Business

To Λουξεμβούργο επενδύει σε χρηματοοικονομική τεχνολογία

Η τεχνολογία fintech αναπτύσσεται στο Λουξεμβούργο καθώς άνοιξε το The Luxembourg House of Financial Technology (LHoFT) με ήδη πενήντα αιτήσεις start-ups εταιριών. Έμφαση δίνεται σε εταιρίες με θέμα το blockchain, ψηφιακές λύσεις πληρωμών, τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα και βραβεία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του LhoFT, Nasir Zubairi «σκοπός είναι να βοηθήσουν τις fintech εταιρίες να εγκαταστηθούν στο Λουξεμβούργο και ταυτόχρονα με όλα τα διεθνή οφέλη του Λουξεμβούργου να γίνει η χώρα πρώτη στην επιλογή fintech εταιριών οι οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ευρωπαική Ένωση».

O Pierre Gramegna o οποίος είναι υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου μίλησε άλλωστε για ψηφιακή μετάβαση και ότι το LhoFT «θα ενισχύσει την ελκυστικότητα του Λουξεμβούγου για start-ups εταιρίες, ενώ θα δώσει μία δυναμική και διαφοροποίηση στην οικονομία της χώρας».

Πηγή

Σχόλια

  • Η χώρα με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στον κόσμο χωρίς να παράγει τίποτα. Ο φορολογικός παράδεισος των απατεώνων. Η είδηση θα ήταν αν επένδυε σε γεωργική τεχνολογία.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.