Samsung, παραδέχεται χαμηλή ζήτηση στα κινητά της και πτώση κερδών

Τα έξοδα λειτουργίας της Samsung πάντα ήταν υψηλά αλλά το τελευταίο τρίμηνο ήταν περισσότερα από αυτά που είχε υπολογίσει. Η εταιρεία παραδέχεται ότι χρειάστηκε να ξοδέψει έξτρα χρήματα για να προωθήσει low-end συσκευές που είχαν παραμείνει απούλητες στις αποθήκες λόγω χαμηλής ζήτησης.

Αυτό μαζί με κάποια έξτρα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την διαφήμιση οδήγησαν στην μείωση του κέρδους της εταιρείας. Τώρα αναμένει να έχει 24% λιγότερα κέρδη σε σχέση με το ίδιο περσινό διάστημα και οι πωλήσεις έχουν πέσει περίπου 8-11%.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι ο υψηλός ανταγωνισμός στην Ευρώπη για μικρο-μεσαίες συσκευές αλλά και ζήτηση για 4G συσκευές στην Κίνα είναι κάποιοι από τους λόγους για την πτώση αυτή.

Από την άλλη ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής κατάστασης οφείλεται στις διακυμάνσεις του Won (νόμισμα της Κορέας) το οποίο ανεβαίνει συνεχώς σε σχέση με το δολάριο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι καλό για τις εξαγωγές. Η Samsung αναμένει ανάκαμψη με την κυκλοφορία του Samsung Galaxy Note 4 και άλλων συσκευών, καθώς και την μείωση των εξόδων λειτουργίας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Ιουλίου 2014 23:44

Σχόλια

  • Σε λίγο σε όλες τις εταιρίες θα υπάρχει αυτό το θέμα .Δεν υπάρχουν πια προϊόντα που θα κάνουν πάταγο όπως το πρώτο iPhone.τα ίδια και τα ίδια.βελτιώσεις μόνο γίνονται με δυνατότερα χαρακτηριστικά

  • Συμφωνω απολυτος με τον sot11...
    Ρε παιδια ξερει κανενας ποτε θα γινει unboxing του lg g3...?

  • Μάλιστα και πολύ καιρό ήταν καλό εγω λιγότερο περίμενα κάτοχος galaxy grand...

  • Κύριοι μέτοχοι τώρα που θα πέσει η τιμή της μετοχής αγοράστε παρακαλώ .έχουμε ξεφύγει αχαχουχα.

  • Όσο και και ανθεκτικό να το βγάλουν θα βγει μετα το nexus 6 και θα το κανει σκόνη

  • Θανάση τα nexus τα αγοράζουν πολύ λίγοι, απλά όλοι αυτοί μαζεύονται στα τεχνολογικά σάιτ και σχολιάζουν. Τα galaxy κάνουν 3-4 φορές παραπάνω πωλήσεις και όχι μόνο τα galaxy.

  • Πάντως πριν απο λίγο ήμουνα σε ενα ίντερνετ καφέ και ο ιδιοκτήτης είχε το s5 και εγώ έχω το nexus 5 με custom rom cyanogenMod 11 σας πληροροφορω τα βαλαμε δίπλα δίπλα και το εκανα σκόνη σε όλες τις εφαρμογές τζαμπα τα λεφτά που έδωσε

  • @Thanoik Προφανως δεν μπορεις να καταλαβεις οτι δεν αρεσουν σε ολους το pure android οσο κι αν σου φαινεται αστειο. Επισης ολοι γνωριζουμε οτι το bloatware της καθε εταιριας βαραινει την αποδοση του κινητου. Επισης εσυ εχεις custom rom στο nexus 5, ας βαλει κι ο αλλος custom rom στο galaxy s5 και μετα συγκρινετα. Οχι οτι θα ειναι πιο γρηγορο απο το νεξους αλλα θα εχουν την ιδια αποδοση. Επιπλεον το s5 εχει καλυτερη καμερα, ειναι αδιαβροχο κι εχει καλυτερη οθονη για καποιους. Εσενα μπορει αυτα να σου φαινονται αχρηστα καποιοι αλλοι τα βρισκουν ενδιαφερον, οποτε μην βιαζεσαι να κρινεις. Τρωγομαστε συνεχως σε αρθρα ios vs android τωρα θα τρωγομαστε και android vs android.

  • Ειμαι πρωην χρηστης κινητων Samsung. Δεν εχω καμμια διαθεση να ξαναγυρισω αν δεν αλλαξει ο σχεδιασμος , η ποιοτητα κατασκευης και η αυτονομια. Εχω πλεον το Sony Z1compact και ειμαι εξαιρετικα ικανοποιημενος.

  • Κινητό Samsung είναι και το Galaxy core , κινητό Samsung είναι και το Note 3 (για να πάω στα δύο άκρα). Εφόσον είσαι ικανοποιημένος με το Z1 compact προφανώς πιο πριν δεν είχες top μοντέλο της Samsung αλλά κάποιο σαν το core.

  • @Theo+1 πάντως με τα nexus είσαι μέσα στα πράγματα σε οτι καινούργιο κυκλοφορεί απο τη google....

  • @akis +1.000, σούπερ το Z1 compact, ki εγώ από το Ζ υπέρ ευχαριστημενος!!.. Όσο για τα μεγάλα περιθώρια γύρω γύρω των Sony εμένα με βολεύουν και στην θέαση ταινίας,αγώνα και στο διάβασμα όταν το κρατώ στο χέρι μου, λες και είναι βιβλίο.Προσωπικά μου αρέσουν και τα samsung και τα lg, από την στιγμή που καλύπτομαι όμως και από άλλες εταιρείες με αρκετά έξτρα σε χαμηλότερες τιμές κινούμαι και προς άλλη κατεύθυνση 👉

  • Εγώ είχα nexus kai μετά s4 το nexus απλά απίστευτο. S4 μέσα σε ένα μήνα έσπασε από 5 εκατοστά από το πάτωμα εσωτερικά και έπεσε πανο σε χαλί μμμ πολύ καλά υλικά της Sammy....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.