Πέμπτη
07/08/2008

Wii vs PS3 | Ο νικητής είναι Ιάπωνας

Δεν μπορώ να καταλάβω τι τρέλα έχει πιάσει τον κόσμο με το Wii, το μόνο που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι ότι σκίζει σε πωλήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Reuters για κάθε μία παιχνιδομηχανή Playstation 3 που πουλούσε η Sony τον Ιούλιο στην Ιαπωνία, η ανταγωνίστριά της Nintendo πουλούσε πάνω από 3 Wii.

Εκτιμάται πως η Nintendo πούλησε 171.851 κονσόλες Wii, ενώ η Sony κατόρθωσε να πουλήσει μόλις 54.823 PS3 στο ίδιο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά όμως τις φορητές παιχνιδομηχανές η Sony δείχνει πολύ δυνατή με το PS3 να πουλάει 256.765 κομμάτια, τη στιγμή που το Nintendo DS πούλησε 217.639.

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

 1. Ο/Η cghera λέει:

  Νομίζω οτι είναι εμφανές το πόσο καλά τα καταφέρνει το Wii και πόσο έξυπνη ήταν η κίνηση της Nintendo μετά από αρκετά χρόνια αποτυχίας απέναντι στο Playstation 1 & 2. Πολύ απλά στόχευσαν σε άλλο κοινό. Και αυτό είναι όσοι δεν είχαν ξαναπιάσει ποτέ χειριστήριο στα χέρια τους. Που είναι πολύ περισσότεροι από τους σκληροπυρηνικούς χρήστες παιχνιδομηχανών. Το πείραμα πέτυχε και τώρα όλοι ψάχνουν να βρουν νέους τρόπους για νέους τρόπους χειρισμού και εμπειρίας ενός παιχνιδιού.
  Εγώ δεν είχα πάρει ποτέ κονσόλα, και το Wii ήταν η πρώτη μου και με έχει ενθουσιάσει. Εχω και το Balance board το οποίο είναι ακόμα πιο πρωτότυπο και περιμένω ένα καλό παιχνίδι που να το εκμεταλλεύεται μετά από τα βασικά του Wii fit.

 2. Ο/Η costas λέει:

  Συμφωνώ με όσα λες cghera. Η Nintendo έκανε τη διαφορά με το Wii. Εγώ δεν είχα ποτέ κονσόλα video-games και το Wii είναι αυτο που θα έπαιρνα αν είχα χρόνο να ασχοληθώ. Αλλά φοβάμαι τον εαυτό μου ότι θα κολλήσω και γι αυτό απέχω από παντός είδους games.

  Νομίζω ότι το ballance board θα μας ενθουσιάσει μελλοντικά με τις εφαρμογές του. Η εμπειρία κάνει τη διαφορά. Σήμερα οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές π.χ. Laptop και κινητά, έχουν άφθονη τεχνολογία μέσα τους. Αυτά που θα τα κάνουν να διαφέρουν είναι οι εφαρμογές και το ντιζάιν.

  Σύντομα θα αγοράζουμε π.χ. laptop με γνώμονα τα διαθέσιμα χρώματα και το σχεδιασμό.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.