«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Η τεχνολογία του πουλήθηκε για πάνω από 1.5 δισ.

, «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Η τεχνολογία του πουλήθηκε για πάνω από 1.5 δισ.

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από όταν είδαμε τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και μείναμε άφωνοι με τα προχωρημένα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία.

Η Weta Digital, η εταιρεία που ίδρυσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Peter Jackson, εντυπωσίασε με τη δουλειά της, αφήνοντας το -μεγάλο- λιθαράκι της στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Όπως έγινε γνωστό, το τμήμα VFX της Weta πουλήθηκε στην εταιρεία ανάπτυξης 3D software και video-games, Unity, έναντι 1.625 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο τα επόμενα χρόνια το software να γίνει διαθέσιμο σε δημιουργούς σε ολόκληρο τον κόσμο ως πρόγραμμα επί πληρωμή.

Πιο συγκεκριμένα, η Unity παίρνει υπό τον έλεγχο της το ολόκληρο το πακέτο VFX και το τμήμα που αποτελείται από 275 εργαζομένους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Weta Digital έχει κερδίσει έξι Όσκαρ ειδικών εφέ για την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά και για τα King Kong (2005), Avatar (2009) και Jungle Book (2016). Μερικές άλλες αξιοσημείωτε δουλειές της είναι τα Black Widow, Game of Thrones, Planet of the Apes, The Suicide Squad, Wonder Woman και The Umbrella Academy.

«Τα ψηφιακά εργαλεία της Weta Digital δημιούργησαν αμέτρητες δυνατότητες για τη δημιουργία κόσμων και πλασμάτων που ζούσαν μόνο στη φαντασία μας. Μαζί, η Unity και η Weta Digital μπορούν να δημιουργήσουν έναν δρόμο για κάθε καλλιτέχνη που θα έχει στη διάθεση του αυτά τα δημιουργικά και δυνατά εργαλεία. Το να προσφέρεις δημιουργική πρόσβαση στην τεχνολογία της Weta σε νέους καλλιτέχνες θα αλλάξει το παιχνίδι και η Unity είναι η εταιρεία που θα φέρει στη ζωή αυτό το όραμα» δήλωσε ο Peter Jackson.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.