Cars

Η εταιρεία Ola θα διαθέσει 10.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ινδία

Σε πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία Ola θα προσθέσει 10.000 τρίκυκλα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο στόλο των οχημάτων της στην Ινδία μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Η προσπάθεια αυτή είναι μέρος του φιλόδοξου προγράμματος “Mission: Electric” για τη διάθεση ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2021.

Τα συγκεκριμένα τρίκυκλα οχήματα είναι ένας συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης σε πολλές πόλεις της Ινδίας, η οποία μετά από το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στην πόλη Nagpur το Μάιο του 2017, φαίνεται πως θέλει επενδύσει στα τρίκυκλα οχήματα τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα και θα τα διαθέσει σε τρεις ακόμα πόλεις τη χρονιά που διανύουμε.

Για να μπορέσουν οι οδηγοί να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση, θα τους γίνουν διαθέσιμες και οι σχετικές υποδομές αλλά και σταθμοί φόρτισης των οχημάτων, παρά την όχι και τόσο ενθουσιώδη αποδοχή της πολιτικής σχετικά με την ηλεκτροκίνηση από την κυβέρνηση η οποία είχε βάλει στόχο την αποκλειστική χρήση ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030.

Επίσης, υπήρξαν αντιδράσεις και από τους οδηγούς του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτροκίνησης στην πόλη Nagpur το Μάιο του 2017, μιας και έκαναν λόγο για τη μεγάλη διάρκεια αναμονής για τη φόρτιση καθώς και το κόστος συντήρησης των συγκεκριμένων οχημάτων. Για το λόγο αυτό, αναφορικά με τη φόρτιση των οχημάτων, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει χώρο φόρτισης στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων για να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης των οχημάτων τους έτσι ώστε να μην έχουν απώλεια εσόδων από τα οχήματα αυτά τα οποία χρησιμοποιούνται σαν taxi σε όλη την Ινδία.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.