
    Όμως μια διόρθωση στον φίλο Panos: η κωδικωποίηση θα είναι σε MPEG4, και όχι σε MPEG2, πράγμα που σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι αποκωδικοποιητές που έχουν αγοραστεί μέχρι σήμερα, αλλά και η πλειονότητα των δεκτών στις τηλεοράσεις LCD και Plasma, ΔΕΝ θα μπορούν να αποκωδικοποιήσουν. Πάμε δηλαδή για αγορά καινούριων αποκωδικοποιητών. Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού, γιατί η δυνατότητα για τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας που δίνει το MPEG4, σε αντίθεση με το MPEG2, και με την προ’υ’πόθεσηότι τα ελληνικά κανάλια πρόκειται να επενδύσουν ανάλογα (…εδώ μπαίνει πολύ νερό στο κρασί), θα μας κάνει να αισθανθούμε και λίγο ευρωπαίοι.
    Μακάρι!

  5. Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην Αμερική νομίζω
    το είχα διαβάσει εδώ
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=674867

  6. @ Yiannis

    Όσον αφορά στις τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη θα υπάρξει ΣΙΓΟΥΡΑ σύγχυση στην αγορά μιας και τα περισσότερα διαφημιστικά φυλλάδια απλά αναφέρουν …

    «Ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης (DVB-T) προσφέρει εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στα προγράμματα των νέων καναλιών χωρίς επιπλέον εξοπλισμό.»

    …χωρίς να δηλώνουν την ακριβή κωδικοποίηση…!!! Βέβαια από το 2008 -ίσως και νωρίτερα- οι «μεγάλοι» κατασκευαστές παρέχουν MPEG4 ;-)

    ==============

    Όσον αφορά στο τί θα κάνουν οι Έλληνες καναλάρχες… εκτός και αν προτιμήσουν τα νέα πρόστιμα -που μέχρι σήμερα τα πληρώναμε ως κράτος, αλλά τώρα που το κράτος «φροντίζει» για τις αλλαγές υποδομής, αυτά θα «προωθηθούν» προς τους ιδιώτες- εκτιμώ ότι μάλλον θα αναγκαστούν να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ότι το 35% των νοικοκυριών έχουν 16:9 TVsets εκ των οποίων το 75% βρίσκεται στην Αθήνα όπου την πωλούν προς τους διαφημιζομένους τους ;-)

  7. Συζητώντας με συνάδελφο από περιοδικό για δορυφορικά, σας μεταφέρω (με επιφύλαξη) ότι στο MPEG4 ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί το πρότυπο για τον ήχο και υπάρχει περίπτωση ακόμα και δέκτη ή TV με DVB-T MPEG4 να έχεις, να μην έχεις ήχο!

  8. zzzzzzzzzzzzzzzzz

  9. Ειδωμεν, παντως θυμαμαι πριν 2 χρονια επισκεψη υπουργων στην Ερτ οπου ελεγαν οτι ξεκινανε στους επομενους μηνες τα ψηφιακα. Απο τοτε περασαν πολλλλλοοιιιιιιι μηνες.

  10. Σε λίγο θα λέμε οτι βάλαμε Intel επεξεργαστή στην τηλεόραση μας. Θα λέμε, όχ οχι, κόλλησα ιό στην τηλεόραση μου! Θα κάνουμε Overclock για να μην κολλάνε οι ταινίες, θα λέμε, Οχ χρειάζομαι καινούρια κάρτα γραφικών γιατι η καινούρια ταινία «Κόσμος 2010″ κολλάει.

  11. Δυστυχώς μάγκες το πρόβλημα δεν είναι αν θα ξεκινήσουν ψηφιακή εκπομπή το φθινόπωρο ή όχι. Η ουσία πιστεύω είναι να γίνει κάτι με την ποιότητα του προγράμματος των καναλιών. Ειλικρινά, λίγο με ενδιαφέρει αν θα έχω τη δυνατότητα να βλέπω Ανίτα Πάνια, Τατιάνα ή Λιακόπουλο σε HD, και δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση…

  12. Πέρα απο τις δύο μεγάλες πόλεις για πότε το κόβουμε; Κερκυρα π.χ. ;
    :D

  13. Το URL http://www.digea.gr ειναι ΛΑΘΟΣ!!!!

    Το σωστό είναι http://www.digea.org

  14. Ok το αλλάξαμε. Πάντως digea.gr αναφέρει το Δελτίο Τύπου, ενώ τα email των υπαλλήλων αναγράφονται ως @digea.gr στις επαγγελματικές τους κάρτες.

  15. Επιτελουσ θα δουμε μια καθαρη εικονα και σωστη τηλεοραση.σασ παρακαλο θεπμα να δωσεται σημα και στην νεα μακρη γιατι εχουμε προβλημα με τον μεταδοτη στην ΕΥΒΟΙΑ το χειμονα δεν βλεπουμε καθολου τηλεοραση.ευχαριστο.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

  16. Το αργότερο μέχρι το 2012 θα πρέπει ολόκληρη η Ελλάδα να βλέπει ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Αλλιώς θα αρχίσουν τα πρόστιμα.

  17. πολυ καλο ακουγεται αλλα δεν βλεπω να τηρουντε οι ημερομηνιες παντως οποιος περνει τv paraithta me mpeg4

  18. Αν δεν τηρηθούν, θα αρχίσουν τα πρόστιμα, βέβαια είμαστε συνηθισμένοι εδώ στην Ελλάδα!
    Ναι, απαραίτητα επίπεδη τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T MPEG4 και όχι MPEG2.

  19. Thelo na matho,o apokodikopiitis pou xrisimopioume gia tin psifiaki tv tis ERT,tha einai simbatos me tin nea psifiaki platforma pou eksagelthike simera???(digea) Euxaristo

  20. Επιτελους! τοσο καιρο ακουω για ψηφιακη τηλεοραση, αλλα δεν ξερω ακομα απο ποτε θα εχουμε ψηφιακη εικονα και ηχο.Απο αρχες του 2010 λενε…για να δουμε!

  21. dimitris, η ERT Digital εκπέμπει σε DVB-T MPEG2 η Digea εκπέμπει σε DVB-T MPEG4.
    Χρειαζόμαστε ψηφιακό δέκτη MPEG-4! Γιαυτό προσοχή όσοι αγοράζετε επίπεδες τηλεοράσης που γράφουν ότι έχουν επίγειο ψηφιακό δέκτη. Αυτός θα πρέπει να είναι MPEG4 και όχι MPEG2!!!

  22. Θα ηθελα να ρωτησω κατι να πω πρωτα οτι δεν παρακολουθω ελληνικα καναλια γιατι ειναι για κλαματα και οσο για MPEG2 και MPEG4 θα λυθει και αυτο το προβλημα ειτε με αγορα του καταληλου εξοπλισμου κ.λ.π
    ακουσα οτι μεχρι τελος του 2009 αθηνα και θεσσαλονικη οσοι δεν εχουν το καταλληλο εξοπλισμο δεν θα εχουν την δυνατοτητα ληψης αληθευει αυτο? και εαν ναι πειτε οτι καποιος δεν γουσταρει να παρει τον εξοπλισμο θα πληρωνει το χαρατσι της ΕΡΤ ?
    σας ευχαριστω

  23. Συγχαρητήρια για την ψηφιακή εκπομπή από το Καμάρι Ξυλοκάστρου. Στο Κιάτο η εικόνα είναι πολύ ικανοποιητική. Παρατήρησα ότι ο ήχος είναι αρκετα χαμηλότερος από ότι στα λοιπά αναλογικά κανάλια, με αποτέλεσμα να πρέπει να τον αυξάνεις.

  24. Από Λουτράκι , η εκπομπή με παρεμβολές προς στιγμήν. Μίλησα με τους τεχνικούς της Digea . Το φροντίζουν όπως μου είπαν . Σε στιγμές όπου δεν έχουμε παρεμβολές η εικόνα πολύ ικανοποιητική. Κανάλια εκπομπής το 37 και το 43. MPEG4 απαραίτητο.

  25. Ακόμη τίποτε σχετικά με το κέντρο Υμηττού. Καμμία ανανέωση του site, έτσι κενό θα μείνει? Ούτε κρατικό να ήτανε… Κανένα νέο? Κάποια δυνατότητα μετάβασης των ‘επιπέδων’ τηλεοράσεων σε MPEG-4 με κάρτα, πχ (υπάρχει υποδοχή κάρτας), χωρίς κουτί, δεν υπάρχει? Πάλι κουτί? Είχα για την προηγούμενη τηλεόραση, έχω για τη Νόβα, είναι ανάγκη να μας κάνετε να γεμίζουμε κουτιά?

  26. Γνωρίζει κανείς αν η κρατική τηλεόραση εκπέμπει ψηφιακά στη περοχή της Θεσσαλονίκης;

  27. Ορισμοί / Τεχνικές επεξηγήσεις.

    Οι μεταδώσεις στη Ελλάδα θα γίνουν στην πλατφόρμα μετάδοσης DVB-T όπως και σε όλη την Ευρώπη. Το πρωτόκολλο μετάδοσης DVB-T2 δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα και είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα και φυσικά δεν υπάρχουν πουθενά τηλεοράσεις που να το υποστηρίζουν.

    Η κάθε συχνότητα έχει χωριστεί σε 4 stream και το κάθε κανάλι δικαιούται το 1/4 της συχνότητας. Με την συχνότητα να μπορεί να μεταδώσει ως και 31,6mbps, κάτι που σημαίνει γύρω στα 8Mbps ανά κανάλι.

    Το σήμα το οποίο μεταδίδετε συμπιέζεται όπως τα κλασικά video και χρησιμοποίει έναν από τους γνωστούς αλγορίθμους. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται οι γνωστοί Mpeg2 και Mpeg4 αλγόριθμοι.

  28. ΜΕ MPEG4 ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΕΡΑΙΑ TV;

  29. Η ισχύς του συμπιεσμένου ψηφιακού σήματος (Mpeg 4) από τα κέντρα εκπομπής (π.χ.Χορτιάτη) θα είναι εξίσου ισχυρό (όπως το αναλογικό, π.χ. της ΝΕΤ-κανάλι 30- ) ώστε να καλύπτει άνετα την Κεντρική Μακεδονία, (όσες περιοχές εως τώρα λαμβάνουν από Χορτιάτη) ;Και κάτι άλλο.Υπάρχουν κατά τόπους (μέσα στη συγκεκριμένη ζώνη κάλυψης) πολλοί τοπικής εμβέλειας αναμεταδότες που καλύπτουν σε μικρή έκταση περιοχές.Οι συχνότητες που επελέγησαν είναι διαφορετικές από αυτές, ώστε να μην υπάρχουν τεχνικής φύσεως προβλήματα λήψης;

  30. Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε την κλασσική κεραία στην ταράτσα μας. Δεν χρειάζεται αλλαγή.

  31. Γνωρίζει κάποιος από που μπορεί να προμηθευτεί τον απαρα’ιτητο εξοπλισμό και την τιμή του?

  32. @ γιαννης

    Καθώς η μετάβαση είναι καθολική και οι υφιστάμενες τηλεοράσεις που δεν έχουν την δυνατότητα αποκωδικοποίησης MPEG4 είναι η συντριπτική πλειοψηφία, τότε λογικά ο εξοπλισμός θα είναι διαθέσιμος πανελλαδικά από πολλά σημεία (εκτιμώ και περίπτερα) και λογικά, σε πολύ χαμηλό κόστος, εκτός κι αν μας πιάσει πάλι το «πατριωτικό» μας και τον πουλάνε με 1000% κέρδος!

  33. Γνωριζει κανεις για Λακωνια τιποτα?Αν και δεν πιστευω να γινει κατι αμεσα απλα ρωταω!!!

  34. Δεν είναι πια η τηλεόραση (με τα ελληνικά κανάλια) κάτι τόσο σημαντικό… Τουλάχιστον για εμάς που σκαμπάζουμε από τεχνολογία και έχουμε πρόσβαση στο Internet! Πραγματικά… Οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το εμπόριο βγάζουν όσα βγάζω εγώ σε ένα χρόνο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα διαφημίσεων…Για ποιον λόγο λοιπόν να πάω εγώ να δώσω (κι άλλα) χρήματα για εξοπλισμό, αφού ήδη έχω αγοράσει μια σύγχρονη τηλεόραση πολύ πρόσφατα; Για να βλέπω τι;

    Εκπομπές που υποτιμούν την νοημοσύνη μου;

    Δελτία ειδήσεων που με αντιμετωπίζουν σαν διανοητικά καθυστερημένο, και προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, απόλυτης δυστυχίας;

    Ταινίες (που παίζονται επί δεκαετίες) με τόσα διαλλείματα για διαφημίσεις που ξεχνάς τι έβλεπες; Και το πιο τραγικό όταν δεν τους βγαίνει και ο χρόνος κόβουν ή επαναλαμβάνουν σκηνές μετά από 20αλεπτα διαλλείματα; Για πόσο ηλίθιο με περνάνε;

    Και τέλος ξένες σειρές που παίζονται και ξαναπαίζονται επί χρόνια, και ενώ στο εξωτερικό παίζεται πχ ο 5ος κύκλος εμείς εδώ (ξανα)βλέπουμε τον 2ο για 3η χρονιά, αυτή τη φορά όμως διαφημιζόμενο με πιο συγκλονιστικά trailer;

    Και θα μου πείτε γιατί πήρες τηλεόραση; Μα για να βλέπω όλα τα ξένα προγράμματα και τις ταινίες που μου αρέσουν, από άλλες πηγές φυσικά! (Για παράδειγμα το youtube έγινε ήδη hi-def, δωρεάν!) Όσο για την «ενημέρωση», δεν νομίζω ότι υφίσταται στην τηλεόραση! Υπάρχουν σοβαρότερα και πιο υπεύθυνα μέσα!

    Αν λοιπόν θέλαμε να λύσουμε το «πρόβλημά» μας, καλό είναι να μην ασχολούμαστε με αυτό! Αν κανείς δεν από εμάς δεν κινητοποιηθεί, θα αρχίσουν πολύ σύντομα να χαρίζουν τον ανάλογο εξοπλισμό σαν τρελοί! Μερικά λεπτά χωρίς τηλεθεατές, για αυτούς είναι χασούρα πολλών εκατομμυρίων..

    Τέλος δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην ποιότητα… Τέτοιοι τσαμπατζήδες που είναι, θα αλλάξουν μόνο τον εξοπλισμό που είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν, και θα κοιτάξουν να αρπάξουν και τίποτα από την ιστορία με τους αποκωδικοποιητές… Το ίδιο υλικό που βλέπουμε εδώ και τόσα χρόνια θα μας βάζουν πάλι…

  35. Συμφωνώ απόλυτα….:-))

  36. Re pedia kala ta theoritika alla stin patra pote tharthei ?????
    Ante kai exw etoimo psifiako dekti gia ton ypologisti moy kai othoni megali full hd.

  37. Την Full HD οθόνη μόνο με ταινίες Blu-ray και MKV θα ευχαριστηθείς. Το σήμερα από την ψηφιακή επίγεια τηλεόραση είναι SD (Standard Definition).

  38. Αυτό που κανείς δεν λέει/εξηγεί είναι αν η ΕΡΤ συνεχίσει να εκπέμπει MPG-2, πώς θα εκπέμπουν τα υπόλοιπα κανάλια που δεν θα «σερβίρονται» από Digea και τί (α)συμβατότητες υπάρχουν μεταξύ αποκωδικοποιητών και συσκευών…

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε το Cable είτε το SAT-HD θα είναι η μόνη HD λύση.

  39. εχω τον DVB-T1100 ειναι συμβατο με το ολο συστημα?

  40. παιδια στη λαρισα ποτε θα ενεργοποιηθει το συστημα τις ψηφιακης τηλεορασης ??

  41. Παιδιά έχετε ακούσει κάτι για @ηφιακη τηλεόραση προς Καλαμάτα μεριά?? Ποτε μας συνδέσουν?? Κάτι μου λέει ότι θα είμαστε πάλι από τους τελευταίους…

  42. gia kriti meria exete akousi kati an einai efkolo parakalo pitemou gia pote i energisi……….

  43. …Όταν Βρέχει θα χαλάει η εικόνα…παιδιά…;

  44. Παιδιά, ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας μπορείτε να παίρνετε από εδώ http://www.digea.gr

    Όταν βρέχει δεν θα χαλάει η εικόνα. Το ψηφιακό σήμα ή το πιάνεις ή όχι, δεν υπάρχουν «χιόνια» και παράσιτα.

  45. egw exw mia tv kai exei psufiako dekth kai mou deixenei ta kanalia tis ert ta psufiaka kai to rik apo kupro to rik einai se mpeg4? h mpeg 2?

  46. Και όταν τακτοποιηθούν όλα και έχουμε συνηθήσει στο νέο σύστημα,θα μας ανακοινώσουν ότι:
    -Για να καλυφθούν τα έξοδα για την συντήρηση του πανάκριβου συστήματος και να μην υπάρχουν προβλήματα,θα πρέπει να καταβληθεί ένα ποσό απο τους χρήστες.Και για να μην υπάρξουν διαρροές,θα κωδικοποιηθούν στο σύνολο οι εκπομπές,και όποιος δεν πληρώνει, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ.cable tv όπως Αμερική. Άμ πώς!!!!

  47. aris, MPEG2 είσαι, δεν βλέπεις Digea.

    Radio scaner, θα πρέπει να παραμείνουν τα free κανάλια, αλλά την ποιότητα πρέπει να την πληρώσεις. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχουν δωρεάν κανάλια.

  48. kai se ti 8a xryshmeysei ayto dhladh ?
    den mporv na katalabv

  49. pistevw pos den 8a xalaei to shma

  50. Οκ εμις πρεπι να παρουμε δεκτι η θα εγκατασταθι μονο του στα σπιτια μας

  51. geia lefta den milisate.

  52. Μια ερωτηση θα ηθελα να κάνω στη ψηφιακή τηλεόραση θα χρειάζεται κεραία;

  53. Όχι δεν χρειάζεσαι κεραία. Μην σου πουλήσει κάποιος κάτι. Είσαι ok όπως είσαι, μόνο δέκτη θέλεις με 50-60 ευρώ.

  54. nai einai poly kalo plan kai eprepe kapote na exelixthoume kai emeis…enas aplos apodhkoipohths kai teleiwsame.. kalos orises kainourgia ELLADA!!!

  55. PENTIA EXETE AKOYSEI POTE THA KSEKINISEI TO PROGRAMMA AYTO STIN AN…FTHIOTINTA????????

    PERIMENW APANTIMA

  56. ΠΑΝΤΟΣ ΕΓΩ ΣΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

  57. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι θα ζητάει. Δεν χρειάζεται πανικός, έχουμε έως και 3 χρόνια μπροστά μας.

  58. δηλαδη θα μαλιασει η γλωσσα μας να εξηγουμε στο κυρ μητσο τι ειναι το mpeg/4 για να κονομησουν οι εμποροι τουλαχιστον για 2χρονια δικαιο εχεις οχι πανικο για αυτο προτεινω sat

  59. Ειναι οτι καλυτερο στην εποχη που ζουμε και σαν ευχη θα ελεγα και σε οτι ποιο σπουδαιο και προχωρημενο.Και εις ανωτερα

  60. για Αλεξανδρουπολη ποτε λεμε να εχει ψηφιακη;;;;
    καποτεεεεεε

  61. na rotiso ligo…gia kathe tileorasi thelei xexoristo dekti i ena gia oles???

  62. Για κάθε τηλεόραση ξεχωριστός δέκτης. Εκτός αν κάνεις εγκατάσταση με τεχνικό.

  63. ΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤV ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

  64. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΘΑ ΧΡΙΑΣΤΟΥΝ SERVIS ΚΑΙ ΑΛΑΓΕΣ ΚΑΛΟΔΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΑΛΟΝ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ

  65. ego ena katalava tha vgaloun pola euro merikoi

  66. paidia pote lete na erthei i psifiaki poio pano apo tin alexandroupoli giati kanoume aman na doume ligo tileorasi me kali eikona……………………eidika an exei xalaia kairo den vlepeis tpt…………………….

  67. kalhsperA PAIDIA……..ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ!!!
    EXW APOKWDIKOPOIHTH THS ONTELECOMS THA XREIASTW KAI ALLON KSEXWRISTA GIA NA PIANW DIGEA???
    KAI PROFANWS H THLEORASH MOU POU EXEI PSHFIAKO DEKTH DEN EINAI MPEG4, EINAI MIA SONY BRAVIA KDL40………

  68. swtiris, δες εδώ όλες τις περιοχές που θα ξεκινήσουν να έχουν ψηφιακό σήμα από το 2010 http://techblog.gr/smallnews/digea-dvb-t-2011-greece-5991.

    miltos, Αν δεν κάνω λάθος ο αποκωδικοποιητής της On Telecoms έχει δέκτη DVB-T MPEG-2 και πιάνει τα κανάλια της ERT Digital. Θα χρειαστείς νέο δέκτη MPEG-4.

  69. επιτελους θα δω τv

  70. Πιστευω πως ειναι μια καλη σκεψη για την εξελιξη της τηλεωρασης και πως θα ειναι καλο για εμας τους Ελληνες.Τιμιοςςςςςςςςςςςςςςς

  71. παιδια θελο να ροτισο, εγω που εχω 3 τηλεορασισ σπιτι μου θα πρεπει να αγορασο 3 μηχανηματα δλδ αν δεν αγορασο 3 μηχανιματα 8α φαω προστιμο παρακαλο πειτε μ να κσερο

  72. kostas, Δεν υπάρχει κάποιο πρόστιμο, απλά δεν θα πιάνεις τα κανάλια!

  73. Μενω πορτο ραφτη με την απλη κεραια δεν βλεπω κανενα καναλι και αναγκαστικα να βαλω νοβα για να βλεπω τα ελληνικα καναλια Το ερωτημα μου ειναι με την ψηφιακη τι πρεπει να κανω για να βλεπω χωρις να πληρωνω νοβα

  74. Γιαννης, εδώ είναι η λίστα με τις πρώτες 23 περιοχές που θα έχουν κάλυψη ψηφιακής τηλεόρασης από το 2010.

    Όταν θα καλυφθεί το Πόρτο Ράφτη, θα πάρεις ένα δέκτη DVB-T MPEG-4 με 50-60 ευρώ και θα τα βλέπεις δωρεάν χωρίς συνδρομή.

  75. ΄ναι αλλα με τι κεραια?

  76. Με την κλασσική που έχουμε στις ταράτσες μας. Δεν αλλάζεις κάτι.

  77. κατ’αρχην σε ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα οπως προειπα ειμαι σε ενα σημειο του πορτο ραφτη που με την απλη κεραια βλεπω μονο την ετ και αυτη οχι καθαρα το υπολοιπο πορτο ραφτη βλεπει κανονικα Πως θα πιανω λοιπον

  78. Οταν ερθει το σημα στο Πορτο Ραφτη θα δοκιμασεις με ενα δεκτη και αν πιανει… πιανει. Τι αλλο να κανεις; Μετα Nova.

  79. ευχαριστω

  80. ade na kopsoume to nova

  81. den blepw tpt sto layrio

  82. Τόσα χρόνια η ΕΡΤ μας κοροιδευει. Επρεπε να είχε γίνει ψηφιακή εδώ και τέσσερα χρόνια. Μόνο να μας τα παίρνουν μέσω ΔΕΗ ξέρουν. Κανένας δε έδωσε λόγω, ακνένας δεν έκατσε στο σκαμνί. Οποτε θέλαν δίναν αύξηση στον εαυτό τους. Μέχρι να καταλάβουν τί γίνεται το MPG2 έγινε MPG4 και συνεχίζουν. Γεμίσαμε αργόμισθους. Το 70 % του προσωπικού της ΕΡΤ είναι άχριστο. Μέχρι να καταλάβουν τί γίνεται οι άλλοι θα περάσουν και στην υψηλή ανάλυση.
    Επιτέλους γιαυτά τα χάλια δεν θα καθίσει κανείς στο σκαμνί;

  83. Ξερει καποιος να μου πει ποτε θα ρθει το ψηφιακο σημα στα Τρικαλα και γενικα στη Θεσσαλια .Πιστευω συντομα΄.

  84. giasou cVlahaki,kali hronia ,
    esi pou fenete oti xeris polla gia DIGEA,se parakalo me enimeronis gia:
    1)pou agorazoun apokodikopiiti ?
    2)epireazi tin doriforiki ?
    3)eho 3 tv set ,a) an valo proektasi sto kalodio boro na sindeso k tis 3?
    4)poso kani?

  85. apoti diavasa ta sxolia sas katalava oti asxolite o kosmos!!!!
    kal;o tha itan na sxolithoume me alla themata kai oso gia tin eikona kai tin epoikinonia me tosa
    euro tha mporousan na mas exoun me optikes ines!!!!!!!!!!!
    alla to kratoun gia meta to 2018-21!!!

  86. pedia elada imaste isixaste kai apolafste ta epigia kanalia akoma tora pou einai dorean giati meta tha ta nostalgite na ta pianete me liga xionia ala dorean giati stin elada ola plirononte me to parapano mesa se magazi eimai poy poylao tileotasis kai ksero olo to pexnidi poy pezete
    gia ayto apolafte ta kanalia oso einai kairos tora giati meta tha lete ala

  87. nitsa, Εδώ θα βρεις τη λίστα με τις 23 πρώτες περιοχές που θα έχουν σήμα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης Digea. Αυτή τη στιμγή δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο.

    cilia, apo nea smyrni,
    α) Αποκωδικοποιητή θα βρεις στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών για παράδειγμα Πλαίσιο, Multirama, Media Markt. Δεν ξέρω ποια είναι η διαθεσιμότητα για να σου πω συγκεκριμένα καταστήματα. Θα ρωτήσεις και θα βρεις.
    β) Όχι δεν επηρεάζει την δορυφορική τηλεόραση.
    γ) Ναι, με πατέντα φαντάζομαι ότι μπορείς!
    δ) Ο δέκτης/ αποκωδικοποιητής κοστίζει από 45-50 ευρώ και άνω.

  88. Ksena kanalia 8a ekpempoun????
    Opos: EuroSport, CNN, BBC, RAI, ZDF, TV5………..

  89. Clyde, Δεν έχει γίνει γνωστό.

  90. Καλώσ’τηνε κι’ας άργησε….ΠΡΟΣΟΧΗ:Δέκτη με MPEGII για την ψιφιακή της ΕΡΤ. Δέκτη με MPEG4 για την ΝΕΑ ΨΙΦΙΑΚΗ.

  91. o apodikopiitis poso kanei kai apo pou mporoume na ton agorasoume

  92. giannis, Οι τιμές ξεκινάνε από τα 45-50 ευρώ και θα πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς στις αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών αλλά και στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

  93. Δηλαδι με αυτα που λετε η ψιφιακη τηλεοραση θα μπει για τα καλα μες τα σπιτια μας και κατι αλλο, αφου σονι και ντε θα γινει απο το κρατος βεβαια χωρις την θελιση του κοσμου γιατι λιπον τον αποδικοποιητι δεν μας τον κανει δωρο το κρατος η εκαστοτε εταιρια digea και πρεπει να το πληρωσουμε εμεις ρωτατε εμενα αν εχω να τα δοσω τα χρηματα,η ας πουμε οτι εγω δεν θελω να βλεπω ψιφιακα θελω αναλογικα τι θα κανω με λιγα λογια δεν θα βλεπω τηλεοραση αν δεν βαλω το μηχανιμα.

  94. ΚΟΣΤΑΣ, Σε όσες περιοχές «ανάψει» το σήμα της ψηφιακής τηλεόρασης, την ίδια στιγμή σταματάνε οι εκπομπές σε αναλογικό. Εκτός από Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου για ένα χρονικό διάστημα θα γίνεται ταυτόχρονα εκπομπή επειδή αυτές οι περιοχές έχουν πολλούς κατοίκους και θα πρέπει να προμηθευτούν πρώτα όλοι τον δέκτη.

  95. Πότε θα έρθει το ψηφιακό σήμα στον Έβρο;

  96. ΑΝ ΓΙΝΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΨΙΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΑΙΟΡΑΣΙΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΚΟΔΙΚΟΠΙΗΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΟΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ???????????????????????????????????????????????

  97. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Σε όσες περιοχές «πηγαίνει» το ψηφιακό σήμα, θα σταματάει το αναλογικό.

  98. me tis tv sta knta ti ginetai?

  99. nikos, εννοείς αυτά τα Κινέζικα κινητά με την κεράια?
    Αν έχουν δέκτη DVB-T MPEG-4, θα πιάνεις.

  100. Φιλε μου cViachakis αλλο ρωταω και αλλο απαντας εγω ειπα μας ρωτισατε αν εμεις οι πολιτες θελουμε ψιφιακη τηλεοραση και πως θα παρουμε τον αποδικοποιητι με τι λεφτα.???? Εδω αν ξερεις υπαρχει ανεργια και εντος πλεσιου φτωχια στο κοσμο που ζουμε,λοιπον πως για παραδειγμα η κυρια μαρια λεμε τωρα που ζη σε ενα χωριο και περνη 350ευρω που δεν της φτανουν και η τηλεοραση ειναι η μονη της παριγωρια πως θα παρη τον αποδικοποιητι αυτα με ενδιαφερουν εμενα και οχι ολα τα αλλα.

  101. ΚΩΣΤΑΣ, δεν μπορώ να σου απαντήσω εγώ γι’ αυτό. Δεν είμαι εκπρόσωπος της Digea! Εγώ, μέσα από το Techblog.gr (about) προσπαθώ να απαντήσω σε όσες περισσότερες απορίες έχετε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Digea και το πως θα μεταβούμε πιο ομαλά στην ψηφιακή εποχή.

    Αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την κάνεις σε αυτούς που πήραν τις αποφάσεις. Μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με την Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. εδώ http://www.digea.gr/contact.html

  102. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ cVlachakis ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΡΕG-4 ΚΑΤΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

  103. ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ, Κυκλοφορούν δέκτες που πιάνουν και τα κανάλια της Digea (MPEG-4) και της ERT Digital (MPEG-2).

  104. ευχαριστω cVlachakis για την πληροφορια.Εγω που αγορασα τηλεοραση περιση LCD με ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη,μηπως ξερεις να μου πεις,αν θα χρειαστω κατι extra για να πιασω το ψηφιακο σημα΄.Ηταν τελευταιο μοντελο μας ειχαν πει.Ευχαριστω.

  105. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ cVlachakis ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.ΚΑΛΕΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΕΙΣ

  106. nitsa, Θα πρέπει να μου πεις συγκεκριμένα τη μάρκα και το μοντέλο της τηλεόρασης ή να ρωτήσεις στο κατάστημα από όπου την αγόρασες.

  107. Ειναι μαρκα LG μοντελο Δεκεμβριος 2008 Νο 32LG5600-ZB αν γνωριζεις απαντησε μου.Ευχαριστω.

  108. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε όλοι απορίες και ανησυχίες αλλά όσο εύκολο είναι να απευθύνουμε μία ερώτηση σε αυτό το blog και να περιμένουμε από τον αεικίνητο cVlachakis να παίζει το ρόλο της Wikipedia… ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ! ! !

    Στο site της digea θα βρείτε ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που ΘΕΛΟΥΝ να ξέρουμε, ΨΑΞΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και θα βρείτε τα πάντα.

    Για μοντέλα τηλεοράσεων και αποκωδικοποιητών ΜΠΕΙΤΕ στα επίσημα sites των εταιριών.

  109. nitsa, Το μοντέλο σου έχει δέκτη MPEG-2 που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πιάσει τα κανάλια της Digea. Θα χρειαστείς δέκτη MPEG-4.

    Panos, Ευχαρίστησή μου! :)

  110. Τι είναι η ψηφιακή τηλεόραση …;

  111. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTTV ή DTT) είναι μια εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας που παρέχει μεγαλύτερο αριθμό καναλιών και/ή καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου (AC3, Dolby ψηφιακό) μέσω μιας συμβατικής κεραίας αντί μιας δορυφορικής σύνδεσης. Για παράδειγμα, στο ίδιο κανάλι UHF μπορούν να εκπέμπουν μέχρι και 4 κανάλια με συμβατική ποιότητα εικόνας (SDTV), ή ένα κανάλι με εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HDTV). Η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία είναι η ATSC στη Βόρεια Αμερική, η ISDB-T στην Ιαπωνία, και η DVB-T στην Ευρώπη και την Αυστραλία (στον υπόλοιπο κόσμο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις). Το ISDB-T είναι παρόμοιο με το DVB-T και μπορεί να γίνει χρήση των ίδιων δεκτών και αποδιαμορφωτών.

  112. Την τηλεοραση μου την πηραμε το 2008 μας ειπανε οτι εχει ενσωματομενο δεκτη/αποκοδοικοποιητη η οπως αλλιως λεγεται.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ Η ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ?

  113. ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ

  114. ΒΑΛΤΕ ΝΟΒΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ, ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΡΙΜΑΔΟΔΗΜΟΣΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΘΡΕΥΤΑΡΙΑ…ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 102.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ… ΟΥΣΤ ΡΕ… ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ.

  115. pote tha exei se oli tin ellada?

  116. παιδια εχω μια απορια στην αρχαια νεμεα πιανουν τα τεσσερα επειγια ψιφιακα καναλια ρικ πρισμα σιne+ και ενα αλλο. στο διπλανο χοριο 3χλμ αποσταση δεν πιανουν τιποτα. πηρα τηλεφονο στην ερτ και μου ειπε ενασ τεχνικοσ οτι ημασταν παρανομοι και μασ το κοψανε. και ροταω εγω ποσ ημαστε παρανομοι και εκεινη νομιμοι

  117. Παιδιά εδώ θα βρείτε τη λίστα με τις 23 πρώτες περιοχές που θα έχουν σήμα Digea από το 2010 http://techblog.gr/smallnews/digea-dvb-t-2011-greece-5991

    damhs, Μάλλον δεν συνεννοηθήκατε καλά. Δεν μπορεί να είναι κάποιος παράνομος, τα ψηφιακά κανάλια της ERT Digital είναι ελεύθερα, χωρίς συνδρομή. Κάτι άλλο θα σας είπε ο τεχνικός της ΕΡΤ.

  118. ta tessera kanalia ta pianame prin 4 mhnes kai ξαφνικα μασ το κοψανε το σημα. και οπωσ ανεφερα χτεσ στο διπλανο χοριο τα πιανουν.

  119. Μπορείς να ρωτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ERT Digital εδώ http://www.ertdigital.gr

  120. ευχαριστο

  121. Εν ολίγοις θα συνεχίσουμε να έχουμε καθυστερημένες,βλακώδεις,ηλιθιωδώς ανόητες και….. εκπομπές προγραμμάτων με εξαιρετική εικόνα HDTV!!.Θα πρέπει να καθορισθεί, σε συνενόηση μέσω διαδικτύου, μία(;) πανΕλλήνια ημέρα «τηλεοπτικής σιωπής=TV OFF» ως η γιορτή του πνεύματος! και αντίστασης κατά των ως άνω δυστυχισμένων εκπομπών.

  122. to modelo ths thleorasis pou exo einai LG 37lh3000-za exi MPEG 4

  123. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 20 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ 2-3 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ 40-50ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ?

  124. christos, ναι έχει.

    maria θα πρέπει να μιλήσεις με τεχνικό – εγκαταστάτη να σου πει αν μπορείς να καλύψεις τόσα διαμερίσματα με ένα δέκτη…

  125. ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ! ΣΕ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ DVD ΕΓΓΡΑΦΗΣ KAI VIDEO. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑΙΝΙΕΣ? ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ VIDEO ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ DVD ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .

  126. maria, θα συνδέσεις κεραία με αποκωδικοποιητή και αποκωδικοποιητή με τηλεόραση, DVD και βίντεο. Ο αποκωδικοποιητής θα δίνει το σήμα σε όλες τις συσκευές. Μπορείς να συνδέσεις και διαδοχικά αποκωδικοποιητή->DVD->Video->Τηλεόραση, αλλά για να δεις τηλεόραση θα πρέπει να είναι όλες οι συσκευές ανοιχτές! Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα!

  127. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! ΗΣΟΥΝ ΣΑΦΗΣ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ! ΝΑ ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

  128. teleia thessaloniki pemti 14 tou minos arxisei i epeigeia psifiaki tileorasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tin kaimeni tin athina to martio tha ksekinisei…..

  129. geia sas apo ditiki elada kai roto pote tha exoyme ekpompi psifia koy simatos apo ta akarnanika..
    kai protino stoys filoys otan agorazoyn thleorasi na epimenoyn na exei kodikopi iti MPEG 4

  130. eyxaristo file moy einai mesa stis protes perioxe ta AKARNANIKA gia ti ditiki ellada
    ala peripoy pio mhna tha ekpempsi psifiako sima mipos xeris akribos
    apo ta akarnanika kai kefalonia piani sxedon i misi ellada
    eyxaristo poly

  131. Αυτό που ξέρω είναι Αθήνα το Μάρτιο και Απρίλιο Λάρισσα και Πάτρα. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι υπόλοιπες ημερομηνίες…

  132. Επιτέλους σήμερα 12-01-2010 και γύρω στις 14:00 λάβαμε το πρώτο σήμα της digea εδώ στην περιοχή του Δήμου Δοϊράνης Κιλκίς από τη συχνότητα 25 (από Χορτιάτη) και με ένδειξη ισχύoς 94 % (με χρήση και ενισχυτή 42 db).Από την παραπάνω συχνότητα εκπέμπονται: o ALPHA , το ALTER, o ANT-1 και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV.

  133. Γεια σας,απο Λαρισα……ΕΡΩΤΗΣΗ……Σε ποσο καιρω θα εχουμαι ψηφιακη ΤV ;

  134. Γεια σας παιδια,μια ερωτηση,οταν λεμε οτι στη Λαρισα θα αρχισει η ψηφιακη θα βλεπουμε και μεις στη Καρδιτσα συγχρονος, η θα περιμενουμε συνδεση σε διαφορετικο χρονο??

  135. ΣΤΑΘΗΣ, σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

    Mitsaras και Γιωργος-Καρδιτσα, δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο από αυτό εδώ http://techblog.gr/smallnews/digea-dvb-t-2011-greece-5991

  136. Σ’ευχαριστω πολυ,Vlachakis!!

  137. ante na er8ei na usixasoume…………………..

  138. Παντως οπως και ‘ναχει,καλη η ψηφιακη,αλλα αν οι μεγαλοκαναλαρχες δεν αλλαξουν το καδρο σε 16»9 απλα θα βλεπουμε (χοντρους και κοντους)πιο καθαρα.ΜΟΝΟ το ΣΚΑ’Ι’ αξιζει.

  139. χρεiazetai keraia to psifiako sima?

  140. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ……………..ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΧ. 100HZ…………….
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ

  141. κοστας, ίδια κεραία.

    ΓΙΩΡΓΟΣ, κρατάς την ίδια tv και τσιμπάς δέκτη MPEG-4 εφόσον δεν έχει ;)

  142. γιατι δεν εχει καναλια της ερτ

  143. για μερικουσ ειναι απαρετιτα τα καναλια της ερτ παραδιγμα ο πατερας μου ειναι αγροτης και ενειμερονετε απο τα καναλια της ερτ2 & ερτ3 για τον καιρο ολης της εβδομαδας ενω τα αλλα καναλια λενε μονο για 2 μερες αμα βαλουμε digea απο που θα ενιμερονετε???????????????

  144. Φιλε μου αναγκαστικα θα αλλαξει και η ερτ!σε MEPG-4

  145. kai kati allo giati prepei na na plirosomou 50euro apokodopihth kai na mhn mporoy me na blepoy opos prein xoreis apokodorihti kapoios mporei na mhn exei na plirosi ayta ta 50euro giati einai ypoxreotiko??????????????????????????????????????????

  146. pote omos file mou ta-nea.info?????????????????????

  147. poios tha apanthsh?????????????????

  148. Eisai se perioxei pou exei ksekinisei i metadosi psifiakou simatos? i oxi

  149. oxi eimai sterea ellada

  150. ΜΠΕΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ DIGEA ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΒΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ

  151. Μπορεις να βρεις και εδω τον χαρτη http://techblog.gr/homecinema/digea-map-coverage-4527/

  152. TO EXEI AΠΛΑ ΣΤΟ SITE ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

  153. simera parakseuh 15/01/2010 exoume sima stin thessaloniki
    exw mia TV 32LG5000 eimai sigouros oti exei mpeg-2 apokodikopihth giati apo tote pou ti pira mporw k vlepw ta tria ntavatzidika kanalia tis ert
    parola auta mou exei vgali stis epiloges digitalTV ola ta kanalia tis digea alla dn exw eikona
    elpizw h TV mou na exei k apo ta duo kai mpeg-2 k mpeg-4 k na kano kapio lathos stis rithmisis alios tha sinexisw na vlapw ta analogika kanalia
    siga min dosw 50 euro gia ena marafeti pou tha mou epitrepsi na dw 5 kanalia me ligo kaliteri piotita etsi k alios exoume alla duo xronia mexri na kopsoun ta analogika
    se 1069 meres 17 wres kai 40 lepta dld mia mera prin ti sintelia to kosmou to 2012 tha paw ston kir mitso na agorasw ena apokodikopihth mpeg 4 me 50 euro gia na lew ston alo kosmo oti prolava k eida psifiaki tileorasi me xrimata pou dn exoun pia aksia

  154. Giwrikas, Αυτό θα ισχύσει μόνο Θεσσαλονίκη και Αθήνα και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επειδή είναι περιοχές με πολύ μεγάλο πληθυσμό και θα πρέπει όλοι να πάρουν δέκτη ή καινούργια τηλεόραση. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές μόλις ξεκινήσει η ψηφιακή εκπομπή κλείνει η αναλογική.

  155. 15-01-2010 . Tο σήμα της digea τελικά είναι πολύ καλό εδώ στο τελευταίο (βόρειο) άκρο του νομού Κιλκίς, στην περιοχή του Δήμου Δοϊράνης που σύμφωνα με το επίσημο ιχνοδιάγραμμα φαντάζει οριακό. Η συχνότητα 25 UHF (ALPHA,ALTER,ANT-1, MAKΕΔΟΝΙΑ TV) έχει ισχύ 95 % ενώ η δεύτερη συχνότητα 29 UHF (MEGA,STAR,ΣΚΑΪ και μία TEST CARD) έχει ισχύ 94 % (Η λήψη γίνεται με ενισχυτή 42 db) . Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκπομπές πάλι από χορτιάτη που λαμβάνονται στην περιοχή είναι: από τα 50 UHF, απ’ όπου λαμβάνονται 4 κανάλια με τις ενδείξεις PGM-1 εως 4 (με ισχύ 82 % ) και οι δύο συχνότητες της ΕΡΤ στα κανάλια 26 και 56 με ισχύ 83% (και οι δύο) με παράλληλη εκπομπή των : PRISMA+, CINE+ , SRORT+ INFO και ΡΙΚ. Να σημειώσω ότι οι λήψη που κάνω είναι με κεραία UHF (17 db απολαβής) (τύπου « χελιδόνας » μακριά, με ενωμένα δίπολα) από χορτιάτη (απέχει περίπου 67 χλμ ) . Τέλος η απορία που είχα λύθηκε γιατί στη συχνότητα 29 που εκπέμπει η digea, ταυτόχρονα γίνεται αναλογική αναμετάδοση του STAR εδώ από το Δήμο σε τοπικό επίπεδο που τελικώς δεν επηρεάζει την λήψη της digea. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ DIGEA ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ !!!

  156. Γεια σε όλους, έχω αποκωδικοποιητή DVB της DSN για να βλέπω τα δορυφορικά κανάλια, η τηλεόραση μου είναι σχετικά παλιά μια sony του 2003. Ο αποκωδικοποιητής που θα πάρω για να βλέπω ψηφιακή τηλεόραση θα υποστηρίζει και τα δορυφορικά κανάλια ή θα έχω 2 αποκωδικοποιητές 1 για τα επίγεια ψηφιακά κανάλια και έναν για τα δορυφορικά κανάλια;

  157. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ
    ΠΙΑΝΩ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    ΑΛΛΑ ΣΕΝ ΕΧΩ ΕΙΚΟΝΑ !!!!

  158. ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ SAMSUNG ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΤΗ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ;

  159. Γεια σας ως τωρα εχω μια παλια tv και σκεφτομαι να την αντικαταστησω με την LG 37LH3000 , την εχω βρει σε προσητη τιμη , αλλα δεν ξερω αν θα καλυπτει τις απαιτησεις του νεου ψηφιακου σηματος .

  160. Πραγματικά απορώ και συνάμα εκνευρίζομαι με το μέγεθος της βλακείας και του αναλφαβητισμού που υπάρχει…

    Ορισμένοι δεν ξέρουν να γράφουν και να ομιλούν ελληνικά και αλλά τους ενδιαφέρει πώς θα παίξει το χαζοκούτι που ευθύνεται –ίσως- για την κατάστασή τους.

    Οι περισσότεροι αντί να κάνουν μία ανεύρεση για τα ερωτήματά τους, απλά περιμένουν να τους τα δώσουν όλα έτοιμα, μήπως και χάσουν και το εναπομένον εγκεφαλικό τους κύτταρο.

    Όχι κυρίες και κύριοι, δεν θα σας πει κανείς αν το χαζοκούτι σας θα «βλέπει» ντιτζια. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ !!!
    Δεν θα σας πει κανείς αν πιάνεται σήμα και πότε. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΙΝΟΙ ΣΑΣ !!!

    Αλλά και οι άλλοι … οι απολίτιστοι αγράμματοι της ΝΤΙ-ΤΖΙΑ. Το DIgital GAIA δεν το έχουν δει πουθενά γραμμένο εις την αλλοδαπή γλώσσα ???

    Οπότε μιλάμε για ένα μεγάλο καζάνι που προσέθεσαν άλλο ένα μπαχάρι χάριν βασανισμού για τον άμοιρο Έλληνα. Τελικά, παίρνουμε ό,τι αξίζουμε…

  161. ΣΤΑΘΗΣ, Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση – ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη! :D

    Νίκος, Θα πρέπει να πάρεις άλλο δέκτη MPEG-4 για τα Ψηφιακά Κανάλια της Digea ή – χωρίς να είμαι σίγουρος – αν ο δέκτης που αναφέρεις έχει είσοδο για κάρτες CI (Common Interface) υπάρχουν κάρτες DVB-T MPEG-4.

    ΑΡΙΣΤΟΣ, Για να πιάσεις τα κανάλια της Digea θέλεις τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T MPEG-4, διαφορετικά θα πρέπει να πάρεις εξωτερικό δέκτη/ αποκωδικοποιητή.

    ΦΑΝΗΣ, H LG 37LH3000 διαβάζω ότι έχει DVB-T MPEG-4. Αν όντως ισχύει, σίγουρα θα πιάνεις τα κανάλια.

    Citizen Kane, πραγματικά εδώ στο Techblog δεν κουραζόμαστε να απαντάμε στις ερωτήσεις. Οπωσδήποτε, αν κάποιος διαβάσει προσεχτικά τα προηγούμενα σχόλια, αλλά και τα ίδια τα άρθρα, βρίσκει τις απαντήσεις που ψάχνει. Αλλά….

  162. ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ SAMSUNG LE37A656 Α1F ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΚΟΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΛΛΑΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  163. καλησπερα μια ερωτηση..λοιπον μενο θεσσαλονικη εχο μπεκ 4, εχο ηκονα απο τα καναλια και ηχο αλλα υπαρχη προβλημα στη σταθερη ηκονα και ηχος δλδ κολαει οχι συνεχεια και καπιες φορες μου βγαζη στη οθονη αδυνατο σιμα. πιο ειναι ακριβως το προβλημα? μηπως ειναι η αρχη σε δοκιμαστικο σταδιο?

  164. Παιδιά, αν και μένω Αθήνα και δεν μπορώ να έχω άποψη, επειδή διαβάζω από σχόλια και άλλων φίλων ότι έχουν ήχο και όχι εικόνα, αυτό πρέπει να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα που λογικά θα λυθεί τις επόμενες ώρες. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και το που μένετε. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το χάρτη να δείτε αν είστε μέσα στα όρια εκπομπής http://techblog.gr/homecinema/digea-map-coverage-4527

  165. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ Η SAMSUNG LE37A656 A1F EXEI MPEG 4; EYXARISTV

  166. Αντε να δούμε ποσοι θα αγοράσουν τα MPEG4
    Προσωπικά…. αν δε το φέρουν στην πόρτα μου και δωρεάν…. τα λεμε το 2012 Digia

  167. ΓΙΩΡΓΟΣ, Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά σε ένα Ρώσικο site αναφέρει ότ έχει MPEG-2.

  168. Φίλε, cVlachakis, σ’ευχαριστώ πολύ.

  169. ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ HUMAX 5400Z. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 2 MPEG ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 2η ΚΑΡΤΑ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ??

  170. ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΧΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.Ο ΗΧΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ MPEG2 ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ MPEG4 APA ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΚΤΗ MPEG2 ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΙΞΗ PGM ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΤΗΣ ………..ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…………

  171. Κυκλοφορεί μια κάρτα CI (Common Interface) DVB-T αλλά δεν γνωρίζω αν είναι συμβατή με όλες τις συσκευές, θα πρέπει να ρωτήσεις σε καταστήματα με δορυφορικά.

  172. CVLACHAKIS ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΘΗΝΑ

  173. ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ DIGEA ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

  174. ΦΙΛΕ CVLACHAKI ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΨΑΞΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΥ SAMSUNG LE37 A6561F ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ MPEG2 ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

  175. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΤΗΣ ΤV AN TO KANEIS ΔΙΚΤΥΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ

  176. h karta ci denexei perasei apo egrisi digea

  177. NIKOS, μπορείς να μου στείλεις email εδώ http://techblog.gr/contact
    Τελικά δεν θα κυκλοφορήσουν δέκτες ή κάρτες με λογότυπο Digea. Εφόσον στην πράξη λειτουργούν, δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα.

    ΓΙΩΡΓΟΣ, γνωρίζω ότι μπορείς να συνδέσεις ένα δέκτη σε δυο τηλεοράσεις, αλλά θα δείχνουν και οι δύο το ίδιο κανάλι.

  178. εχω αυτη την Philips
    http://www.amazon.co.uk/Philips-32PF9731D-Cineos-widescreen-high-gloss/dp/B000HRMB3A
    και δοκιμασα να περασω τα ψηφιακα καναλια και περαστικαν ολα μια χαρα μονο που εχω ηχο αλλα οχι εικονα (της ερτ τα ψηφιακα ειναι μια χαρα) και οπως ειπατε πιο πανω υπεθεσα και εγω οτι η τηλεοραση τελικα εχει MPEG-2 και οχι MPEG-4 γι αυτο και εχω μονο εικονα. Ομως το εψαξα και οπως θα δειτε και στο amazon αλλα και στο site της Philips εδω http://download.p4c.philips.com/files/3/32pf9731d_10/32pf9731d_10_pss_ell.pdf οτι η τηλεοραση μου εχει τελικα Decoder: MPEG-4 οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχω μονο ηχο

    επισης να σας πω
    1)πως δοκιμασα να κανω αναβαθμηση την τηλεοραση αλλα παλι τιποτα
    2)ειμαι στην περιοχη πευκα δηλαδη απεναντι απο φιλιπειο

  179. Anestis, H Philips 32PF9731D φοράει δέκτη DVB-T MPEG-2. Γιαυτό δεν μπορείςνα δεις εικόνα. Θέλεις δέκτη DVB-T MPEG-4.

  180. cVlachakis στην αρχη και εγω αυτο νομιζα οτι εχει μονο DVB-T MPEG-2 αλλα το εψαξα και βρηκα οτι εχει DVB-T MPEG-4. δες σε αυτη την σελιδα http://www.dooyoo.co.uk/television/philips-32pf9731d/details/
    αμα πας καπου στην μεση της σελιδας θα δεις οτι λεει οτι η Philips 32PF9731D εχει

    Digital TV Tuner

    Digital TV Tuner: DVB-T
    MPEG Decoder: MPEG-4

    επισης δες και εδω http://www.amazon.co.uk/Philips-32PF9731D-Cineos-widescreen-high-gloss/dp/B000HRMB3A που λεει παλι οτι Philips 32PF9731D εχει Decoder: MPEG-4

  181. Χμμμ, εγώ διαβάζω για MPEG-2 http://www.ciao.co.uk/Productinformation/Philips_32PF9731D__6917777
    Τι πρόβλημα έχεις? Μένεις Θεσσαλονίκη και δεν πιάνεις τα Digea? Είσαι μέσα στην περιοχή κάλυψης?

  182. ναι το σπιτι μου ειναι στα Πευκα (δημος σχετικα κοντα στο χορτιατη και απενατι απο φιλιπειο)

    κατι που ξεχασα να πω ειναι οτι η τηλεοραση μου λεει ας που στην ψηφιακη συχνοτητα 538 οτι το

    Ονομα Δυκτιου ειναι: Digea DVB-T
    Η ποιοτητα του σηματος: Καλος
    Ισχυς του σηματος καπου στο 50% με 60%

    λετε να παιζει ρολο η ισχυς του σηματος που ειναι καπου στη μεση;

  183. @anestis

    Εγώ θα σταθώ σε ΕΠΙΣΗΜΕΣ πληροφορίες και όχι σε τυχόν παραλείψεις ή λάθη από εμπορικά sites. Η PHILIPS λοιπόν αναφέρει DVB-T supported in selected countries χωρίς να προσδιορίζει αν είναι MPEG-2 ή MPEG-4. To link που παραθέτει ο cVlachakis ξεκαθαρίζει ότι έχει embeded το MPEG-2 και με digital tuner MPEG-4.

    http://www.p4c.philips.com/files/3/32pf9731d_10/32pf9731d_10_pss_eng.pdf

  184. Μολις χρησιμοποιησα μια CI card DVB-T MPEG4 της NP4 (Neotion processor 4) σε μια τηλεοραση της PHILIPS 32PFL9603 με υποδοχη για Common Interface στο πλαι και παιζει κανονικα.Την βρηκα σε γνωστο καταστημα ηλεκτρικων με 55E.

  185. Μόλις έκανα την εγκατάσταση, με τον αποκοδικ/τή που πήρα, όλα οκ, εικόνα υπέροχη, αλλά… ο ήχος είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με τα αναλογικά κανάλια, και λίγι χαμηλότερος απο τα ψηφιακά της ΕΡΤ, είναι φυσιολογικό αυτό??

  186. Vasilios, ένας άλλος φίλος παρατήρησε ότι ο ήχος είναι λίγο θαμπός. Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο.

  187. Μιλάμ για μεγάλη διαφορά
    Πάει

    ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ > ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ

    ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΡΙΚ) > ΔΥΝΑΤΑ

    ΨΗΦΙΑΚΑ DIGEA > ΧΑΜΗΛΑ

    : (

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΠΟΣ, ΑΠΛΑ ΧΑΜΗΛΟΣ.
    ΚΑΠΟΙΟς ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

    ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΑ?

  188. Καλησπερα σε ολους.Στη sony bravia KDL 26U3000 υπαρχει στα αριστερα της οθονης ενα slot που γραφει PC και ειναι πλακε.Στο εγχειριδιο το αναφερει ως CAM.Μπορω εκει να συνδεσω την καρτα αποκωδικοποιησησης;
    Ευχαριστω εκ των προτερων.Αν καποιος ξερει ή εχει συνδεσει εκει καρτα ας μου απαντησει.

  189. Επιτέλους καθαρή εικόνα!
    Μένω στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, οπου τα αναλογικά κανάλια … άσε.
    Το παράξενο όμως είναι οτι απο τα νεα ψηφιακά καναλια δεν πιάνω Star, Mega, Sky.
    Πως γίνεται να πιάνω άριστα τα Alter , ΑΝΤ1 κλπ, και τα υπόλοιπα καθόλου;
    Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα;

  190. ρωτησα στο καταστημα που πουλανε αυτην την CI καρτα της Neotion me 55€ και μου ειπαν οτι σε μερικες τηλ. παιζει κ σε αλλες οχι!Αλλα απο οτι ειπε ο υπαλληλος δεν φταιει οι καρτα αλλα το σημα από την Digea δεν ειναι το σωστό κ οτι στον Κορινθιακο που ειχαν προβλημα μετα απο αναφορα τοτε διορθωθηκε το προβλημα.Παντως ειναι πολλες οι TV με CI και σαφεστατα συμφερει να βαλεις μια καρτα να ξεμπερδευεις παρα νεο δεκτη.!

  191. pali stin apeksw h hleia (. pia einai auti)

  192. pote erxete to shma xalkidiki xserei na moy pei kapoios??????????????

  193. xristos, εκτός από αυτές τις 23 πρώτες περιοχές που θα έχουν σήμα μέσα στους επόμενους 18 μήνες, δεν υπάρχει κάποια άλλη επίσημη ανακοίνωση.

  194. ΕΧΩ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ TV.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ TV?

  195. ποτε ερχεται το ψηφιακο σημα στην πατρα ρε παιδια?????

  196. H.K, Το πρόγραμμα λέει για Απρίλιο – Μάιο http://techblog.gr/smallnews/digea-athina-larisa-thesaloniki-dvb-t-2942

  197. Ακουστε κτ ενδιαφερων, τωρα τα καναλια στο σημα αξιοποιουν μονο 2 τασεις μια που εκπεμπουν τα καναλια και μια που ερχεται σπιτι μας με το ψηφιακο συστημα θα εκμπεμπουν 4 τασεις π.χ (τωρα -………………..-)ψηφιακα(-…..-……-……-) ετσι θα μπορουν να αξιοποιησουν τις 2 τασεις βαζοντας καναλια στα οποια χρεαζεται συνδρομι ….

  198. συγνωμη για τα ορθοφραφικα

  199. καλημερα
    Εκτος απο μια μεγαλη τηλεοραση που εχω στην οποια εχω βαλει νοβα εχω και μια μικρη σε ενα δωματιο η οποια ειναι με εσωτερικη κεραια. Απο τις 14/1 που αρχισε το ψηφιακο σημα δε πιανει σχεδον τιποτα απο τα ιδιωτικα. Αν συνδεσω την εσωτερικη κεραια με αποκωδικοποιητη mpeg4 ή αν βαλω μονο του τον αποκωδικοποιητη θα εχω αποτελεσμα η πρεπει οπωσδηποτε να την συνδεσω με εξωτερικη κεραια??

  200. re stin 8rakh mipos kserei kanhs pote 8a er8ei?????????????

  201. Elada einai mono i Athina se efxaristoume digea apo Kozani

  202. Amyntas, Εδώ θα βρεις τη λίστα με τις πρώτες 23 περιοχές http://techblog.gr/smallnews/digea-dvb-t-2011-greece-5991

  203. Μηπως μπορεις να μου λυσεις και μενα την απορια μου cVlachakis plz??? 3 ποστ πιο πανω ειναι

  204. becoolis, Θέλεις δέκτη DVB-T MPEG-4.

  205. Απ’ ότι φαίνεται μπαίνει στο κόλπο της ψηφιακής τηλεόρασης και άλλη εταιρεία, η DIGITAL UNION http://www.digital-union.eu . Η ΕΕΤΤ ( http://www.eett.gr ) αδειοδότησε την Digital Union για παροχή υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών! Συγκεκριμένα, συμμετέχουν στην εταιρεία 16 περιφερειακοί σταθμοί με προοπτική ένταξης ακόμα 9 περιφερειακών σταθμών. Επίσης η Digital Union, έχει αδειοδοτηθεί για 85 συνολικά υπηρεσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και υπηρεσίες όπως: η μετάδοση φωνής, η τηλεηχοπληροφόρηση, η διαχείριση δικτύων 3G και άλλα πολλά, ενώ η Digea έχει άδεια για 15 υπηρεσίες που σχετίζονται αποκλειστικά με τη διαχείριση περιεχομένου… Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; Δηλαδή ποιοι θα είναι αυτοί οι περιφερειακοί σταθμοί;;;

  206. Petran, Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Έχω στείλει email στην εταιρεία για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. :)

  207. ok! τίποτα… Περιμένουμε την απάντησή τους…

  208. epitelous kai kati kalo!!!!!!!!!!8a mporoume na vlepoume tileorash me gamato hxo kai eikona

  209. paidia pote 8a er8ei stin Lamia i Digea…se emas kseretai….?

  210. tasos, εδώ θα βρείς τη λίστα με τις 23 πρώτες περιοχές που θα έχουν σήμα Digea από το 2010 http://techblog.gr/smallnews/digea-dvb-t-2011-greece-5991 δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι άλλο.

  211. Παιδιά θέλω να αγοράσω ένα stick για να βλέπω τηλεόραση από το laptop μου. Σκέφτηκα ότι μάλλον θα ήταν καλό να πάρω ένα που να υποστηρίζει MPEG4. Έχω βρει στα Multirama το Max DVB-T2 Usb Stick MPEG-4 στα 49,9 ευρώ. Είναι καλή η τιμή;

  212. Manolis Kartelis, Μια χαρά είναι, πόσο θέλεις και εσύ να το πάρεις? 15 ευρώ? :)

  213. Skroutz it για Ελλάδα και Google it για εξωτερικό και πες μας αν είναι καλή η τιμή που το βρήκες ;-)

    Αν βέβαια επιμένεις να το πληρώσεις €50 δεν θα σταθούμε εμπόδιο.

  214. Τόσο ψάξιμο αναμονή και έξοδα για το τίποτα…

    Ο Αδόλφος Χίτλερ ξεσπά μόλις ενημερώνεται για την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος που θα εκπέμπεται από την Digea.

    http://www.youtube.com/watch?v=ZN9pQhfb8C4&fmt=22

  215. Πολύ καλή δουλειά!!! Το κάναμε θέμα εδώ στο Techblog http://techblog.gr/homecinema/digea-adolf-hitler-5962

  216. Χαίρομαι που σου άρεσε! Ευχαριστώ πολύ!

  217. meno porto rafti tha piano psifiaka? gia na paro ton exoplismo

  218. Γιαννης, έχει ακουστεί ότι θα καλύπτει την Ανατολική Αττική, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα για συγκεκριμένες περιοχές.

Το σχόλιό σας

Σχολιάστε το με τη δική σας φωτογραφία.