DIGEA, Ξεκινά η διαδικασία της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της εταιρίας DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε. H DIGEA αποτελεί το όχημα για το φιλόδοξο εγχείρημα των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ, για την μετάβαση της τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή. Το όνομα της DIGEA προέρχεται από τον συγκερασμό των λέξεων digital (ψηφιακή) και Γαία (Γή) και συμβολίζει την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα.

, DIGEA, Ξεκινά η διαδικασία της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση

Κύρια δραστηριότητα της DIGEA είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας, τόσο στους προαναφερόμενους μετόχους, όσο και σε όποιον νομιμοποιείται και θα επιλέξει τις υπηρεσίες της. Πρόκειται για ένα σύνθετο τεχνικό, οικονομικό και επικοινωνιακό εγχείρημα υψηλού επενδυτικού κόστους, το οποίο θα εξελιχθεί σταδιακά και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Με την ίδρυση και λειτουργία της νέας εταιρίας και τις παράλληλες ενέργειες της ΕΡΤ, σηματοδοτείται η αρχή της μετάβασης στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης για την Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές του 2010 το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα μπορεί να καλύπτει το 60% περίπου του πληθυσμού. Τα κανάλια, τα οποία θα μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ. Η ψηφιακή εκπομπή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού από το Καμάρι Ξυλοκάστρου, ενώ σχεδιάζεται η εκπομπή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από τα μέσα του Φθινοπώρου και σε Πάτρα και Λάρισα μέχρι τις αρχές του 2010, εφόσον η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχει ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων. Όπως ανακοινώθηκε η DIGEA θα προχωρήσει σε εκπομπή με το σύστημα κωδικοποίησης MPEG4/H.264/AVC.

Ο Πρόεδρος της DIGEA, Κώστας Κιμπουρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης, που σήμερα ξεκινάμε, είναι κατεξοχήν ένα έργο μεγάλης δημόσιας ωφέλειας. Το έργο αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τήρηση και εκ μέρους της Πολιτείας μιας σειράς προϋποθέσεων, όπως είναι η ολοκλήρωση της κατάρτισης του τελικού ψηφιακού χάρτη με όλες τις αναγκαίες προβλέψεις και τη θέσπιση ευέλικτων αποτελεσματικών διαδικασιών, η προκήρυξη των ψηφιακών αδειών και η έμπρακτη υποστήριξη απέναντι σε όλους εκείνους που υλοποιούν το εθνικό πλάνο ψηφιοποίησης της τηλεόρασης σε οικονομικές συνθήκες ιδιαίτερα σκληρές. Αναμένουμε από την Πολιτεία να επιδείξει διαχρονικά συνέπεια και συνέχεια στην υποστήριξη του έργου αυτού, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις άλλες χώρες, διεθνώς, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση».

Η διείσδυση της επίγειας αναλογικής τηλεόρασης στην Ελλάδα σήμερα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αγγίζοντας το 95%. Τα άμεσα οφέλη για το κοινό από την ψηφιακή εκπομπή κατά την περίοδο της μετάβασης είναι η καλύτερη και σταθερότερη ποιότητα εικόνας, η πληρέστερη κάλυψη καθώς και η ύπαρξη ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος. Η ψηφιακή τηλεόραση αναμένεται να λύσει το θέμα της λήψης σε προβληματικές περιοχές. Σημειώνεται ότι η μετάβαση σχεδιάζεται να γίνει παράλληλα με την ΕΡΤ για την ελαχιστοποίηση πιθανής σύγχυσης του κοινού.

Εκτός των άλλων η Εταιρία σκοπεύει να αναλάβει ενεργό ρόλο για την υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση του κοινού, αλλά και τον συντονισμό της αγοράς. Ήδη η DIGEA ετοιμάζει ενημερωτική διαφημιστική καμπάνια, η οποία αναμένεται να n ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αναπτύσσεται και σχετική ιστοσελίδα στο www.digea.org.

Την δημιουργία της μάρκας “Digea” επιμελήθηκε η διαφημιστική εταιρεία Brandexcel, την ενημερωτική καμπάνια επιμελείται η D’Arcy, τις Below the Line ενέργειες επιμελείται η Ashley and Holms, ενώ σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων είναι η Palladian.

Ο CEO της DIGEA, Γιώργος Μαθιός, δήλωσε: «Φιλοδοξούμε η DIGEA να παρέχει πραγματικά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Έλληνες τηλεθεατές, να ανοίξει νέους ορίζοντες στην τηλεοπτική εμπειρία και κυρίως να είναι εκεί να βοηθήσει, να εξηγήσει και να καθοδηγήσει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκείνους που αντιμετωπίζουν την τεχνολογία με κάποιο δισταγμό. Μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης, η Ψηφιακή Τηλεόραση θα μπορέσει να δείξει τις πραγματικές εντυπωσιακές δυνατότητές της ανοίγοντας τον δρόμο για τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας, περισσότερες επιλογές με θεματικά κανάλια και συνδρομητικές υπηρεσίες, και φυσικά υπηρεσίες αμφίδρομης τηλεόρασης, που θα επανακαθορίσουν την τηλεοπτική εμπειρία. Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση σαν πλατφόρμα, συνδυάζει τη μαζικότητα της τηλεόρασης αλλά με εξαιρετικά αναβαθμισμένη ποιότητα, την δυνατότητα προσωποποίησης του κινητού τηλεφώνου και το βάθος πληροφορίας του Ιντερνέτ. Μπορεί να γίνει το ψηφιακό παράθυρο του κάθε Έλληνα στον κόσμο.»

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

294 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
constantine

Έπρεπε να το ονομάζουν Ψηgea μου φαίνεται…

Dimitris

[i]..εφόσον η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχει ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων.[/i]

Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό στην χώρα που έχει εθνικό σύνθημα την φράση: “‘Οτι μπορείς να αφήσεις για αύριο, άστο για μεθαύριο..”

Δηλαδή τί σημαίνει αγορά εφοδιασμένη με κατάλληλο εξοπλισμό; Θα κάνετε ψηφιακή τηλεόραση; Ναί ή Όχι; Άμα δηλαδή η κυρία-Μαρία και ο κυρ-Μήτσος δεν έχουν μηχανάκι, δεν θα έχουμε το Φθινόπωρο εκπομπή; Με αυτό τον τρόπο σκοπεύετε να τηρήσετε τα χρονοδιαγράμματά σας;

Panos

Ας μην είμαστε τόσο πεσιμιστές ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Φυσικά και χρειάζεται κάποιου είδους αποκωδικοποίησης (μηχανάκι) αν και οι όλες οι τελευταίου τύπου τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο!

Σε κάθε περίπτωση η γενικότερη ψηφιακή σύγκλιση -αν και με τεράστια καθυστέρηση- έχει ήδη ξεκινήσει και σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τηλεματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και όχι μόνο για διασκέδαση.

Yiannis

Αμήν και πότε!
Όμως μια διόρθωση στον φίλο Panos: η κωδικωποίηση θα είναι σε MPEG4, και όχι σε MPEG2, πράγμα που σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι αποκωδικοποιητές που έχουν αγοραστεί μέχρι σήμερα, αλλά και η πλειονότητα των δεκτών στις τηλεοράσεις LCD και Plasma, ΔΕΝ θα μπορούν να αποκωδικοποιήσουν. Πάμε δηλαδή για αγορά καινούριων αποκωδικοποιητών. Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού, γιατί η δυνατότητα για τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας που δίνει το MPEG4, σε αντίθεση με το MPEG2, και με την προ’υ’πόθεσηότι τα ελληνικά κανάλια πρόκειται να επενδύσουν ανάλογα (…εδώ μπαίνει πολύ νερό στο κρασί), θα μας κάνει να αισθανθούμε και λίγο ευρωπαίοι.
Μακάρι!

DNS

Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην Αμερική νομίζω
το είχα διαβάσει εδώ
https://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=674867

Panos

@ Yiannis

Όσον αφορά στις τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη θα υπάρξει ΣΙΓΟΥΡΑ σύγχυση στην αγορά μιας και τα περισσότερα διαφημιστικά φυλλάδια απλά αναφέρουν …

“Ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης (DVB-T) προσφέρει εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στα προγράμματα των νέων καναλιών χωρίς επιπλέον εξοπλισμό.”

…χωρίς να δηλώνουν την ακριβή κωδικοποίηση…!!! Βέβαια από το 2008 -ίσως και νωρίτερα- οι “μεγάλοι” κατασκευαστές παρέχουν MPEG4 😉

==============

Όσον αφορά στο τί θα κάνουν οι Έλληνες καναλάρχες… εκτός και αν προτιμήσουν τα νέα πρόστιμα -που μέχρι σήμερα τα πληρώναμε ως κράτος, αλλά τώρα που το κράτος “φροντίζει” για τις αλλαγές υποδομής, αυτά θα “προωθηθούν” προς τους ιδιώτες- εκτιμώ ότι μάλλον θα αναγκαστούν να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ότι το 35% των νοικοκυριών έχουν 16:9 TVsets εκ των οποίων το 75% βρίσκεται στην Αθήνα όπου την πωλούν προς τους διαφημιζομένους τους 😉

-----------------

zzzzzzzzzzzzzzzzz

Βαγγέλης

Ειδωμεν, παντως θυμαμαι πριν 2 χρονια επισκεψη υπουργων στην Ερτ οπου ελεγαν οτι ξεκινανε στους επομενους μηνες τα ψηφιακα. Απο τοτε περασαν πολλλλλοοιιιιιιι μηνες.

Γιάννης

Σε λίγο θα λέμε οτι βάλαμε Intel επεξεργαστή στην τηλεόραση μας. Θα λέμε, όχ οχι, κόλλησα ιό στην τηλεόραση μου! Θα κάνουμε Overclock για να μην κολλάνε οι ταινίες, θα λέμε, Οχ χρειάζομαι καινούρια κάρτα γραφικών γιατι η καινούρια ταινία “Κόσμος 2010” κολλάει.

Makis

Δυστυχώς μάγκες το πρόβλημα δεν είναι αν θα ξεκινήσουν ψηφιακή εκπομπή το φθινόπωρο ή όχι. Η ουσία πιστεύω είναι να γίνει κάτι με την ποιότητα του προγράμματος των καναλιών. Ειλικρινά, λίγο με ενδιαφέρει αν θα έχω τη δυνατότητα να βλέπω Ανίτα Πάνια, Τατιάνα ή Λιακόπουλο σε HD, και δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση…

TSiRKO

Πέρα απο τις δύο μεγάλες πόλεις για πότε το κόβουμε; Κερκυρα π.χ. ;
😀

ΓΓ

Το URL http://www.digea.gr ειναι ΛΑΘΟΣ!!!!

Το σωστό είναι http://www.digea.org

ΓΙΟΡΓΩΣ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Επιτελουσ θα δουμε μια καθαρη εικονα και σωστη τηλεοραση.σασ παρακαλο θεπμα να δωσεται σημα και στην νεα μακρη γιατι εχουμε προβλημα με τον μεταδοτη στην ΕΥΒΟΙΑ το χειμονα δεν βλεπουμε καθολου τηλεοραση.ευχαριστο.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

panos

πολυ καλο ακουγεται αλλα δεν βλεπω να τηρουντε οι ημερομηνιες παντως οποιος περνει τv paraithta me mpeg4

dimitris

Thelo na matho,o apokodikopiitis pou xrisimopioume gia tin psifiaki tv tis ERT,tha einai simbatos me tin nea psifiaki platforma pou eksagelthike simera???(digea) Euxaristo

Δημητρης

Επιτελους! τοσο καιρο ακουω για ψηφιακη τηλεοραση, αλλα δεν ξερω ακομα απο ποτε θα εχουμε ψηφιακη εικονα και ηχο.Απο αρχες του 2010 λενε…για να δουμε!

χαρης

Θα ηθελα να ρωτησω κατι να πω πρωτα οτι δεν παρακολουθω ελληνικα καναλια γιατι ειναι για κλαματα και οσο για MPEG2 και MPEG4 θα λυθει και αυτο το προβλημα ειτε με αγορα του καταληλου εξοπλισμου κ.λ.π
ακουσα οτι μεχρι τελος του 2009 αθηνα και θεσσαλονικη οσοι δεν εχουν το καταλληλο εξοπλισμο δεν θα εχουν την δυνατοτητα ληψης αληθευει αυτο? και εαν ναι πειτε οτι καποιος δεν γουσταρει να παρει τον εξοπλισμο θα πληρωνει το χαρατσι της ΕΡΤ ?
σας ευχαριστω

Κ ΔΗΜ

Συγχαρητήρια για την ψηφιακή εκπομπή από το Καμάρι Ξυλοκάστρου. Στο Κιάτο η εικόνα είναι πολύ ικανοποιητική. Παρατήρησα ότι ο ήχος είναι αρκετα χαμηλότερος από ότι στα λοιπά αναλογικά κανάλια, με αποτέλεσμα να πρέπει να τον αυξάνεις.

N.S.

Από Λουτράκι , η εκπομπή με παρεμβολές προς στιγμήν. Μίλησα με τους τεχνικούς της Digea . Το φροντίζουν όπως μου είπαν . Σε στιγμές όπου δεν έχουμε παρεμβολές η εικόνα πολύ ικανοποιητική. Κανάλια εκπομπής το 37 και το 43. MPEG4 απαραίτητο.

al-zoir

Ακόμη τίποτε σχετικά με το κέντρο Υμηττού. Καμμία ανανέωση του site, έτσι κενό θα μείνει? Ούτε κρατικό να ήτανε… Κανένα νέο? Κάποια δυνατότητα μετάβασης των ‘επιπέδων’ τηλεοράσεων σε MPEG-4 με κάρτα, πχ (υπάρχει υποδοχή κάρτας), χωρίς κουτί, δεν υπάρχει? Πάλι κουτί? Είχα για την προηγούμενη τηλεόραση, έχω για τη Νόβα, είναι ανάγκη να μας κάνετε να γεμίζουμε κουτιά?

Nasos

Γνωρίζει κανείς αν η κρατική τηλεόραση εκπέμπει ψηφιακά στη περοχή της Θεσσαλονίκης;

Thomas

Ορισμοί / Τεχνικές επεξηγήσεις.

Οι μεταδώσεις στη Ελλάδα θα γίνουν στην πλατφόρμα μετάδοσης DVB-T όπως και σε όλη την Ευρώπη. Το πρωτόκολλο μετάδοσης DVB-T2 δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα και είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα και φυσικά δεν υπάρχουν πουθενά τηλεοράσεις που να το υποστηρίζουν.

Η κάθε συχνότητα έχει χωριστεί σε 4 stream και το κάθε κανάλι δικαιούται το 1/4 της συχνότητας. Με την συχνότητα να μπορεί να μεταδώσει ως και 31,6mbps, κάτι που σημαίνει γύρω στα 8Mbps ανά κανάλι.

Το σήμα το οποίο μεταδίδετε συμπιέζεται όπως τα κλασικά video και χρησιμοποίει έναν από τους γνωστούς αλγορίθμους. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται οι γνωστοί Mpeg2 και Mpeg4 αλγόριθμοι.

MIX

ΜΕ MPEG4 ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΕΡΑΙΑ TV;

ΣΤΑΘΗΣ

Η ισχύς του συμπιεσμένου ψηφιακού σήματος (Mpeg 4) από τα κέντρα εκπομπής (π.χ.Χορτιάτη) θα είναι εξίσου ισχυρό (όπως το αναλογικό, π.χ. της ΝΕΤ-κανάλι 30- ) ώστε να καλύπτει άνετα την Κεντρική Μακεδονία, (όσες περιοχές εως τώρα λαμβάνουν από Χορτιάτη) ;Και κάτι άλλο.Υπάρχουν κατά τόπους (μέσα στη συγκεκριμένη ζώνη κάλυψης) πολλοί τοπικής εμβέλειας αναμεταδότες που καλύπτουν σε μικρή έκταση περιοχές.Οι συχνότητες που επελέγησαν είναι διαφορετικές από αυτές, ώστε να μην υπάρχουν τεχνικής φύσεως προβλήματα λήψης;

γιαννης

Γνωρίζει κάποιος από που μπορεί να προμηθευτεί τον απαρα’ιτητο εξοπλισμό και την τιμή του?

Panos

@ γιαννης

Καθώς η μετάβαση είναι καθολική και οι υφιστάμενες τηλεοράσεις που δεν έχουν την δυνατότητα αποκωδικοποίησης MPEG4 είναι η συντριπτική πλειοψηφία, τότε λογικά ο εξοπλισμός θα είναι διαθέσιμος πανελλαδικά από πολλά σημεία (εκτιμώ και περίπτερα) και λογικά, σε πολύ χαμηλό κόστος, εκτός κι αν μας πιάσει πάλι το “πατριωτικό” μας και τον πουλάνε με 1000% κέρδος!

Giannis

Γνωριζει κανεις για Λακωνια τιποτα?Αν και δεν πιστευω να γινει κατι αμεσα απλα ρωταω!!!

Antonis

Δεν είναι πια η τηλεόραση (με τα ελληνικά κανάλια) κάτι τόσο σημαντικό… Τουλάχιστον για εμάς που σκαμπάζουμε από τεχνολογία και έχουμε πρόσβαση στο Internet! Πραγματικά… Οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το εμπόριο βγάζουν όσα βγάζω εγώ σε ένα χρόνο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα διαφημίσεων…Για ποιον λόγο λοιπόν να πάω εγώ να δώσω (κι άλλα) χρήματα για εξοπλισμό, αφού ήδη έχω αγοράσει μια σύγχρονη τηλεόραση πολύ πρόσφατα; Για να βλέπω τι; Εκπομπές που υποτιμούν την νοημοσύνη μου; Δελτία ειδήσεων που με αντιμετωπίζουν σαν διανοητικά καθυστερημένο, και προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, απόλυτης δυστυχίας; Ταινίες (που παίζονται επί δεκαετίες) με τόσα διαλλείματα για διαφημίσεις που ξεχνάς τι έβλεπες; Και το πιο τραγικό όταν δεν τους βγαίνει και ο χρόνος κόβουν ή επαναλαμβάνουν σκηνές μετά από 20αλεπτα διαλλείματα; Για πόσο ηλίθιο με περνάνε; Και τέλος ξένες σειρές που παίζονται και ξαναπαίζονται επί χρόνια, και ενώ στο εξωτερικό παίζεται πχ ο 5ος κύκλος εμείς εδώ (ξανα)βλέπουμε τον 2ο για 3η χρονιά, αυτή τη φορά όμως διαφημιζόμενο με πιο συγκλονιστικά trailer; Και θα μου πείτε γιατί πήρες τηλεόραση; Μα για να βλέπω όλα τα ξένα προγράμματα και τις ταινίες που μου αρέσουν, από άλλες πηγές φυσικά! (Για παράδειγμα το youtube έγινε ήδη hi-def,… Συνέχεια »

Γιάννης

Συμφωνώ απόλυτα….:-))

takoylhs

Re pedia kala ta theoritika alla stin patra pote tharthei ?????
Ante kai exw etoimo psifiako dekti gia ton ypologisti moy kai othoni megali full hd.

Panos

Αυτό που κανείς δεν λέει/εξηγεί είναι αν η ΕΡΤ συνεχίσει να εκπέμπει MPG-2, πώς θα εκπέμπουν τα υπόλοιπα κανάλια που δεν θα “σερβίρονται” από Digea και τί (α)συμβατότητες υπάρχουν μεταξύ αποκωδικοποιητών και συσκευών…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε το Cable είτε το SAT-HD θα είναι η μόνη HD λύση.

giorgos

εχω τον DVB-T1100 ειναι συμβατο με το ολο συστημα?

giorgos

παιδια στη λαρισα ποτε θα ενεργοποιηθει το συστημα τις ψηφιακης τηλεορασης ??

nikos

Παιδιά έχετε ακούσει κάτι για @ηφιακη τηλεόραση προς Καλαμάτα μεριά?? Ποτε μας συνδέσουν?? Κάτι μου λέει ότι θα είμαστε πάλι από τους τελευταίους…

nikos

gia kriti meria exete akousi kati an einai efkolo parakalo pitemou gia pote i energisi……….

…Όταν Βρέχει θα χαλάει η εικόνα…παιδιά…;

aris

egw exw mia tv kai exei psufiako dekth kai mou deixenei ta kanalia tis ert ta psufiaka kai to rik apo kupro to rik einai se mpeg4? h mpeg 2?

Radio scaner

Και όταν τακτοποιηθούν όλα και έχουμε συνηθήσει στο νέο σύστημα,θα μας ανακοινώσουν ότι:
-Για να καλυφθούν τα έξοδα για την συντήρηση του πανάκριβου συστήματος και να μην υπάρχουν προβλήματα,θα πρέπει να καταβληθεί ένα ποσό απο τους χρήστες.Και για να μην υπάρξουν διαρροές,θα κωδικοποιηθούν στο σύνολο οι εκπομπές,και όποιος δεν πληρώνει, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ.cable tv όπως Αμερική. Άμ πώς!!!!

ERICA

kai se ti 8a xryshmeysei ayto dhladh ?
den mporv na katalabv

ERICA

pistevw pos den 8a xalaei to shma

syros

Οκ εμις πρεπι να παρουμε δεκτι η θα εγκατασταθι μονο του στα σπιτια μας

paylos

geia lefta den milisate.

natasa

Μια ερωτηση θα ηθελα να κάνω στη ψηφιακή τηλεόραση θα χρειάζεται κεραία;

Manthos

nai einai poly kalo plan kai eprepe kapote na exelixthoume kai emeis…enas aplos apodhkoipohths kai teleiwsame.. kalos orises kainourgia ELLADA!!!

ANONIMOS

PENTIA EXETE AKOYSEI POTE THA KSEKINISEI TO PROGRAMMA AYTO STIN AN…FTHIOTINTA????????

PERIMENW APANTIMA

ntinos

ΠΑΝΤΟΣ ΕΓΩ ΣΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

ntinos

δηλαδη θα μαλιασει η γλωσσα μας να εξηγουμε στο κυρ μητσο τι ειναι το mpeg/4 για να κονομησουν οι εμποροι τουλαχιστον για 2χρονια δικαιο εχεις οχι πανικο για αυτο προτεινω sat

ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Ειναι οτι καλυτερο στην εποχη που ζουμε και σαν ευχη θα ελεγα και σε οτι ποιο σπουδαιο και προχωρημενο.Και εις ανωτερα

maria

για Αλεξανδρουπολη ποτε λεμε να εχει ψηφιακη;;;;
καποτεεεεεε

Stella

na rotiso ligo…gia kathe tileorasi thelei xexoristo dekti i ena gia oles???

POBINSONAS

ΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤV ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

POBINSONAS

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΘΑ ΧΡΙΑΣΤΟΥΝ SERVIS ΚΑΙ ΑΛΑΓΕΣ ΚΑΛΟΔΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΑΛΟΝ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ

vagelis

ego ena katalava tha vgaloun pola euro merikoi

swtiris

paidia pote lete na erthei i psifiaki poio pano apo tin alexandroupoli giati kanoume aman na doume ligo tileorasi me kali eikona……………………eidika an exei xalaia kairo den vlepeis tpt…………………….

miltos

kalhsperA PAIDIA……..ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ!!!
EXW APOKWDIKOPOIHTH THS ONTELECOMS THA XREIASTW KAI ALLON KSEXWRISTA GIA NA PIANW DIGEA???
KAI PROFANWS H THLEORASH MOU POU EXEI PSHFIAKO DEKTH DEN EINAI MPEG4, EINAI MIA SONY BRAVIA KDL40………

maria

επιτελους θα δω τv

giannis

Πιστευω πως ειναι μια καλη σκεψη για την εξελιξη της τηλεωρασης και πως θα ειναι καλο για εμας τους Ελληνες.Τιμιοςςςςςςςςςςςςςςς

kostas

παιδια θελο να ροτισο, εγω που εχω 3 τηλεορασισ σπιτι μου θα πρεπει να αγορασο 3 μηχανηματα δλδ αν δεν αγορασο 3 μηχανιματα 8α φαω προστιμο παρακαλο πειτε μ να κσερο

Γιαννης

Μενω πορτο ραφτη με την απλη κεραια δεν βλεπω κανενα καναλι και αναγκαστικα να βαλω νοβα για να βλεπω τα ελληνικα καναλια Το ερωτημα μου ειναι με την ψηφιακη τι πρεπει να κανω για να βλεπω χωρις να πληρωνω νοβα

Γιαννης

΄ναι αλλα με τι κεραια?

Γιαννης

κατ’αρχην σε ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα οπως προειπα ειμαι σε ενα σημειο του πορτο ραφτη που με την απλη κεραια βλεπω μονο την ετ και αυτη οχι καθαρα το υπολοιπο πορτο ραφτη βλεπει κανονικα Πως θα πιανω λοιπον

Γιαννης

ευχαριστω

petros

ade na kopsoume to nova

petros

den blepw tpt sto layrio

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΜΟΥΣΙΚΙΔΗΣ

Τόσα χρόνια η ΕΡΤ μας κοροιδευει. Επρεπε να είχε γίνει ψηφιακή εδώ και τέσσερα χρόνια. Μόνο να μας τα παίρνουν μέσω ΔΕΗ ξέρουν. Κανένας δε έδωσε λόγω, ακνένας δεν έκατσε στο σκαμνί. Οποτε θέλαν δίναν αύξηση στον εαυτό τους. Μέχρι να καταλάβουν τί γίνεται το MPG2 έγινε MPG4 και συνεχίζουν. Γεμίσαμε αργόμισθους. Το 70 % του προσωπικού της ΕΡΤ είναι άχριστο. Μέχρι να καταλάβουν τί γίνεται οι άλλοι θα περάσουν και στην υψηλή ανάλυση.
Επιτέλους γιαυτά τα χάλια δεν θα καθίσει κανείς στο σκαμνί;

nitsa

Ξερει καποιος να μου πει ποτε θα ρθει το ψηφιακο σημα στα Τρικαλα και γενικα στη Θεσσαλια .Πιστευω συντομα΄.

cilia, apo nea smyrni

giasou cVlahaki,kali hronia ,
esi pou fenete oti xeris polla gia DIGEA,se parakalo me enimeronis gia:
1)pou agorazoun apokodikopiiti ?
2)epireazi tin doriforiki ?
3)eho 3 tv set ,a) an valo proektasi sto kalodio boro na sindeso k tis 3?
4)poso kani?

lampros

apoti diavasa ta sxolia sas katalava oti asxolite o kosmos!!!!
kal;o tha itan na sxolithoume me alla themata kai oso gia tin eikona kai tin epoikinonia me tosa
euro tha mporousan na mas exoun me optikes ines!!!!!!!!!!!
alla to kratoun gia meta to 2018-21!!!

efialtis giannis

pedia elada imaste isixaste kai apolafste ta epigia kanalia akoma tora pou einai dorean giati meta tha ta nostalgite na ta pianete me liga xionia ala dorean giati stin elada ola plirononte me to parapano mesa se magazi eimai poy poylao tileotasis kai ksero olo to pexnidi poy pezete
gia ayto apolafte ta kanalia oso einai kairos tora giati meta tha lete ala

Clyde

Ksena kanalia 8a ekpempoun????
Opos: EuroSport, CNN, BBC, RAI, ZDF, TV5………..

bel'ls

Καλώσ’τηνε κι’ας άργησε….ΠΡΟΣΟΧΗ:Δέκτη με MPEGII για την ψιφιακή της ΕΡΤ. Δέκτη με MPEG4 για την ΝΕΑ ΨΙΦΙΑΚΗ.

giannis

o apodikopiitis poso kanei kai apo pou mporoume na ton agorasoume

ΚΟΣΤΑΣ

Δηλαδι με αυτα που λετε η ψιφιακη τηλεοραση θα μπει για τα καλα μες τα σπιτια μας και κατι αλλο, αφου σονι και ντε θα γινει απο το κρατος βεβαια χωρις την θελιση του κοσμου γιατι λιπον τον αποδικοποιητι δεν μας τον κανει δωρο το κρατος η εκαστοτε εταιρια digea και πρεπει να το πληρωσουμε εμεις ρωτατε εμενα αν εχω να τα δοσω τα χρηματα,η ας πουμε οτι εγω δεν θελω να βλεπω ψιφιακα θελω αναλογικα τι θα κανω με λιγα λογια δεν θα βλεπω τηλεοραση αν δεν βαλω το μηχανιμα.

Katerina

Πότε θα έρθει το ψηφιακό σήμα στον Έβρο;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝ ΓΙΝΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΨΙΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΑΙΟΡΑΣΙΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΚΟΔΙΚΟΠΙΗΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΟΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ???????????????????????????????????????????????

nikos

me tis tv sta knta ti ginetai?

ΚΩΣΤΑΣ

Φιλε μου cViachakis αλλο ρωταω και αλλο απαντας εγω ειπα μας ρωτισατε αν εμεις οι πολιτες θελουμε ψιφιακη τηλεοραση και πως θα παρουμε τον αποδικοποιητι με τι λεφτα.???? Εδω αν ξερεις υπαρχει ανεργια και εντος πλεσιου φτωχια στο κοσμο που ζουμε,λοιπον πως για παραδειγμα η κυρια μαρια λεμε τωρα που ζη σε ενα χωριο και περνη 350ευρω που δεν της φτανουν και η τηλεοραση ειναι η μονη της παριγωρια πως θα παρη τον αποδικοποιητι αυτα με ενδιαφερουν εμενα και οχι ολα τα αλλα.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ cVlachakis ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΡΕG-4 ΚΑΤΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

nitsa

ευχαριστω cVlachakis για την πληροφορια.Εγω που αγορασα τηλεοραση περιση LCD με ενσωματομενο ψηφιακο δεκτη,μηπως ξερεις να μου πεις,αν θα χρειαστω κατι extra για να πιασω το ψηφιακο σημα΄.Ηταν τελευταιο μοντελο μας ειχαν πει.Ευχαριστω.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ cVlachakis ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.ΚΑΛΕΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΕΙΣ

nitsa

Ειναι μαρκα LG μοντελο Δεκεμβριος 2008 Νο 32LG5600-ZB αν γνωριζεις απαντησε μου.Ευχαριστω.

Panos

Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε όλοι απορίες και ανησυχίες αλλά όσο εύκολο είναι να απευθύνουμε μία ερώτηση σε αυτό το blog και να περιμένουμε από τον αεικίνητο cVlachakis να παίζει το ρόλο της Wikipedia… ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ! ! !

Στο site της digea θα βρείτε ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που ΘΕΛΟΥΝ να ξέρουμε, ΨΑΞΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ και θα βρείτε τα πάντα.

Για μοντέλα τηλεοράσεων και αποκωδικοποιητών ΜΠΕΙΤΕ στα επίσημα sites των εταιριών.

Mitsaras

Τι είναι η ψηφιακή τηλεόραση …;

κθγιη

Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (DTTV ή DTT) είναι μια εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας που παρέχει μεγαλύτερο αριθμό καναλιών και/ή καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου (AC3, Dolby ψηφιακό) μέσω μιας συμβατικής κεραίας αντί μιας δορυφορικής σύνδεσης. Για παράδειγμα, στο ίδιο κανάλι UHF μπορούν να εκπέμπουν μέχρι και 4 κανάλια με συμβατική ποιότητα εικόνας (SDTV), ή ένα κανάλι με εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HDTV). Η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία είναι η ATSC στη Βόρεια Αμερική, η ISDB-T στην Ιαπωνία, και η DVB-T στην Ευρώπη και την Αυστραλία (στον υπόλοιπο κόσμο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις). Το ISDB-T είναι παρόμοιο με το DVB-T και μπορεί να γίνει χρήση των ίδιων δεκτών και αποδιαμορφωτών.

monika

Την τηλεοραση μου την πηραμε το 2008 μας ειπανε οτι εχει ενσωματομενο δεκτη/αποκοδοικοποιητη η οπως αλλιως λεγεται.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ Η ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ?

ΣΤΕΦ

ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ

ΒΑΛΤΕ ΝΟΒΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ, ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΡΙΜΑΔΟΔΗΜΟΣΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΘΡΕΥΤΑΡΙΑ…ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 102.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ… ΟΥΣΤ ΡΕ… ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ.

thanos

pote tha exei se oli tin ellada?

damhs

παιδια εχω μια απορια στην αρχαια νεμεα πιανουν τα τεσσερα επειγια ψιφιακα καναλια ρικ πρισμα σιne+ και ενα αλλο. στο διπλανο χοριο 3χλμ αποσταση δεν πιανουν τιποτα. πηρα τηλεφονο στην ερτ και μου ειπε ενασ τεχνικοσ οτι ημασταν παρανομοι και μασ το κοψανε. και ροταω εγω ποσ ημαστε παρανομοι και εκεινη νομιμοι

damhs

ta tessera kanalia ta pianame prin 4 mhnes kai ξαφνικα μασ το κοψανε το σημα. και οπωσ ανεφερα χτεσ στο διπλανο χοριο τα πιανουν.

damhs

ευχαριστο

stelios

Εν ολίγοις θα συνεχίσουμε να έχουμε καθυστερημένες,βλακώδεις,ηλιθιωδώς ανόητες και….. εκπομπές προγραμμάτων με εξαιρετική εικόνα HDTV!!.Θα πρέπει να καθορισθεί, σε συνενόηση μέσω διαδικτύου, μία(;) πανΕλλήνια ημέρα “τηλεοπτικής σιωπής=TV OFF” ως η γιορτή του πνεύματος! και αντίστασης κατά των ως άνω δυστυχισμένων εκπομπών.

christos

to modelo ths thleorasis pou exo einai LG 37lh3000-za exi MPEG 4

maria

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 20 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ 2-3 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ 40-50ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΕΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ?

maria

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ! ΣΕ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ DVD ΕΓΓΡΑΦΗΣ KAI VIDEO. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑΙΝΙΕΣ? ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ VIDEO ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ DVD ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .

maria

Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! ΗΣΟΥΝ ΣΑΦΗΣ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ! ΝΑ ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

maria

teleia thessaloniki pemti 14 tou minos arxisei i epeigeia psifiaki tileorasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tin kaimeni tin athina to martio tha ksekinisei…..

petrros

geia sas apo ditiki elada kai roto pote tha exoyme ekpompi psifia koy simatos apo ta akarnanika..
kai protino stoys filoys otan agorazoyn thleorasi na epimenoyn na exei kodikopi iti MPEG 4

petrros

eyxaristo file moy einai mesa stis protes perioxe ta AKARNANIKA gia ti ditiki ellada
ala peripoy pio mhna tha ekpempsi psifiako sima mipos xeris akribos
apo ta akarnanika kai kefalonia piani sxedon i misi ellada
eyxaristo poly

ΣΤΑΘΗΣ

Επιτέλους σήμερα 12-01-2010 και γύρω στις 14:00 λάβαμε το πρώτο σήμα της digea εδώ στην περιοχή του Δήμου Δοϊράνης Κιλκίς από τη συχνότητα 25 (από Χορτιάτη) και με ένδειξη ισχύoς 94 % (με χρήση και ενισχυτή 42 db).Από την παραπάνω συχνότητα εκπέμπονται: o ALPHA , το ALTER, o ANT-1 και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV.

Mitsaras

Γεια σας,απο Λαρισα……ΕΡΩΤΗΣΗ……Σε ποσο καιρω θα εχουμαι ψηφιακη ΤV ;

Γεια σας παιδια,μια ερωτηση,οταν λεμε οτι στη Λαρισα θα αρχισει η ψηφιακη θα βλεπουμε και μεις στη Καρδιτσα συγχρονος, η θα περιμενουμε συνδεση σε διαφορετικο χρονο??

Σ’ευχαριστω πολυ,Vlachakis!!

beronika

ante na er8ei na usixasoume…………………..

Παντως οπως και ‘ναχει,καλη η ψηφιακη,αλλα αν οι μεγαλοκαναλαρχες δεν αλλαξουν το καδρο σε 16”9 απλα θα βλεπουμε (χοντρους και κοντους)πιο καθαρα.ΜΟΝΟ το ΣΚΑ’Ι’ αξιζει.

κοστας

χρεiazetai keraia to psifiako sima?

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ……………..ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΧ. 100HZ…………….
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ

giorgos

γιατι δεν εχει καναλια της ερτ

giorgos

για μερικουσ ειναι απαρετιτα τα καναλια της ερτ παραδιγμα ο πατερας μου ειναι αγροτης και ενειμερονετε απο τα καναλια της ερτ2 & ερτ3 για τον καιρο ολης της εβδομαδας ενω τα αλλα καναλια λενε μονο για 2 μερες αμα βαλουμε digea απο που θα ενιμερονετε???????????????

Ta-Nea.info

Φιλε μου αναγκαστικα θα αλλαξει και η ερτ!σε MEPG-4

giorgos

kai kati allo giati prepei na na plirosomou 50euro apokodopihth kai na mhn mporoy me na blepoy opos prein xoreis apokodorihti kapoios mporei na mhn exei na plirosi ayta ta 50euro giati einai ypoxreotiko??????????????????????????????????????????

giorgos

pote omos file mou ta-nea.info?????????????????????

giorgos

poios tha apanthsh?????????????????

Ta-Nea.info

Eisai se perioxei pou exei ksekinisei i metadosi psifiakou simatos? i oxi

giorgos

oxi eimai sterea ellada

NIKOS

ΜΠΕΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ DIGEA ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΒΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ

NIKOS

TO EXEI AΠΛΑ ΣΤΟ SITE ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Giwrikas

simera parakseuh 15/01/2010 exoume sima stin thessaloniki
exw mia TV 32LG5000 eimai sigouros oti exei mpeg-2 apokodikopihth giati apo tote pou ti pira mporw k vlepw ta tria ntavatzidika kanalia tis ert
parola auta mou exei vgali stis epiloges digitalTV ola ta kanalia tis digea alla dn exw eikona
elpizw h TV mou na exei k apo ta duo kai mpeg-2 k mpeg-4 k na kano kapio lathos stis rithmisis alios tha sinexisw na vlapw ta analogika kanalia
siga min dosw 50 euro gia ena marafeti pou tha mou epitrepsi na dw 5 kanalia me ligo kaliteri piotita etsi k alios exoume alla duo xronia mexri na kopsoun ta analogika
se 1069 meres 17 wres kai 40 lepta dld mia mera prin ti sintelia to kosmou to 2012 tha paw ston kir mitso na agorasw ena apokodikopihth mpeg 4 me 50 euro gia na lew ston alo kosmo oti prolava k eida psifiaki tileorasi me xrimata pou dn exoun pia aksia

ΣΤΑΘΗΣ

15-01-2010 . Tο σήμα της digea τελικά είναι πολύ καλό εδώ στο τελευταίο (βόρειο) άκρο του νομού Κιλκίς, στην περιοχή του Δήμου Δοϊράνης που σύμφωνα με το επίσημο ιχνοδιάγραμμα φαντάζει οριακό. Η συχνότητα 25 UHF (ALPHA,ALTER,ANT-1, MAKΕΔΟΝΙΑ TV) έχει ισχύ 95 % ενώ η δεύτερη συχνότητα 29 UHF (MEGA,STAR,ΣΚΑΪ και μία TEST CARD) έχει ισχύ 94 % (Η λήψη γίνεται με ενισχυτή 42 db) . Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκπομπές πάλι από χορτιάτη που λαμβάνονται στην περιοχή είναι: από τα 50 UHF, απ’ όπου λαμβάνονται 4 κανάλια με τις ενδείξεις PGM-1 εως 4 (με ισχύ 82 % ) και οι δύο συχνότητες της ΕΡΤ στα κανάλια 26 και 56 με ισχύ 83% (και οι δύο) με παράλληλη εκπομπή των : PRISMA+, CINE+ , SRORT+ INFO και ΡΙΚ. Να σημειώσω ότι οι λήψη που κάνω είναι με κεραία UHF (17 db απολαβής) (τύπου « χελιδόνας » μακριά, με ενωμένα δίπολα) από χορτιάτη (απέχει περίπου 67 χλμ ) . Τέλος η απορία που είχα λύθηκε γιατί στη συχνότητα 29 που εκπέμπει η digea, ταυτόχρονα γίνεται αναλογική αναμετάδοση του STAR εδώ από το Δήμο σε τοπικό επίπεδο που τελικώς δεν επηρεάζει την λήψη της digea. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ DIGEA ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.