Business

Samsung και Sony σταματούν την παραγωγή smartphones στην Κίνα

Σύμφωνα με νέα αναφορά του Reuters, η Samsung και η Sony σταματούν την παραγωγή smartphones στην Κίνα λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Η Samsung και η Sony δεν είναι οι πρώτες εταιρείες που κλείνουν εργοστάσια στην Κίνα. Για παράδειγμα η Google μετακίνησε την παραγωγή των Pixel στο Βιετνάμ και η Apple θέλει να επιστρέψει την παραγωγή των συσκευών της στην Αμερική.

Όσες εταιρείες έχουν απομακρύνει τις γραμμές παραγωγής τους από την Κίνα αναφέρουν ως κύριες αιτίες το αυξημένο κόστος του εργατικού δυναμικού και τον πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Η Samsung το προηγούμενο έτος έκλεισε δύο εργοστάσια στην Κίνα, και τώρα αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία και της τρίτης γραμμής παραγωγής λόγω των χαμηλών πωλήσεων. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Samsung κατέχει μόλις το 1% της κινέζικης αγοράς, ενώ κυρίαρχες παραμένουν η Huawei, η Xiaomi, η Vivo και η Oppo.

Να σημειώσουμε ότι η Samsung θα συνεχίσει να πουλάει τις συσκευές της στην Κίνα, απλά ενδιαφέρεται να μετακινήσει την παραγωγή των smartphones με στόχο τη μείωση του κόστος παραγωγής από πλευράς εργατικού δυναμικού. Αυτή τη στιγμή λέγεται ότι οι επιλογές της εταιρείας είναι η Ινδία και το Βιετνάμ, διότι διαθέτει ήδη εργοστάσια σε αυτές τις περιοχές.

Τέλος, νωρίτερα φέτος η Sony έκλεισε το εργοστάσιο στο Πεκίνο και θα συνεχίσει την παραγωγή των smartphones της αποκλειστικά στην Ταϊλάνδη.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.