Η Intel χάνει την πρωτιά στους ημιαγωγούς από τη Samsung

Την πρωτιά στον τομέα των ημιαγωγών έχασε η Intel από τη Samsung Electronics σύμφωνα με έκθεση της IHS Markit. Η Intel βρισκόταν στη θέση αυτή επί 25 έτη, δηλαδή από το 1992. Ειδικότερα, σύμφωνα με την IHS Markit, το 2017 η Samsung ξεπέρασε την Intel σαν νούμερο 1 προμηθεύτρια ημιαγωγών με βάση τα έσοδα.

H Samsung είδε τις πωλήσεις ημιαγωγών να παρουσιάζουν αύξηση 53,6%. Η έκθεση της IHS Markit βασίζεται στα προκαταρκτικά στοιχεία του Ιανουαρίου της Gartner. Όμως και οι δύο εταιρείες (Gartner και IHS Markit) επισημαίνουν ότι η πρωτιά της Samsung δεν είναι τόσο σταθερή όπως όταν η Intel πήρε την πρωτιά, την οποία και διατήρησε τόσα χρόνια. Τα κέρδη της για το 2017 βασίστηκαν σε έντονες αυξήσεις τιμών σε τσιπ, με τα 2/3 των αυξημένων εσόδων να προέρχονται από μνήμες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Intel προέρχεται από μικροεπεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές και σε σέρβερ.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η πρωτιά της Samsung δεν θα συνεχιστεί καθώς η εν λόγω αγορά είναι ασταθής. Η Gartner εκτιμά ότι η οι τιμές των μνημών θα μειωθούν. Αρχικά το 2018 θα υπάρξει μείωση των NAND flash και το 2019 των DRAM, καθώς η Κίνα θα αυξήσει την παραγωγή. Έτσι η Samsung θα χάσει έσοδα και η Intel θα μπορούσε να της πάρει πάλι πίσω την πρωτιά όταν συμβεί αυτό.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 29 Μαρτίου 2018 14:55

Σχόλια

  • Οπως ακριβως το θετει και το αρθρο ... η συγκριση ειναι λιγο ατοπη. Εγω κραταω οτι θα μειωθουν οι NAND flash και του χρονου μειωσεις στις RAM ( κοντευουμε να πληρωσουμε 100 ευρω τα 8gb ημαρτον )

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.