Potalyzer: Aντιλαμβάνεται αν ο οδηγός έχει κάνει χρήση μαριχουάνας

Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή αλκοτέστ μέσω της αναπνοής είναι κάτι που χρησιμοποιείται πλέον κατά κόρων, όμως το αλκοόλ δεν είναι η μόνη ουσία που μπορεί να επηρεάσει τη διαύγεια ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Stanford δημιούργησαν μια νέα συσκευή ανάλυσης αναπνοής, το λεγόμενο “Potalyzer” που μέσω της αναπνοής μπορεί να αντιληφθεί αν ο οδηγός έχει κάνει χρήση μαριχουάνας. Πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στην νομιμοποίησή της, ωστόσο απαγορεύεται να οδηγείς έχοντας κάνει χρήση.

Το breathalyzer μπορεί να μετρήσει ακριβώς πόση ουσία THC (TetraHydroCannabinol/Τετραϋδροκανναβινόλη) υπάρχει στον οργανισμό. Η THC είναι η ουσία που διοχετεύεται στον οργανισμό όταν καπνίζεις μαριχουάνα και παραμένει εκεί για περίπου έναν μήνα.

Το “potalyzer” δημιουργήθηκε από τον Dr. Shan Wang και την ομάδα του, χρησιμοποιεί μαγνητικούς βιοαισθητήρες για την ανίχνευση μορίων THC που βρίσκονται στο σάλιο. Το δείγμα από το σάλιο θα αναμιχθεί με αντισώματα που δεσμεύονται σε μόρια THC και χρησιμοποιούνται ως δείκτες. Στη συνέχεια η συσκευή καθορίζει πόση Τετραϋδροκανναβινόλη υπάρχει στον οργανισμό.

Ουσιαστικά η Τετραϋδροκανναβινόλη παραμένει στον οργανισμό, αλλά αν τα επίπεδα είναι χαμηλά, δεν επηρεάζεται η κρίση του οδηγού. Τα επιτρεπτά όρια θα πρέπει να οριστούν από τις αρχές.

potalyzer, Potalyzer: Aντιλαμβάνεται αν ο οδηγός έχει κάνει χρήση μαριχουάνας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vai

Στην ελλαδα δε χρειαζεται κατι τετοιο. Ενα 30% κανει χρηση ψυχοφαρμακων και ενα 60% χασισι.

Αλέξανδρος

Χαχαχαχάάά΄ ΑΛΛΑ μήπως είμαστε για κλάματα και όχι για γέλια; Στην χώρα μας ποτέ δεν είχαμε τέτοια θέματα ( για ψυχοφάρμακα φυσικά αναφέρομαι, αντικαταθλιπτικά κ.τ.λ. ) αλλά δυστυχώς ΠΑΝΤΑ είχαμε κοπρόσκυλα πολιτικούς και μας φέραν εδώ που μας φέραν ( φυσικά και εμείς φταίμε αλλά το κεφάλι διατάζει και το σώμα υπακούει ………… ).

Okomota

Μετά από τα τσιγάρα φάτε σκορδαλιά και δεν σας πιάνει τίποτα …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Το πιο ακριβό μέχρι σήμερα – Το μοντέλο με τις κορυφαίες προδιαγραφές και όλα τα αξεσουάρ ξεπερνά τις 3.000 $

Τα ολοκαίνουργια μοντέλα iPad Pro της Apple κοστίζουν πάνω από 3.000 $ όταν είναι πλήρως διαμορφωμένα με όλες τις επιλογές και αξεσουάρ.

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.