Apps Week Report #13, Χρήσεις-καταχρήσεις και εφαρμογές-επιλογές

Αγόρασες smartphone, ε, και; Αυτό από μόνο του, να το ξέρεις, δεν μας λέει απολύτως τίποτα. Εάν δεν του βάλεις εφαρμογές και δεν ανανεώνεις συχνά-πυκνά αυτές που γεμίζουν την μνήμη του τηλεφώνου σου, κακώς ξόδεψες τα τελευταία σου ευρώ. Στο σημερινό μας σημείωμα παίρνουμε του ηλεκτρονικούς δρόμους και ψάχνουμε ωραίες εφαρμογές που θα μας πάνε στον ψηφιακό παράδεισο της καθημερινής χρηστικότητας.

Κάθε Παρασκευή Apps Week Report στο Techblog.
————————————————————————————————————————————

Nova Launcher
Λειτουργικό: Android Ice Cream Sandwich
Τιμή: Δωρεάν
Link

Έχεις αγοράσει το τελευταίο super smartphone και όλοι σε ζηλεύουν γιατί μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί του, ενώ εσύ δεν το αφήνεις στιγμή από το χέρι σου, μιας και δεν σταματάς ποτέ να επιδεικνύεις τις απαράμιλλες δυνατότητές του. Από την άλλη μεριά, την ίδια χαρά θα νιώθεις και εσύ που έχεις κάνει το πολυπόθητο update σε Ice Cream Sandwich και δεν θα σταματάς λεπτό να δείχνεις πόσο διαφορετικό έχει γίνει το interface στο τηλέφωνό σου μετά την αλλαγή. Όλα καλά και άριστα, μόνο που εάν βάλεις το Nova Launcher θα χαρείς ακόμα περισσότερο, αφού η αρχική σου οθόνη τώρα θα γίνει ομορφότερη, πιο λειτουργική και εσύ θα αποκτήσεις έναν ακόμα λόγο για να μην παίρνεις τα μάτια σου από πάνω της, όχι ότι δυσκολευόσουν να βρεις λόγους για να στρέψεις για ακόμα μια φορά το βλέμμα στην οθόνη των πολλών ιντσών. Με το Nova Launcher θα έχεις 7 εικονίδια σε κάθε οθόνη και τρεις διαφορετικές home screens για να διαλέξεις. Είναι όμορφο, γρήγορο και θα σου δώσει την αίσθηση ότι το ήδη γρήγορο smartphone σου τρέχει ακόμα πιο γρήγορα. Καλό;

, Apps Week Report #13, Χρήσεις-καταχρήσεις και εφαρμογές-επιλογές

————————————————————————————————————————————

Guitar Tuner
Λειτουργικό: Bada 1.0
Τιμή: Δωρεάν
Link

Επειδή είσαι κολλημένος με το Samsung σου, δεν σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ασχολείσαι με το ο,τιδήποτε άλλο. Έχεις και την κιθάρα σου και εκεί είναι που θες να ρίξεις το ενδιαφέρον σου, τώρα που είσαι στην ανεργία, όπως ο μισός πληθυσμός των νέων της πολύπαθης αυτής χώρας. Θες όμως κάθε φορά που θα πας για τζαμάρισμα και πρόβα, να έχεις τη δυνατότητα να κουρδίζεις σωστά το εργαλείο. Επειδή το κινητό και όχι το κουρδιστήρι είναι το αντικείμενο που βρίσκεται διαρκώς στην τσέπη σου, τότε καλό είναι να εγκαταστήσεις το Guitar Tuner για να κάνεις με ευκολία και άνεση όλα τα κουρδίσματα, εναλλακτικά ή μη και να ακούγεσαι πάντα σωστά. Άλλωστε, το έχουν πει και όλοι οι μεγάλοι θεοί της κιθάρας ότι το πιο σημαντικό βήμα στο να βγάλει κανείς καλό ήχο και να κάνει τελικά την ηχητική διαφορά είναι να έχει πάντοτε καλά κουρδισμένη την κιθάρα του. Η εφαρμογή είναι interactive και θα την αγαπήσουν όλοι οι βιρτουόζοι εκεί έξω.

, Apps Week Report #13, Χρήσεις-καταχρήσεις και εφαρμογές-επιλογές

————————————————————————————————————————————

Avis App
Λειτουργικό: BlackBerry, iOS
Τιμή: Δωρεάν
Link

Είναι so business να κυκλοφορείς με νοικιασμένο αμάξι, ή να την ψάχνεις για το ποιο θα είναι το επόμενο όχημα που θα βάλει στο leasing η εταιρεία σου… Δεν θα ήταν τέλεια να έχεις τη δυνατότητα να διαλέγεις αυτοκίνητο και να βλέπεις τις τιμές ενοικίασης, τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό του κάθε αυτοκινήτου και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το διαθέσιμο στόλο; Το Avis App δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες iPhone και Blackberry να επιλέξουν το αυτοκίνητο που επιθυμούν και να κάνουν κράτηση σε οποιονδήποτε από τους 5.000 σταθμούς ενοικίασης Avis σε 160 χώρες ή στους 77 σταθμούς μας σε όλη την Ελλάδα. Τώρα μπορείς να κάνεις κράτηση αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο, να δεις, αλλάξεις ή ακυρώσεις την κράτησή του (αλλάξανε τα πλάνα σου, βρε αδερφέ!), να αναζητήσεις τις προηγούμενες κρατήσεις, να βρεις τον πλησιέστερο σταθμό ενοικίασης Avis και να ενημερωθείς για το ωράριο λειτουργίας, τον αριθμό τηλεφώνου και την διεύθυνση κάθε σταθμού ενοικίασης και άλλα πολλά. Σταματάμε την γραφο-πάρλα και σε αφήνουμε να οδηγήσεις!

, Apps Week Report #13, Χρήσεις-καταχρήσεις και εφαρμογές-επιλογές

————————————————————————————————————————————

Weather Tunes 1.5
Λειτουργικό: iOS 4.3 και ανώτερο
Τιμή: 0.79 ευρώ
Link

Το iPhone μου είναι πανέξυπνο. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Δεν είναι ότι με ξυπνάει απλώς κάθε μέρα, αλλά το κάνει με στιλ και ενημερώνοντάς με για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Άλλωστε, έτσι όπως τα πάει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες εδώ στην Ελλάδα, μάλλον θες ψηφιακή βοήθεια για να μπορέσεις να καταλάβεις πού το πάει η τροπόσφαιρα και κανείς δεν ξέρει τι θα κατεβάσει στο έδαφος! Το δελτίο καιρού στο ξυπνητήρι του iPhone μου, κάνει πρόβλεψη για τις επόμενες τρεις ημέρες, έχει night mode, ενώ συνδέει τις διαθέσεις του καιρού με τη δική μου διάθεση και τη μουσική που παίζει για να με ξυπνήσει. Μπορώ να χειριστώ τη μουσική αναπαραγωγή απλώς και μόνο με τα χέρια μου (φαντάζεστε να μουτζώνω το κινητό, εάν αποφασίσει να με ξυπνήσει με σκυλάδικα, τη στιγμή που τις Δευτέρες δεν ανέχομαι να ξυπνώ με ο,τιδήποτε άλλο πέρα από Blind Guardian;). Ένα από τα στοιχεία που θα γουστάρεις με αυτό το app είναι ότι υποστηρίζει multitasking, άρα θα μπορεί να σε ξυπνάει, όποτε το θες, αφού μπορεί με άνεση να τρέχει στο background.

, Apps Week Report #13, Χρήσεις-καταχρήσεις και εφαρμογές-επιλογές

————————————————————————————————————————————

Airport Control
Λειτουργικό: Symbian Belle
Τιμή: €1.23
Link

Υπάρχει του all time classic τραγουδάκι του Βαγγέλη Γερμανού (όσοι γεννηθήκατε μετά το 1986 αποκλείεται να καταλαβαίνετε τι γράφω τώρα…) που λέει “Θέλω να γίνω Κηπουρός” και άλλα όμορφα. Εμείς το παραφράζουμε με την αφορμή της εφαρμογής αυτής, ή μάλλον αυτού του παιχνιδιού, για να γίνω πιο ακριβής και λέμε “Θέλω να γίνω… Ελεγκτής”! Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας, όχι της Εφορίας, μη βιαστείτε να βαρέσετε την οθόνη σας. Λοιπόν, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον υβρίδιο παιχνιδιού, εξομοιωτή πτήσης και εφαρμογής για να περνά ευχάριστα η ώρα στο κινητό. Το app σε πηγαίνει σε 15 διαφορές πόλεις του κόσμου, σε ταξιδεύει δηλαδή και σε βάζει στο πιλοτήριο, για να απογειωθείς και να προσγειωθείς με ασφάλεια. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις καιρικές συνθήκες, την κατεύθυνση (μην ρίξεις και το γεμάτο με κόσμο αεροσκάφος σε κανένα βουνό και κλαίμε τώρα…), ενώ και ο τύπος του αεροσκάφους έχει τη σημασία του, αφού συμπεριφέρονται διαφορετικά στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Κάτι μου λέει ότι θα το φας το κολληματάκι σου με την εφαρμογή-game.

, Apps Week Report #13, Χρήσεις-καταχρήσεις και εφαρμογές-επιλογές

————————————————————————————————————————————

PhotoSynth
Λειτουργικό: Windows Phone Mango
Τιμή: Δωρεάν
Link

Είναι αλήθεια ότι έχω πάθει ζημιά με το Windows Phone λειτουργικό και το γουστάρω πολύ τελευταία. Το έχω ρίξει και στη φωτογραφία με το Titan, οπότε έρχεται ο Κώστας μια μέρα και μου λέει “για δοκίμασέ το και αυτό!”. Αυτό ήταν, πάει, κόλλημα με το Photosynth. Κρίμα και πάλι κρίμα που δεν το σηκώνει το Lumia 610, αλλά τι να κάνεις, μικρή RAM είναι αυτή. Η εφαρμογή σε κάνει να λιώνεις στο πανόραμα, να βγάζεις όλες τις φωτογραφίες σου πανοραμικές σε σημείο σαδισμού για τα μάτια των φίλων που έκαναν το ολέθριο λάθος να σου απαντήσουν “Για να δω” στην ύπουλη πρότασή σου να τους δείξεις τι μπορεί να κάνει η τελευταία φωτογραφική εφαρμογή που εγκατέστησες στο κινητό σου. Με το Photosynth τραβάς φωτογραφίες 360 μοιρών, οριζοντίως και καθέτως, προσφέροντας επιτέλους σε όλους τη σφαιρική εικόνα. Γιατί αυτό να αποτελεί σχήμα λόγου και να μην γίνεται πραγματικότητα; Μετά, ρίχτο στο social networking και δείξε σε όλους τους φίλους σου τι μπορείς να κάνεις με την κάμερα του κινητού σου. Άψογο!

, Apps Week Report #13, Χρήσεις-καταχρήσεις και εφαρμογές-επιλογές

————————————————————————————————————————————

Το Techblog αγαπάει τους Έλληνες developers mobile εφαρμογών
Με σκοπό την ενθάρυνση και προώθηση της δουλειάς των Ελλήνων developers mobile εφαρμογών, δημιουργήσαμε μια ειδική κατηγορία όπου θα παρουσιάζουμε τα applications τους. Όσοι Έλληνες developers θέλετε να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας μέσα από το Techblog επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και σταδιακά θα παρουσιάσουμε και το δικό σας application.
Αναζητήστε όλες τις εφαρμογές ελλήνων developers που έχουμε παρουσιάσει στο Techblog, εδώ.

————————————————————————————————————————————

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manos.d

Επιτελους να και μια καλη εφαρμογη για windows phone.

Kostas

Στο htc trophy μου δεν δουλεύει το photosynth

Vai

Πολυ ομορφος ο nova launcher που φοραω εδω και καιρο στο δικο μου s2, αλλα δε θα ελεγα οτι εχει και την τρελη διαφορα απο τον apex.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.