Η Microsoft κλείνει όλα της τα φυσικά καταστήματα

, Η Microsoft κλείνει όλα της τα φυσικά καταστήματα

Μετά την είδηση-βόμβα για το οριστικό τέλος του Mixer, άρα την αποχώρηση της από το game streaming, η Microsoft προχώρησε σε μία ακόμα μεγάλη ανακοίνωση που κανείς δεν περίμενε, χωρίς να υπάρχει κάποια σαφή εξήγηση για τους λόγους.

Η εταιρεία γνωστοποίησε μέσω blogpost στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι θα κλείσει όλα τα φυσικά καταστήματα της Microsoft Store παγκοσμίως. Τα μοναδικά καταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά θα είναι σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σίδνεϋ και Redmond, όμως θα μετατραπούν σε Κέντρα Εμπειρίας Microsoft. Δηλαδή, αν και τα καταστήματα θα έχουν προϊόντα της Microsoft που ο κόσμος θα μπορεί να δοκιμάσει, δε θα λειτουργούν σαν καταστήματα λιανικής πώλησης.

Από πλευράς της, η εταιρεία διαβεβαιώνει πως κανένας υπάλληλος δε θα απολυθεί. Όλοι οι ήδη υφιστάμενοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες από τις εταιρικές εγκαταστάσεις της Microsoft, όπου και θα συνεχίσουν να παρέχουν απομακρυσμένες πωλήσεις, εκπαίδευση μικρών καταστημάτων λιανικής και υποστήριξη πελατών.

, Η Microsoft κλείνει όλα της τα φυσικά καταστήματα

Η Microsoft επίσης επισημαίνει την επιτυχία του ψηφιακού της καταστήματος, στο Microsoft.com, το οποίο επισκέπτονται κάθε μήνα περίπου 1.2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 190 αγορές παγκοσμίως. Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας από το 2009, όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα, η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού ποτέ δε μπόρεσε να φτάσει την επισκεψιμότητα των αντίστοιχων Apple Stores, σε κανένα από τα 116 καταστήματα της.

Βέβαια, κάποιοι είχαν προβλέψει αυτή την κίνηση, καθώς παρά την ύφεση της πανδημίας του COVID-19 στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, η Microsoft δεν άνοιξε κανένα της φυσικό κατάστημα ξανά σε καμία από τις 4 χώρες που υπάρχουν, ενώ πλέον και επίσημα το προσωρινό κλείσιμο έγινε μόνιμο. Η εταιρεία υπόσχεται να συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες λιανικής μέσω του ψηφιακού Microsoft Store, από όπου θα έχουν πρόσβαση σε Windows υπηρεσίες και συσκευές, καθώς και σε ότι αφορά τις κονσόλες και τα παιχνίδια του Xbox.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Παλι καλα που θα κρατησουν τους υπαλληλους..

MakisReloaded

Δλδ τα καταστηματα που θα κλεισουν και αυτα που θα παραμεινουν ανοιχτα αλλα θα μετατραπουν σε Κεντρα Εμπειριας, δεν θα προσφερουν εσοδα στην εταιρεια αλλα μιλαμε οτι θα μπαινει “μεσα” και παρ΄ολα αυτα θα κρατησει τους εργαζομενους της;;; Ενταξει δεν ειναι και κανα ιδρυμα η Microsoft ωστε να συντηρει τους εργαζομενους της χωρις εσοδα απο τα σημεια που θα κλεισουν η θα μετραπουν σε κτ αλλο, οποτε καποιο λακκο κρυβει η υποθεση, αν οχι τωρα ισως αργοτερα να τους διωξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.