Δεν “παγώνει” η αγωγή της Epic Games εναντίον της Apple στην Αυστραλία

, Δεν “παγώνει” η αγωγή της Epic Games εναντίον της Apple στην Αυστραλία

Πριν από λίγο καιρό, η Epic Games υπέβαλε μήνυση κατά της Apple και των αντιανταγωνιστικών πολιτικών του App Store της εταιρείας στην Αυστραλία, ωστόσο η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο υποστήριξε ότι η διαφωνία θα έπρεπε πρώτα να κατατεθεί στην Καλιφόρνια.

Το δικαστήριο αρχικά είχε αποφασίσει για προσωρινή αναστολή της υπόθεσης αλλά τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο στην Καμπέρα απέρριψε την προσφορά της Apple να θέσει την υπόθεση σε αναμονή.

Η νομική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών προέκυψε πέρυσι όταν το Fortnite εκκινήθηκε από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google για την εισαγωγή ενός νέου συστήματος πληρωμών που παρέκαμψε τα συστήματα πληρωμών των τεχνολογικών κολοσσών και τις προμήθειες αγορών εντός εφαρμογής.

Λίγο αργότερα, η Epic Games υπέβαλε αντιμονοπωλιακές αγωγές κατά της Apple και της Google σε πολλές δικαιοδοσίες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας. Σε όλες αυτές τις αγωγές, κατηγόρησε τις εταιρείες ότι ασκούν αντιανταγωνιστικές και μονοπωλιακές πρακτικές λόγω των δομών προμήθειας 30%.

Το δικαστήριο φαίνεται να θεωρεί ότι το επιχείρημα της Epic Game είναι θεμιτό και μάλιστα επιδικάστηκε σε βάρος της Apple. Αρχικά, η δίκη είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2022 αλλά πλέον αναμένεται να προγραμματιστεί νωρίτερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.