Computers

Διέρρευσε το φύλλο προδιαγραφών του Snapdragon 6 Gen 1

Η Qualcomm έχει λανσάρει μέχρι τώρα τρία chipset που βασίζονται στη διαδικασία κατασκευής 4nm στο πλαίσιο των νέων ονομασιών – Snapdragon 8 Gen 1, Snapdragon 8+ Gen 1 και Snapdragon 7 Gen 1. Ο αξιόπιστος leakster Evan Blass μας πληροφόρησε ότι η εταιρεία θα λανσάρει ένα τσιπ της σειράς Snapdragon 6 με την ίδια σύμβαση ονομασίας, το οποίο θα ονομάζεται Snapdragon 6 Gen 1.

Ο Blass διέρρευσε το πλήρες φύλλο προδιαγραφών του Snapdragon 6 Gen 1 SoC, το οποίο μας λέει ότι είναι ένα τσιπ 4nm με αριθμό ανταλλακτικού SM6450. Υποστηρίζει δίκτυα 5G και την τεχνολογία Quick Charge 4+ της Qualcomm.

Το SoC αποτελείται από μια CPU Kryo χρονισμένη στα 2,2 GHz, αλλά δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των πυρήνων. Το τσιπ μπορεί να υποστηρίξει οθόνες με ανάλυση έως και FullHD+ και ρυθμό ανανέωσης οθόνης 120 Hz και επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με κάμερα 108 MP.

Τα smartphone που θα τροφοδοτούνται από το Snapdragon 6 Gen 1 θα μπορούν επίσης να καταγράφουν βίντεο 4K HDR στα 30 FPS και βίντεο αργής κίνησης στα 240 FPS. Στην εικόνα που μοιράστηκε ο Blass αναφέρεται ότι η εγγραφή βίντεο αργής κίνησης 240 FPS μπορεί να γίνει σε 270p… Αυτό μάλλον είναι ένα τυπογραφικό λάθος και η πραγματική ανάλυση πιθανότατα είναι 720p.

Η Qualcomm ίσως παρουσιάσει το Snapdragon 6 Gen 1 μαζί με το flagship Snapdragon 8 Gen 2 στο φετινό Snapdragon Summit, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Χαβάη μεταξύ 15 και 17 Νοεμβρίου.

Επεξεργάστηκε την 28 Αυγούστου 2022 13:36

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.