Business

Η Samsung κάνει ένα preview του τι θα αποκαλύψει στην IFA 2022

Η Samsung θα συμμετάσχει στη φετινή IFA Berlin και έκανε ένα preview του τι σχεδιάζει να αποκαλύψει στην έκθεση. Ο Jae Seung Lee, Επικεφαλής Ψηφιακών Συσκευών της Samsung Electronics, έγραψε σε ένα blog post πως η εταιρεία ποντάρει στη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση στα μελλοντικά προϊόντα του, χωρίς όμως να πει ποια είναι αυτά.

Το στέλεχος του τεχνολογικού κολοσσού αποκάλυψε τρία βασικά βήματα που θα κάνουν τη Samsung «την Νο. 1 επωνυμία ενεργειακής απόδοσης στις οικιακές συσκευές».

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου ενός Net Zero Home είναι η εφαρμογή συνδεσιμότητας Wi-Fi σε όλες τις νέες συσκευές που θα συνδεθούν στην έξυπνη υπηρεσία Bespoke Home. Στον πυρήνα της θα έχει την πλατφόρμα SmartThings για να επιτύχει καλύτερη απόδοση και να σας δώσει περισσότερο έλεγχο. Επίσης, όλες οι μελλοντικές οικιακές συσκευές της Samsung θα έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας που βασίζονται σε AI.

Το δεύτερο βήμα είναι η συνεργασία με μια εταιρεία που ξέρει ήδη πώς να είναι βιώσιμη. Γι’ αυτό το λόγο η Samsung συνεργάζεται με την Patagonia – μια οικολογική μάρκα ρούχων που εργάζεται για την αφαίρεση μικροπλαστικών από τα ρούχα της για να αποτρέψει την εκπομπή των χημικών ουσιών στον παγκόσμιο ωκεανό.

Η τεχνογνωσία της Patagonia στα ρούχα και η τεχνογνωσία της Samsung στα πλυντήρια ρούχων αναμένεται να μειώσουν τις εκπομπές μικροπλαστικών, τόσο στα νέα προϊόντα, καθώς και σε ορισμένα υπάρχοντα που θα λάβουν ενημέρωση λογισμικού.

Το τρίτο βήμα είναι η ανάπτυξη ενός σπιτιού που μπορεί να παράγει τη δική του ενέργεια και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα. Αυτό θα συμβεί σε συνεργασία με την Qcells και την SMA, με τη Samsung να εφαρμόζει «μια ποικιλία έργων ουδέτερων εκπομπών άνθρακα που μπορούν να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον για να κάνουν το όραμα για ένα βιώσιμο μέλλον πραγματικότητα».

Ο Jae Seung Lee δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα πλυντήρια, τα κλιματιστικά και τις έξυπνες τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα. Περισσότερες αποκαλύψεις μετά την έναρξη της IFA 2022 αυτήν την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.