Η Micron βρήκε τρόπο και αποστέλει components στην Huawei

Huawei, Η Micron βρήκε τρόπο και αποστέλει components στην Huawei

Πέρασε ένα μήνας από τον αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική με απόφαση Τραμπ και ακόμα η ιστορία δεν έχει ξεκαθαρίσει. Ο Τραμπ ανάγκασε τις εταιρείες της Αμερικής να διακόψουν τις σχέσεις τους με τον Κινεζικό κολοσσό με την Google να είναι η πρώτη που θα πρέπει να βρει μία λύση ώστε να μπορεί η Huawei να χρησιμοποιεί τα Android Services παρόλο που η ίδια ετοιμάζει το δικό της HongMengOS.

Μετά τον αποκλεισμό η Huawei διέκοψε τις πωλήσεις αρκετών mid-range smartphone ώστε να αποθηκεύσει chip και components για τον επόμενο χρόνο και παρόλο που έχει την δική της θυγατρική εταιρεία δημιουργίας chip, την HiSilicon, αναγκάστηκε να ξοδέψει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια για κομμάτια από εταιρείες της Αμερικής όπως η Qualcomm, η Intel και η Micron.

Όταν ο Τραμπ απέκλεισε την Huawei, Qualcomm, Intel, ARM, Micron και άλλες υποχρεώθηκαν να διακόψουν τις σχέσεις τους, η Micron όμως ξεκίνησε πάλι να πουλάει NAND flash memory components στην Huawei.

Huawei, Η Micron βρήκε τρόπο και αποστέλει components στην Huawei

Σύμφωνα με την Micron, η ίδια μελέτησε αρκετά τον αποκλεισμό της Huawei και ανακάλυψε μερικά προϊόντα τα οποία μπορούν να πουληθούν στην Κινεζική εταιρεία. Σύμφωνα με τον CEO, Sanjay Mehrotra οι αποστολές ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες και μετά από αυτό το γεγονός, οι μετοχές της Micron αυξήθηκαν κατά 11% σε μερικές ώρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Αμερικής πήρε αυτήν την απόφαση για λόγους ασφαλείας. Όπως δήλωσε ο Τραμπ τον προηγούμενο μήνα θα μπορούσε να συνεργαστεί ξανά με την Huawei και τότε τα πράγματα θα επανέλθουν στα φυσιολογικά όσον αφορά τον Κινεζικό κολοσσό.

Η Micron ίσως να μην είναι ο μοναδικός supplier που θα μπορεί να προμηθεύσει στην Huawei προϊόντα. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι και άλλες Αμερικανικές εταιρείες διαθέτουν θυγατρικές στο εξωτερικό τις οποίες θα επιτρέψουν να προμηθεύουν στην Huawei.

Αν η διαμάχη της Αμερικής με την Huawei συνεχιστεί, τότε η πρώτη θα χρειαστεί περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την αντικατάσταση του εξοπλισμού δικτύωσης που έχει εγκατασταθεί από μερικές εταιρείες τηλεφωνίας της Αμερικής. Επιπλέον η Huawei αναμένει μία πτώση στις πωλήσεις της τάξεως του 40-60%.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.