Business

H NASA θα φέρει την Αθέατη Πλευρά της Σελήνης στο φως

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η NASA ετοιμάζεται για μία αποστολή στην Αθέατη πλευρά της Σελήνης. Η αποστολή αυτή απαιτεί τρεις διαδοχικές μεταφορές επιστημονικού φορτίου στον δορυφόρο της Γης.

Η αποστολή της NASA στην Αθέατη Πλευρά της Σελήνης ανήκει στο πρόγραμμα Artemis, το οποίο έχει ως απώτερο στόχο του την δημιουργία μίας σεληνιακής βάσης, όπου θα εκτελούνται πειράματα και άλλες αποστολές από την επιφάνεια του φεγγαριού, ως μέσο δοκιμών και προετοιμασίας για την εξερεύνηση άλλων πλανητών.

Δύο από τις αποστολές που θα φτάσουν στη Σελήνη θα προσεληνωθούν στον κρατήρα Σρέντινγκερ, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη διάμετρο και βρίσκεται κοντά στον Νότιο Πόλο της Σελήνης. Δύο σεισμογράφοι θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο της αποστολής της NASA προκειμένου να αντληθούν συμπεράσματα για τη γεωλογική δυναμική του δορυφόρου μας.

Στο πλαίσιο των άλλων αποστολών θα μελετηθεί η ροή θερμότητας στον κρατήρα, καθώς και η ηλεκτρική του αγωγιμότητα. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο κρατήρας Σρέντινγκερ είναι ένα σημείο που θέλει η NASA να μελετήσει περαιτέρω στο πλαίσιο της τοποθέτησης μίας Σεληνιακής Βάσης.

Επεξεργάστηκε την 15 Ιουνίου 2021 7:09

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.