Apple: Προσλήψεις ειδικών στην ασύρματη φόρτιση

Η Apple φαίνεται πως ετοιμάζεται να φέρει την ασύρματη φόρτιση στις μελλοντικές συσκευές της, κάτι που υπήρχε ως φήμη εδώ και καιρό, αλλά πλέον υπάρχουν ενδείξεις. Αυτές είναι οι προσλήψεις ειδικών στην τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Σύμφωνα με το The Verge, η Apple πρόσφατα προσέλαβε δυο ειδικούς από την uBeam, μια startup εταιρεία που εργάζεται επάνω στην contactless ασύρματη φόρτιση. Επιπλέον, μέσα από το Linkedin φαίνεται ότι η Apple έχει προσλάβει τα τελευταία 2 χρόνια αρκετούς ανθρώπους, που ασχολούνται με την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε γράψει σχετικό άρθρο με βάση τις πληροφορίες του Bloomberg που έλεγαν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία που θα επέτρεπε στα μελλοντικά iPhone να φορτίζουν ασύρματα και θα τη βλέπαμε να εφαρμόζεται από το 2017. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των πληροφοριών του Bloomberg ήταν ότι η Apple έψαχνε έναν τρόπο ασύρματης φόρτισης χωρίς την ανάγκη wireless charging mat ή stand.

Δεδομένων των παραπάνω πληροφοριών, οι προσλήψεις της Apple από την uBeame έχουν μεγάλη σημασία. Η uBeam πειραματίζεται με μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερηχητικά κύματα για την φόρτιση συσκευών που βρίσκονται κοντά. Προς το παρόν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στα σκαριά η Apple, αλλά φαίνεται να την ενδιαφέρει η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Αυτή τη στιγμή η μόνη συσκευή της Apple που φορτίζει ασύρματα είναι το Apple Watch, πρέπει να το ακουμπάς επάνω στο dock.

apple wireless charging, Apple: Προσλήψεις ειδικών στην ασύρματη φόρτιση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.