Qualcomm και Apple επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2026

Qualcomm Apple, Qualcomm και Apple επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2026

Η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί μόντεμ Qualcomm 5G για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια, καθώς οι δύο πλευρές προχώρησαν σε νέα συμφωνία.

Αυτή θα καλύπτει τις κυκλοφορίες iPhone το 2024, το 2025 και το 2026, τη στιγμή που η προηγούμενη συμφωνία επρόκειτο να λήξει αργότερα μέσα στη χρονιά. Τα νέα έρχονται μετά από αρκετές αναφορές που εικάζουν ότι η Apple θα μεταβεί στο δικής της κατασκευής μόντεμ 5G έως το 2025.

Φήμες θέλουν το Κουπερτίνο να αντιμετωπίζει ορισμένα νομικά προβλήματα με την κυκλοφορία του τσιπ της σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν στην Qualcomm και λήγουν το 2029 και το 2030. Η Apple ελπίζει να αναπτύξει το δικό της μόντεμ 5G που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο SoC της σειράς Α για ένα τσιπ με σημαντικά πλεονεκτήματα μπαταρίας και απόδοσης.

Η Apple παραμένει ο μεγαλύτερος πελάτης της Qualcomm, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τέταρτο των εσόδων του κατασκευαστή chip.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Αυτά είναι τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Η Sony παρουσίασε τα δύο πρώτα της smartphone για το 2024, τα Xperia 1 VI και Xperia 10 VI και τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα promo βίντεό τους.