Microsoft: Αναθέτει σε άλλη εταιρεία την εξυπηρέτηση κατόχων Lumia κινητών

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Micrsoft όσον αφορά στο mobile, όμως οι ενδείξεις είναι ότι θέλει να “ξεφορτωθεί” τα Lumia smartphones. Οι φήμες τη θέλουν από Δεκέμβριο να σταματά την πώληση των Lumia.

Εκτός από τις παραπάνω φήμες, το ότι θέλει να βγάλει από πάνω της τα Lumia φαίνεται και από το γεγονός ότι από τον μήνα που διανύουμε αναθέτει σε τρίτη εταιρεία την παγκόσμια διαχείριση εξυπηρέτησης πελατών για τα Lumia smartphones.

Τη διαχείριση αναλαμβάνει η ευρωπαϊκή B2X, η οποία θα είναι υπεύθυνη για ότι σχετίζεται με την εξυπηρέτηση πελατών για τα κινητά – εγγυήσεις, επισκευές και logistics. Η B2X χειρίζεται τις επισκευές smartphones για πάνω από 10 μεγάλες εταιρείες, οπότε η απόφαση της Microsoft να απευθυνθεί εκεί, δεν είναι τυχαία.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρέχουμε μια από τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες και υποστήριξη πελατών σε άτομα που χρησιμοποιούν Lumia και Microsoft feature phones. Με πάνω από 400 συνεργάτες service και 2000 σημεία εξυπηρέτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, το οικοσύστημα εξυπηρέτησης πελατών και η SMARTCARE Technology, είναι η ιδανική πλατφόρμα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών αυτών”, δήλωσε ο Dieter Weisshaar, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της B2X.

Οι Microsoft και B2X ανακοίνωσαν ότι οι κάτοχοι Lumia συσκευών θα μπορούν να κατεβάσουν μια εφαρμογή από το Windows Store (από μέσα Οκτωβρίου), η οποία θα τους βοηθήσει να επωφεληθούν από το mobile support. Η εφαρμογή ονομάζεται SMARTAPP, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν διάγνωση στο κινητό τους και να έχουν real-time επικοινωνία με κάποιο άτομο που θα τους βοηθήσει.

Να σημειωθεί ότι για Lumia smartphones που αγοράστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, η B2X ανακοίνωσε το SMARTPROTECT premium service, που προσφέρει επέκταση της εγγύησης του κατασκευαστή μαζί με ασφάλεια κινητού. Μιας και μιλάμε για premium υπηρεσία, προφανώς θα πρέπει να πληρώσεις.

Με την σημερινή της ανακοίνωση, η Microsft αποστασιοποιείται από τη σειρά Lumia και θα μπορεί πιο εύκολα να επικεντρωθεί σε άλλα project. Η ίδια συνεχίζει την ανάπτυξη του Windows 10 Mobile και την αναβάθμιση των Lumia (δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε) και οι φήμες τη θέλουν να ετοιμάζεται για το πολυσυζητημένο λανσάρισμα των Surface Phones μέσα στο 2017.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Μετά τα Lumia βάζει τέλος σε fitness wearables;

microsoft lumia service, Microsoft: Αναθέτει σε άλλη εταιρεία την εξυπηρέτηση κατόχων Lumia κινητών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Nice

Manolis

το καταλάβαμε ότι τα παρατάνε…

Akis

Παιδιά ερωτευμενος με την ΝΟΚΙΑ πολλά χρόνια και έτσι έσκασα πρόπερσι 600€ για το Lumia 930 όμορφο κινητό τρομερή κάμερα δε κολαγε ευχαριστημένος τρομερά με τους χάρτες here map αλλά μέρα πολλά ψέμματα πολύ αναμονή για κάτι καλύτερο και απλά τα κατέστρεψε όλα η Microsoft κόλλαγε οι χαρτες άχρηστοι και άλλα πολλά προβληματα μην ασχοληθεί κάνεις ξανά με Lumia πήρα d7 edge και επιτέλους έχω smartphone

Christos

@Akis απλώς μην το βάζεις κοντά στο αυτί και γενικά κοντά στο πρόσωπο γιατί μπορεί να κάνει μπουμ!!!

Akis

@Christos Μάλλον δε ξέρεις ότι έχουνε διαφορετική μπαταρία…κι ότι σε γενικές γραμμές δεν έχει ακουστεί κάτι,άκυρο το μπουμ!

ΝΙΚΟΣ

@Akis Κολλητός μου έχει το 930.Με τα συνεχόμενα updates στα 10άρια & στις εφαρμογές κανένα παράπονο (Ούτε καν για το δεινοσαυρικό facebook,messenger). Μόνο για την μπαταρία γκρινιάζει με το δίκιο του. Τηλέφωνο καλοκαιριού 2014 με υποστήριξη έως 2017 και κόστος κτήσης 300 ευρώ. Πρίν είχε s4 mini. Με τα ίδια λεφτά το είχε πάρει. Τα 10αρια σε cpu σειράς 8 (800,808,810) σκοτώνουν και οι τιμές πολύ καλές. Για όσους δεν θέλουν πολλές εφαρμογές

Christos

@Akis OK. Σόρυ τότε είσαι ασφαλής!

M.G

300€ είχα δώσει και γω τότε τις γιορτές του 2014 για το 930, αλλά αν εξαιρέσεις ότι σαν συσκευή ήταν πολύ καλή με εξαιρετική ποιότητα κλήσης, δεν θα συμφωνήσω για την κάμερα η οποία την νύχτα αδυνατούσε να εστιάσει και πάλι με μετριότατο αποτέλεσμα. Εντάξει το περιβάλλον των Windows έστω και με beta 10άρια τότε ήθελε ΤΗΝ υπομονή. Notifications όπου την πάρει, έχανες κλήσεις από viber, whatsapp, skype για πλάκα. Επωλήθη στο εξάμηνο, αδούλευτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.