Ο Tim Cook επιβεβαιώνει ότι η Apple θα αγοράσει chips της TSMC που κατασκευάζονται στην Αριζόνα

tim cook apple, Ο Tim Cook επιβεβαιώνει ότι η Apple θα αγοράσει chips της TSMC που κατασκευάζονται στην Αριζόνα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook επιβεβαίωσε ότι η Apple σχεδιάζει να αγοράσει τσιπ από τα εργοστάσια της TSMC με έδρα τις ΗΠΑ που κατασκευάζονται στην Αριζόνα, σύμφωνα με το CNBC.

O Cook βρέθηκε στην Αριζόνα κατά την ανακοίνωση της επένδυσης της TSMC στην πολιτεία, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.

«Και τώρα, χάρη στη σκληρή δουλειά τόσων πολλών ανθρώπων, αυτά τα chip μπορούν να φέρουν περήφανα σφραγίδα Made in America», είπε ο Cook. «Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική στιγμή».

“Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Σήμερα συνδυάζουμε την τεχνογνωσία της TSMC με την απαράμιλλη εφευρετικότητα των Αμερικανών εργαζομένων. Επενδύουμε σε ένα ισχυρότερο, φωτεινότερο μέλλον, φυτεύουμε τον σπόρο μας στην έρημο της Αριζόνα. Και στην Apple, είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξή της.”

Η TSMC κατασκευάζει όλα τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε iPhone, iPad, Mac και άλλες συσκευές της Apple. Τώρα, τα τσιπ κατασκευάζονται κυρίως στην Ταϊβάν, αλλά η TSMC κατασκευάζει δύο εργοστάσια στην Αριζόνα, στηρίζοντας την Apple στην προσπάθειά της να μεταφέρει περισσότερη παραγωγή στις ΗΠΑ. Η TSMC σχεδιάζει να δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια, με το πρώτο εργοστάσιο να ανοίγει το 2024 και το δεύτερο το 2026.

Ένα από τα εργοστάσια της TSMC στην Αριζόνα θα παράγει τσιπ 4 νανομέτρων όταν ανοίξει το 2024. Η TSMC θα παράγει 20.000 το μήνα και η Apple θα χρησιμοποιεί περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής. Αργότερα θα χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο για να κατασκευάσει ακόμη πιο προηγμένα τσιπ 3 νανομέτρων για το Κουπερτίνο.

Τα εργοστάσια θα βγάζουν 600.000 τσιπ κάθε χρόνο, αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση των ΗΠΑ σύμφωνα με το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο. Αυτό θα είναι ένα μικρό ποσοστό από τα συνολικά τσιπ που βγάζει η TSMC στην Ταϊβάν όπου η παραγωγή το 2020 έφτασε τα 12 εκατομμύρια.

Στο χορό μπαίνει και η Intel

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ έχει ήδη πει ότι θα ξεπεράσει την TSMC και τη Samsung σε ηγετική θέση στη διαδικασία μέχρι το 2025 και σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα εργοστάσια στην Αριζόνα και το Οχάιο σε μια προσπάθεια να συνεργαστεί με την Apple. Τόσο τα εργοστάσια της TSMC όσο και της Intel θα επιδοτηθούν εν μέρει από τις Η.Π.Α. κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.