Sony CEO: Τι λέει για το ενδεχόμενο δημιουργίας mobile chips;

Πρόσφατα ακούσαμε τις φήμες που ήθελαν τη Sony να σκέφτεται να φτιάξει τα δικά της mobile chip, τα οποία θα μπουν σε Xperia smartphones και tablet. Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο ίδιος ο CEO της Sony, Kazuo Hirai αρνούμενος τις πληροφορίες ότι η Sony θα κατασκευάσει τα δικά της smartphone SoCs.

Σε πρόσφατη συνέντευξη σε κινέζικα media όταν ρωτήθηκε για τα mobile chips είπε ότι στα κεντρικά γραφεία της Sony δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Ο CEO αρνείται και πάλι τις φήμες για αποχώρηση από την αγορά των smartphones αν δεν καταφέρει να φέρει κέρδη το 2016 και λέει ότι η Sony δεν θα πουλήσει το τμήμα mobile.

Το τμήμα Sony Mobile Communication, που είναι υπεύθυνο για τα smartphones και tablets, ήταν το μόνο τμήμα της Sony που ανέφερε απώλειες το τρίτο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, παρά τις απώλειες η Sony κατάφερε να μειώσει τη χασούρα σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Νοεμβρίου 2015 18:46

Σχόλια

  • Το πρόβλημα τους δεν είναι οι συσκευές ( ειδικά η σειρά z ). Το πρόβλημα είναι ότι βγάζουν κάθε εξάμηνο συσκευές με αποτέλεσμα να απαξιώνουν τις υπάρχουσες και φυσικά το marketing που εκεί όλοι πρέπει να πάρουν μαθήματα από την Apple 🍎.
    Που κολλάει όλο το παραπάνω; Δεν μπορώ να το πιστέψω πως καταφέρνουν στο mobile κομμάτι και συνέχεια έχουν απώλειες με τέτοιες ποιοτικές συσκευές.
    Λες και το κάνουν επίτηδες δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί οι παραπάνω σκέψεις είναι απλή λογική και δεν χρειάζεται ούτε οικονομολόγος να είσαι ούτε master στο marketing.

    Το μόνο που τους χρειαζότανε είναι και δικό τους chip. Αν έλεγε πώς θα βγάλουν και αυτό θα ήταν για πολύ γέλιο.
    Βασικά Sony, Microsoft και HTC δεν μας τα λένε καλά τον τελευταίο καιρό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.