SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

, SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4. Η επιτυχημένη εκτόξευση των 4 ατόμων του πληρώματος του Crew Dragon έγινε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Το πλήρωμα των 4 ερασιτεχνών αστροναυτών θα ξοδέψει τρεις ημέρες στο διάστημα και έπειτα θα επιστρέψει στη Γη, σε μία προσθαλάσσωση στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η κάψουλα Crew Dragon της SpaceX θα φτάσει σε ύψος 575 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, περίπου 150 χιλιόμετρα πιο ψηλά από την τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Αυτό σημαίνει ότι το πλήρωμα θα φτάσει σε ύψος που δεν έχει φτάσει άνθρωπος, από την τελευταία αποστολή του Διαστημικού Λεωφορείου και έπειτα. Και πάλι, όμως, η πρωτιά παραμένει, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με πολίτες και όχι με επαγγελματίες αστροναύτες. Παρόλη την παρουσία των πολιτών, θα γίνουν και κάποια πειράματα στο διάστημα, για όσο χρόνο το Crew Dragon θα βρίσκεται σε τροχιά.

Σταδιακά βλέπουμε να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες στο μέτωπο του διαστημικού τουρισμού, όπως προκύπτει από τις τελευταίες κινήσεις της Blue Origin και της Virgin Galactic.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.