Cars

Καμουφλάζ στα αυτόνομα οχήματα για να μην δέχονται bullying

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι εύκολη λεία για τους επιθετικούς οδηγούς. Σύμφωνα με αυτή, αρκετοί οδηγοί ανυπομονούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο θεωρώντας ότι θα μπορούν να τα «κοροϊδεύουν» όντας προσκολημένα στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κάποια από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά στους δρόμους του Λονδίνου μέσα στο 2017, αποφασίστηκε να μην ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συμβατικά αυτοκίνητα ώστε να μην δέχονται bullying από άλλους οδηγούς.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το London School of Economics έλαβαν μέρος 12.000 οδηγοί από 11 χώρες και κάποιοι δήλωσαν ότι θα προσπερνάνε τα αυτόνομα οχήματα γιατι αυτά θα είναι εύκολη λεία.

Πάντως ότι θα έχει ενδιαφέρον κάποια από τα αυτόνομα οχήματα να ξεχωρίζουν ώστε να παρατηρηθούν οι αντίδρασεις των άλλων οδηγών απέναντι σε αυτά!

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 31 Οκτωβρίου 2016 10:55

Σχόλια

  • Για να μπορούν με ασφάλεια να βγουν τα αυτοκίνητα στην κυκλοφορία θα πρέπει να κυκλοφορούν μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα. Επίσης θα πρέπει να μην μπορούν οι χάκερς να το ελέγχουν το αυτοκίνητο. Να έχει η κάθε οικογένεια ένα μόνο αυτόνομο όχημα γιατί θα μπορεί άνετα να τους εξυπηρετεί με ασφάλεια. Να τα αφήνουν μόνο σε μέρη που έχει parking γιατί θα είναι σίγουρα λιγότερα και εκεί που αφήνουν τα αυτοκίνητα δίπλα στο πεζοδρόμιο να είναι τα ποδήλατα ή οι μηχανές. Άμα βιάζονται σαν τη Samsung με το Note 7 κάπου θα γίνει το στραβό. Επομένως χωρίς ατυχήματα για μια ήσυχη ζωή.

  • Εγώ δεν καταλαβαίνω σε τι είναι εύκολη λεία για προσπέραση. Σοβαρά τώρα? Αγώνας είναι η καθημερινή οδήγηση? Δηλαδή όταν οδηγάνε άνθρωποι τι σου κάνουν άμυνα? Τι π@π@ριες είναι αυτές. Άμα θες να τρέξεις , τρέχεις και τώρα. (και αντιμετωπίζεις τις συνέπειες) Δηλαδή τι θα πηγάινεις στο δρόμο και θα λές να ένα αυτόνομο όχημα να το περάσω ΧΑ ! Ποιος τα σκέφτεται αυτά? Συνήθως αυτοί που τρέχουν δεν θέλουν αργούς οδηγούς μπροστά τους για να τρέξουν. Όχι να βρίσκουν αργά αυτοκίνητα για να πουν οτι τα πέρασαν. Εε ρε τι ακούμε ρε...

  • Θέλω να βγάλουν το αυτόνομο όχημα στην Αθηνων- Πατρών και αυτό ακολουθώντας τους κανόνες να πηγαίνει στην μία λωρίδα που έχουν αφήσει με 50. Θα παίζουν στοιχήματα οι νταλικέρηδες, ποιός θα του περάσει πρώτος απο πάνω.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.