Η πλατφόρμα BlackBerry 10 πιάνει τον παλμό των developers

Τόσο οι developers όσο και κορυφαία brands έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν την υποστήριξή τους για τη χρήση της πλατφόρμας BlackBerry 10 στην ανάπτυξη των mobile applications τους. Στο BlackBerry World πριν από λίγες ημέρες, η RIM αποκάλυψε την υποστήριξη από αρκετούς βασικούς συνεργάτες, που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τον ενθουσιασμό τους για το επερχόμενο λανσάρισμα της πλατφόρμας BlackBerry 10.
, Η πλατφόρμα BlackBerry 10 πιάνει τον παλμό των developers

Η RIM συνεργάζεται σε σταθερή βάση με τους παρόχους εφαρμογών, για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες των BlackBerry smartphones θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και εφαρμογές όταν παρουσιαστούν στην αγορά τα smartphones BlackBerry 10.

«Είναι απίστευτο το πόσο ενθουσιασμένοι είναι οι developers για το BlackBerry 10. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούν εκπληκτικό περιεχόμενο και μια φανταστική εμπειρία για το χρήστη. Η υποστήριξη και ο ενθουσιασμός που έχουμε ήδη δει από την πλευρά των developers είναι μεγάλη ανταμοιβή αλλά και ενθάρρυνση ταυτόχρονα», ανέφερε ο Martyn Mallick, Vice President, Global Alliances and Business Development της Research In Motion. «Καθημερινά λαμβάνουμε νέα από συνεργάτες που θέλουν να αρχίσουν να δημιουργούν και να δείχνουν τη δουλειά τους στο BlackBerry 10».

Πριν λίγες ημέρες, η RIM παρουσίασε επίσης σε μορφή beta το toolkit προς developers για την πλατφόρμα BlackBerry 10, το οποίο θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν και να τεστάρουν τις εφαρμογές τους, προετοιμαζόμενοι για το λανσάρισμα του BlackBerry 10, που αναμένεται στο τέλος του 2012. Το toolkit περιλαμβάνει την BlackBerry 10 Native SDK με Cascades, που επιτρέπει στους developers να δημιουργούν native apps με πλούσια γραφικά και υψηλή απόδοση σε C/C++ ή Qt Modeling Language (QML). Το toolkit περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για developers εφαρμογών HTML5 με το BlackBerry 10 WebWorks SDK, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν εφαρμογές παρόμοιες με native, με τη χρήση κοινών τεχνολογιών web programming (HTML5, CSS και JavaScript).

Η κοινότητα των developers, των παρόχων περιεχομένου και των παρόχων εφαρμογών πλαισίου λογισμικού εκφράζουν ήδη την υποστήριξή τους στο BlackBerry 10:

«Η επιρροή του “BlackBerry παραμένει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που θυμίζει την απήχηση του Endomondo», ανέφερε η Mette Lykke, εκ των συνιδρυτών της Endomondo. «Με 8 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και πολλούς αφοσιωμένους χρήστες των BlackBerry, η Endomondo αναγνωρίζει την αξία του να παρέχει στους χρήστες του BlackBerry 10 πρόσβαση στις δυνατότητες του Endomondo Sports Tracker και του κοινωνικού δικτύου fitness».

«Η Gameloft περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την επίσημη παρουσίαση του BlackBerry 10», σχολίασε ο Ludovic Blondel, Vice President of OEM της Gameloft. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να προσφέρουμε τους χρήστες του BlackBerry 10 υψηλής ποιότητας εμπειρίες gaming για κάθε τύπο παίκτη. Ήδη 11 τίτλοι, μεταξύ των οποίων το δημοφιλές παιχνίδι παζλ με βάση τη φυσική Shark Dash και ακόμη περισσότερα παιχνίδια όπως το N.O.V.A. 3: Near Orbit Vanguard Alliance προσαρμόζονται στην πλατφόρμα».

«Με την παρουσίαση του BlackBerry 10, η Research In Motion αυξάνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας της για τους developer εφαρμογών», ανέφερε ο Nick Barnett, CEO της Mippin. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ευκαιρίες που ανοίγονται με το BlackBerry 10 και βέβαιοι ότι θα δημιουργήσει μία εμπειρία περιεχομένου που θα ανοίξει νέους δρόμους στο χώρο του mobile».

«Με το 360 Panorama, η Occipital ‘δοκιμάζει’ τα όρια της φωτογραφίας στις mobile συσκευές. Όταν αξιολογούμε την τεχνική βιωσιμότητα μιας πλατφόρμας, εξετάζουμε τρεις περιοχές: camera, αισθητήρες και δυνατότητες επεξεργασίας και γραφικών. Το BlackBerry 10 ανταποκρίθηκε και συχνά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σε καθέναν από αυτούς τους τομείς», σχολίασε ο Jeffrey Powers, Συνιδρυτής και της Occipital. «Μέσα από το συνδυασμό της δικής μας τεχνολογίας computer vision και της προόδου που επιφέρει η πλατφόρμα BlackBerry 10, το 360 Panorama δημιουργεί μια μαγική για το χρήστη εμπειρία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το 360 Panorama στους χρήστες της νέας και δραματικά καλύτερης πλατφόρμας BlackBerry 10».

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η RIM ετοίμαζε κάτι πραγματικά ξεχωριστό με τη νέα της πλατφόρμα BlackBerry 10», σχολίασε ο Ryan Marquis, Ιδρυτής και COO της PixelMags. «Το ότι προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε στη διαδικασία ανάπτυξης της εφαρμογής από την αρχή ήταν μια δουλειά που λατρέψαμε όλοι στην PixelMags. Θα μπορέσουμε να δώσουμε στους χρήστες του BlackBerry 10 μία εκπληκτική native εφαρμογή, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να διαβάσουν οποιοδήποτε περιοδικό, οποτεδήποτε, με μια χαμηλή μηνιαία αμοιβή».

«Ως μακροχρόνιος developer για την πλατφόρμα BlackBerry, η Poynt είναι ενθουσιασμένη που βλέπει πως η RIM συνεχίζει να καινοτομεί με την πλατφόρμα BlackBerry 10», ανέφερε ο Andrew Osis, CEO της Poynt Corporation. «Το Cascades framework και η υποστήριξη QML θα επιτρέψουν στην ομάδα μας να προχωρήσει με την πλατφόρμα Poynt στις συσκευές BlackBerry 10, συνεχίζοντας να δημιουργεί ακαταμάχητες και ελκυστικές εμπειρίες για το χρήστη».

«Η RIM τα κατάφερε πολύ καλά με την πλατφόρμα BlackBerry 10. Έχουν πραγματικά εκσυγχρονίσει τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών», ανέφερε ο Adam Linford, Head of Labs and Mobile Applications της Truphone. «Η υποστήριξη της πλατφόρμας για open-source components μειώνει το χρόνο μάθησης, δίνοντας μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα εφαρμογή γρήγορα και αποδοτικά και να την έχουμε έτοιμη όταν θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι πρώτες συσκευές BlackBerry 10».

«Το BlackBerry 10 είναι ένα τεράστιο ορόσημο για την εξέλιξη της πλατφόρμας BlackBerry και η πρόσβαση που είχαμε από νωρίς σε αυτήν μας έπεισε να γίνουμε μέρος αυτής της πολλά υποσχόμενης μετάβασης», ανέφερε ο Martin Herdina, CEO της Wikitude. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που μας παρέχει η πλατφόρμα BlackBerry10 να δημιουργήσουμε τις απόλυτα interactive εμπειρίες Augmented Reality για την κοινότητα BlackBerry».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BlackBerry 10 toolkit, επισκεφθείτε το www.devblog.blackberry.com

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.