Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

αγορά smartphone, Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 11% το 1ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys. Η καταναλωτική ζήτηση φέρεται να έχει αυξηθεί δυναμικά χάρη στο ευνοϊκότερο οικονομικό κλίμα.

Η Samsung ανέκτησε την πρώτη θέση με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 20% που υποστηρίζεται από την ισχυρή ζήτηση για τη σειρά Galaxy S24 και το Galaxy AI που κυκλοφόρησε. Η Apple ήρθε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 16% της αγοράς με κάποια πτώση στη ζήτηση για το iPhone της μετά από ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο όπου η εταιρεία ήταν στην κορυφή των charts. Η Xiaomi συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με μερίδιο αγοράς 14% χάρη στη σταθερή ζήτηση για τη σειρά Redmi της στην αρχική κατηγορία.

Η έκπληξη έγινε από την Transsion Holdings, η οποία κατέχει τις μάρκες Tecno, Infinix και itel και έκανε το μεγαλύτερο άλμα. Τώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με εκτιμώμενο το 10% των παγκόσμιων αποστολών smartphone. Η Oppo ήρθε στην πέμπτη θέση με 8% της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Canalys αναμένει από τους πωλητές να εξερευνήσουν τις επιλογές τους σε αναδυόμενες περιοχές, όπως η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία, με αυξανόμενη ζήτηση για smartphone και συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.