Thunderbolt 4: Το νέο πρότυπο με υποστήριξη έως δύο 4K ή μίας 8K οθόνες

Η Intel ανακοίνωσε το Thunderbolt 4, τη νέα γενιά της universal λύσης της εταιρείας για όλες τις συνδέσεις, η οποία μάλιστα είναι συμβατή με όλα τα υπάρχοντα PC και αξεσουάρ που υποστηρίζουν την προηγούμενη τεχνολογία Thunderbolt 3.

Το νέο πρότυπο Thunderbolt 4 έρχεται με τις διπλάσιες ελάχιστες απαιτήσεις του Thunderbolt 3, τόσο σε video όσο και σε υλικό, με την εταιρεία να σημειώνει ότι θα προσφέρει docks για έως και τέσσερις θύρες Thunderbolt και ένα universal καλώδιο μέχρι και 2 μέτρα. Όμως, υποστηρίζει δύο 4K οθόνες ή μία 8K οθόνη, με το προηγούμενο πρότυπο να είχε υποστήριξη μόνο για μία 4Κ οθόνη. Οι επεξεργαστές Tiger Lake θα είναι οι πρώτοι που θα ενσωματώσουν τη νέα τεχνολογία και θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους.

, Thunderbolt 4: Το νέο πρότυπο με υποστήριξη έως δύο 4K ή μίας 8K οθόνες

Οι απαιτήσεις πιστοποίησης Thunderbolt 4 περιλαμβάνουν:

  • Διπλάσιες ελάχιστες απαιτήσεις βίντεο και δεδομένων σε σχέση με το Thunderbolt 3 (Υποστήριξη βίντεο για δύο 4K οθόνες ή μία 8K οθόνη και PCIe στα 32 Gbps για ταχύτητα αποθήκευσης έως και 3.000 MBps)
  • Υποστήριξη για docks με έως και τέσσερις θύρες Thunderbolt 4
  • Φόρτιση από έστω μία θύρα του υπολογιστή
  • Αφύπνιση του υπολογιστή από αναστολή λειτουργίας με το άγγιγμα του πληκτρολογίου ή του mouse όταν είναι συνδεδεμένο κάποιο Thunderbolt dock.
  • Απαιτείται προστασία άμεσης πρόσβασης στη μνήμη (DMA) Intel VT-d-based για προστασία από επιθέσεις DMA.
  • , Thunderbolt 4: Το νέο πρότυπο με υποστήριξη έως δύο 4K ή μίας 8K οθόνες

    Πηγή

    Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    1 Σχόλιο
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GREG

    Αυτά ίσως να ενδιαφέρουν άλλες χώρες ποιο αναπτυγμένες από εμάς, εμείς εδώ στην Ελλάδα με το ζόρι βρίσκουμε USB 3.1 και αν ψάξεις για (πραγματικό) HDMi V2 ποιο πολλές πιθανότητες έχεις να βρεις τα νούμερα του τζόκερ παρά HDMi V2. Για να μην πούμε που η αγορά είναι γεμάτη με LapTop 3ετίας με USB 2 επάνω… Πακιστάν μας έχουν καταντήσει όσον αφορά τα ηλεκτρονικά προϊόντα που μας φέρνουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Internet featured TikTok

    TikTok: Θα βάζει υδατογράφημα στα βίντεο που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη

    Το TikTok ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ξεκίνησε να επισημαίνει αυτόματα περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.

    Smartphones Apple featured iPhone

    iPhone 16 Pro: Φήμες ότι θα έχει 20% φωτεινότερη οθόνη

    Το iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα έχει μια οθόνη που θα είναι 20% πιο φωτεινή από αυτή του προκατόχου του.

    Gear Apple Apple Pencil featured

    Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

    Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

    Smartphones featured Moto G

    Moto G Stylus 5G (2024): Με βελτιωμένη γραφίδα και τιμή 399,99 $

    Το Moto G Stylus 5G (2024) έγινε επίσημο με βελτιωμένη γραφίδα, που έχει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη περιοχή επαφής και βελτιωμένο λογισμικό.