Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

οθόνες καθάρισμα, Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Υπάρχει η σωστή μέθοδος για κάθε συσκευή που την προστατεύει και δεν την καταστρέφει.

Αρχικά ας πούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.

Μη χρησιμοποιήσετε ουσίες όπως ισοπροπυλική αλκοόλη ή Windex. Τα καθαριστικά με βάση το αλκοόλ και την αμμωνία μπορούν να βλάψουν την αντιανακλαστική επίστρωση της οθόνης σας. Η επανειλημμένη χρήση αυτών των ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε θόλωση και ανομοιόμορφη επίστρωση.

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό. Είναι πιο προσιτό από ένα ειδικό καθαριστικό και επίσης πιο ευέλικτο αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες επιφάνειες. Επίσης, δεν θα αφήσει πίσω κανένα υπόλειμμα στην οθόνη σας.

Στη συνέχεια, το βάζετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και παίρνετε ένα πανάκι μικροϊνών. Τέλος, αποφύγετε να ψεκάζετε οποιοδήποτε υγρό απευθείας σε μια οθόνη. Θα έχετε πολύ περισσότερο έλεγχο εάν το τοποθετήσετε στο πανί από μικροΐνες και είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγετε να εισχωρήσει στα πιο ευαίσθητα μέρη της οθόνης.

Η πραγματική διαδικασία καθαρισμού μιας οθόνης είναι απλή. Εάν αντιμετωπίζετε μόνο λίγη σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα ή έναν φυσητήρα αέρα για να την απομακρύνετε. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα στεγνό πανί από μικροΐνες.

Για οτιδήποτε περισσότερο από αυτό, βρέξτε το πανί μικροϊνών σας με μια μικρή ποσότητα απεσταγμένου νερού και, στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά την οθόνη. Μόλις περάσετε όλη την επιφάνεια, αναποδογυρίστε το πανί και χρησιμοποιήστε τη στεγνή πλευρά για να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολικό νερό. Σε αυτό το στάδιο, αποφύγετε να γυαλίζετε την οθόνη ή να χρησιμοποιείτε υπερβολική πίεση.

Προφανώς, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τον καθαρισμό μιας μεγαλύτερης οθόνης, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές που αναφέρονται για όλους τους τύπους οθονών, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων, των οθονών υπολογιστή και των οθονών smartphone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Exynos featured Samsung

Η Samsung ετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου της τσιπ Exynos 3nm

Samsung και Synopsys ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου ότι τα χυτήρια της Samsung ετοιμάζονται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου τσιπ Exynos 3nm.

Business featured Jack Dorsey

Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.