Η Microsoft θέλει να αγοράσει το TikTok και στο Ηνωμένο Βασίλειο

, Η Microsoft θέλει να αγοράσει το TikTok και στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά την απόφαση περί αποκλεισμού του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, μάθαμε πως η Microsoft ήταν μία από τις αμερικανικές εταιρείες που έδειξε ενδιαφέρον για την αγορά της εφαρμογής. Η συμφωνία την οποία συζητούν οι δύο εταιρείες περιλάμβανε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Όμως, μία νέα αναφορά της ιστοσελίδας Bloomberg μας δείχνει πως τα σχέδια της Microsoft δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Η εταιρεία φαίνεται να θέλει να αγοράζει την υπηρεσία TikTok και στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που έρχεται σαν έκπληξη, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο ποτέ δεν εξέφρασε κάποιο προβληματισμό με την εν λόγω εφαρμογή.

Από την άλλη, αυτό σημαίνει πως οι αναφορές περί πλήρους εξαγοράς της υπηρεσίας δεν ισχύουν. Μία τέτοια κίνηση θα κόστιζε στη Microsoft περίπου 50 δισεκατομμύρια, αν και η στάση των αναλυτών σε αυτή την κίνηση ήταν αρκετά θετική. Όπως και να έχει, η Microsoft θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις της έως τις 12 Νοεμβρίου.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.